Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта мина на първо четене

Той определи хазарта като "проказа"
51
Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта мина на първо четене
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поправката "Симеонов" в Закона за хазарта, която предвиждат лотарийните игри да могат да се организират единствено от Българския спортен тотализатор, мина на първо четене.

Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов е лотарийни талони да се продават единствено в лицензирани от Комисията по хазарта обекти, които обаче не трябва да се намират на разстояние по-близо от 300 метра от училища и университети.

Още по темата

Според Симеонов промяната е нужна и то спешно, защото хазартът е опасен.

Той го определи като проказа.

"Цели семейства се разбиват, стига се и до убийства поради влошаване на икономическото положение на семействата и на тяхното здраве", мотивира се Симеонов.

Според него играчите губят много повече, отколкото печелят.

Симеонов настоя, че извън тези мотиви, всякакви спекулации в една или друга посока са неоснователни.

повечето държави от ЕС е наложен държавен монопол върху тези игри – Норвегия, Австрия, Естония, Англия, Унгария. Разпространението на този вид болестна зависимост трябва да бъде възпрепятствано и най-сигурният начин е тези лотарийни игри да се извършват само от държавата", настоя той.

Славчо Атанасов от ОП припомни, че проблемите в хазарта са започнали от 2013 г. с навлизането на много частни фирми.

"3, 2 млрд лева годишно е оборотът в този бизнес, тези хора имат огромна власт и то не само финансова, толкова пари може да се купи цяла държава", коментира той.

Според ако хазартът се върне в ръцете на държавата, скандалите доста ще намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голямата измама ще спре. Сега да ударят и бързите кредити.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, стига с тия измами.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видим държавата ще даде ли 3 милиарда за спорта.
38
4
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Поправката на потомствения комунист Далавери Балевски мина на първо четене. Комунистическите престъпници от Граждани за Европейско Разграбване на България сложиха ръце и върху хазартния бизнес!
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закъсняха даже. Отдавна трябваше да се спре с "частния" хазарт. А това , че глупаците ходят и търкат билети е извън пътя
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само държавата ще организира хазарта, но да се разбира шиши и останалите пpacчовци.
35
0
 
13
 
! Отговори
Подизпълнител преди 4 години
Много бързо се движи този законопроект! Вече мина първо четене. Някой бърза...
34
2
 
4
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
С текст или без текст този закон нарушава конституцията в 99.99% Отнемането на лиценз също трябва да има основание и то голямо-сиреч нарушения - Не се ли установят такива и се посегне на лицензното право независимо в коя област или бранш, държавата ще бъде осъдена от онзи чийто лиценз е отнет .В този ред на мисли ,сами си отговорете кой ще плати масрафа с неустойките ,съдебните разноски ,адвокатските такива и не на последно място прпуснатите ползи.......май пак ние
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограничаването на хазарта става със публичното му стигматизираме и развиването на здрави демократични но анти материалистични ценности.А од.упването на задокеански шеф, като магистрален тра.вестит избягал от гей парада става с ей такива закони като тоя ба американо-татарската мъжка *** Далавери Мъдьонов.Смисъла на тоя закон не е да се спре хазарта.Смисъла му е да се покаже политическа солидарност с прокарвания подобни закони аметикански фюрер, който да отпусне едни пари за изборите де.
32
3
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ограничаването на хазартната зависимост може да стане само с регулация на бизнеса, а не с държавен монопол или национализация. Явно ви съблазниха печалбите и това е сигурно. Но ако мотивите ви са чисти, в което се съмнявам, какво ще направите с игралните зали и с другите видове хазарт? Ще ги направите ли също държавен монопол, че да спрете зависимостта при тях?
31
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
балевски,заради хазарта ли,синът ти, се отказа от теб.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно изпуснали текста от закона за данъците ли бе и се наводнило с участници от двете страни,но как тъй що за туй такъв дълъг текст бил печатна грешка толкоз години,а преди години бяха две организации-държавна лотария с билетите за предметни печалби и държавен спортен тотализатор с парични печалби с две подразделения тото-1 и 2,а нямаше таквиз ограничения за пунктовете,даже държавната лотарията бе като разносна търговия,що търкащите се билетчета с милионите в долари се появиха още през 1990 год
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДръндерПФК Лудогорец АД - Кирил Домусчиев с проек да ПЕРЕ ПАРИ.Колко участия има в ШЛ и ЛЕ. От Фифа пращат милиони ЕВРО за КЛУБЪТ И ЗА СПОРТА В БЪРЛГАРИЯ.КИРЧО ОЧАСТВА НА 5 МЕСТА ОТ КОИТО 2 СА ОВЧЕВАДНИ - АИКБ И БФС. Този толкова има КОНФЛИК НА ИНТЕРЕС, НО ПАДРИ НА ГРАНОВ АПАРТАМЕНТ 54 МИЛ. ДДС КЪМ ДЪРЖАВАТА ОПРОСТЕНИ.ЗАЩО ДАЛАВЕРИ КРЯКА ХАЗАРТА ДА КЪМ СПОРТНИЯ ТОТАЛИЗАТОР!!!!ВСИЧКИ ПАРИ ДА СА В 1КЮП ЗА КРАДЕНЕ
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре хазарта да се забрани, отколкото да бъде държаван. Стане ли държавен, ще има източване, корупция, партийни назначения и т.н. простотии.
27
4
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Време е патреотите да се разкарат тия са като коронавируса, вредни и безполезни!
26
5
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Анонимен 27Ти какво в средновековието ли ще ни връщаш бе? Ако някой иска ще играе! Я моля ви стига кре*тенски изцепки!
25
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Анонимен 7Там освен щат има и навсякъде другаде. И не е щат а град, и не е един я няколко в няколко щата. За това не говори глупости!
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете хазарта, съсипахте народа.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
ТКЗС и АПК кога ще правим?!? Предлагам да се одържавят октоподите и национализация. Добре дошли в 44година
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще го национализират и пак ще го дадът на майката на Пеевски, пак ще има два пъти подред едни и същи числа и тем подобни схеми.