Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?

Депутати от ГЕРБ и БСП за предстоящия дебат в НС
Обновена: 18 яну 2020 15:50 | 18 яну 2020 15:50, Петя Славова
141
Отпадъци, водна криза: Ще оцелее ли кабинетът след вота?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход. И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология.

ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология. Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям. България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Ръмуния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото упраление.", заяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред Нова тв.

Още по темата
По думите му, водната криза в Перник далеч не е единственото основание за внасяне на недоверие срещу правителството.

"Можем да го направим и без вот, но дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите компонента на околната среда", обясни Божанков.

"Работата на опозицията е именно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги посочва на правителството. Направили сме го, не са взети мерки, затова крайната мярка, която можем да вземем е да внесем вот на недоверие. Целта ни е и с това да фокусираме и цялото обществено внимание в тази посока и да ангажираме максимално обществото с тази тема", каза още той.

"В рамките на този парламент, ние почти винаги сме постигали съгласие по отношение на приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме съгласие и с БСП, в това число. Законодателната политика традиционно е рестриктивна по отношение на тези неща", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Страхувам се, в този дебат, да не направим така, че покай сухото да изгори и суровото. С това визирам рециклирането на отпадъците. Това е една много важна политика. Тя, сама по себе си, не е лоша. Ако няма рециклиране, то ние трябва да струпваме тези боклуци. Освен, че внасяме боклуци, ние също така и произвеждаме, и изнасяме такива", каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, кабинетът ще оцелее, защото 80 % от обикновените българи са много прости, *** и елементарни, както и 80 % от БГ-политици, които са представителна извадка на БГ-народ!!!Добро утро, селяни прости!И да не забравите пак да гласувате за герберите!!!!
111
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Вотът няма да мине! Кой е луд да изтърве кокала и утре да е чуди какво да прави. Воля или "ПАТРИОТИТЕ" , ние си ги обичаме нащи момчета са . Ще дойдат комунистите и ще ни оплюскат.Европа оби1а шута и ще им стане скучно, а нашата икономика разсте и скоро ще ги тигнем "ХАМЕРИКАНЦИТЕ" !
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закачиха ни електромери, топломери, водомери ..., пием вода от магазина. Скоро ще се усетят, че има терен за още един бизнес и ще ни накарат да си купим противогази или кислородни маски. А ББ ще се похвали с процъфтяващ бизнес!
109
9
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Заплаха за празната ти кратуна!!
108
4
 
17
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка и позорна история, мизерни разединени егоисти са пове4ето българи, затова е така !
106
12
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ще оцелее. Крепят го руските партийки Атака+Воля. Крепят го за да строи руската тръба за Сърбия, която ще се изплати след 150 години евентуално. боко взе 2 .2 милиарда арабски заем да строи руска тръба. По въпроса пРезидента мълчи като женски орган!!! Иначе орева света по други въпроси.
105
12
 
9
 
! Отговори
Импексови другари преди 4 години
Ах колко са огладнели другарите , само да се докопат до бюджета .........
104
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
спокоино в името на кокала ще стискат до края на мандата защото след едни новиизбори няма да влязат в нс
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после защо въздуха е мръсен...ами защото приближени до властта си пълнят гушите от отпадъци. И с това започнаха да ни тровят вече...Тази държава я превърнаха в бунище
102
0
 
31
 
! Отговори
Oт USA Щатите преди 4 години
Най-новият Пернишки лаф.. Я пусни чешмата да влезе чист въздух.....
101
0
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Днес селянина от Банкя обеща 300 000 литра / секунда за Перник !!! Нищо Добро не ви чака !!!Толкова няма и Венеция !!!
100
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще оцелява, но един по един ще теглят "Черния Петър" и ще капят като круши! А на нас ще сервират поредица от кризи, за да оцеляват докато "благородно" ни спасяват от себе си!
99
16
 
5
 
! Отговори
казан и мръвки преди 4 години
да идват БСП-то. Ще цъфтим отвсякъде.Край на теглото. Птичките ще пеят весело. Конете на Корнелия ще са щастливи. Слави ще измисли нови чалгарски песни.Всичкото ,,Рай" ще дойде в РБългария.
98
30
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
12 години да си първа политическа сила означава само едно... - хората са видели какви ги вършиш и са те оценили... - а БСП-то при Орешарски още на първия месец го подпукаха с камъни и дойдоха спасителните бели автобуси...
97
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се сетя, че съм един от учредителите на Герб, преди доста години в НДК-то... почва да ме е срам от мене си...Не, че съм фен на червените и не мисля, че има кой да управлява тази държава, ама Герб да вземат да си ходят, оляха се.. Познавам безброй гербаджии, един не мога да похваля..
96
4
 
20
 
! Отговори
До преди 4 години
странджата ти си неук.
95
1
 
18
 
! Отговори
Тоя преди 4 години
странджата е голям *** пише и разсъждава като новородено.Той е някакъв ***.
94
0
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАако не беше толкова извеяна мажоретка щеше да знаеш,че вецовете може и да не "пият" вода,но я консумират в огромни количества!..За това са ги нарекли "ВЕЦ"-Демек,ВОДНО ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЦЕНТРАЛА!!!НЕ "ВЕИ"...чизмолъскачке..
93
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАтака е!-"Политиката не е за всеки"..За това родения да бъде шофер и пазвантин НЯМА КАК да се намесва в "политиката" ,освен ако "ЗЛИ СИЛИ" го не побутват в нея!Гза на Женерала ти е като гърлото на кофа за аванти и грабежи!..Но аз не го обвинявам-той си е чисто проба ДЕФЕКТНО същество!..Яд ме е на хората с поне няколко мозъчни гънки:-как и защо го търпят тоя?....та така:-НЕ е до "политика",мажоретке!