Евродепутат: Закъсняхме много с позицията си по пакет „Мобилност“

България не е подготвена за предстоящите зелени политики
24 яну 2020 11:08,
9

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, иницииран от БСП. Дебатите в пленарната зала по вота срещу правителството започват днес.
Още по темата

"Имаме нашите задълбочени анализи, плод на дългогодишната ни работа в ресорите. Може да имаме нашите собствени аргументи. Имаме нашите позиции по редица ключови въпроси, които касят националата сигурност, перспективата на страната ни в ЕС, членството на страната ни в НАТО и в редица международни организации", заяви евродепутатът Илхан Кючюк пред Bulgaria ON AIR и отрече от ДПС да са в синхрон с правителството.

Радев: Преходът към зелена енергия да не е за сметка на икономиката

Той е на мнение, че през последните години се е задълбочил проблемът между експертното и политическото говорене. Кючюк смята, че експертите остават на заден план. Да си добър политик не те прави априори неексперт, а точно обратното, убеден е Кючюк.

Ще фалират ли български транспортни фирми заради новите правила в пакета "Мобилност"?

"ЕС е организация, която иска задълбочено познаване на институциите и в същото време активна работа. България трябва да вземе своите много важни поуки от случилото се с мобилния пакет. Имахме единна позиция, но тя беше изразена на краен етап, когато нямахме възможности да променим нещата в наша полза. По време на българското председателство на Съвета на ЕС не успяхме да наложим нашите интереси по този пакет", обясни евродепутатът.

Припомняме, че Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент одобри във вторник споразумение между преговарящите от ЕП и Финландското председателство за реформата в сектора на автомобилния транспорт. А България е сред страните, които се чувстват сериозно ощетени от редица текстове.

Според Кючюк постигнатият компромис се приема като устойчив към настоящия момент. Приетият текст към ресорната комисия ще бъде разгледан на формално заседание в Съвета. Имаме на разположение още около 3-4 месеца, отбеляза евродепутатът.

"Зелената" енергия на Стария континент

Важното е България да бъде подготвена. Няма такива наченки, за съжаление. Европа се реформира, има нужда от тежки реформи и в България. Изисква се консенсус между политическите сили. А когато виждаме много нови прогресивни идеи в дневния ред на ЕК, България няма интерес да стои на резервната скамейка и да наблюдава футболния мач, коментира още Илхан Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
Jo6 преди 4 години
Какъв пакет, каква мобилност ? Хората искат нормален начин на работа, а не робуване ! Но ние не ?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е боце му обеща на Макрон като беше тука слочайно ли 3 *** наши ги нямаше на решителното гласуване точно колкото да мине пакета ,само ни замазват очите лъжци са непоправими.
4
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
А шофьорите,не подкрепящи пакта "МОБИЛНОСТ"искат да живеят,като скотове в кабините на камионите си,те са свикнали на такъв живот.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сериалът "Да, министре":Страндартна рекация на министерството при криза.- На първи етап казваме че нищо няма да се случи- На втори етап казваме че можеби нещо ще се случи, но не трябва да се тревожим- На трети етап казваме че можеби трябва да се тревожим, но няма какво да направим по въпросът- На четвърти етап казваме че можеби е имало какво да направим по въпросът, но сега е твърде късно
2
3
 
15
 
! Отговори
А защо? преди 4 години
По време на българското председателство на Съвета на ЕС не успяхме да наложим нашите интереси по този пакет", обясни евродепутатът.За беце западните балкани бяха по-важни, правеше си ПР, а за макет мобилност нищо не направи.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закъснели били... за какво сте там и вземате пари?!? марш у Родопите да гледате кози!