Радев: Вярвам, че скоро отново ще аплодираме артистите

Президентът поздрави театралната общност с празника им
27 мар 2020 09:37,
61
Радев: Вярвам, че скоро отново ще аплодираме артистите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поздрави всички представители на театралната общност и на българската култура и изкуство по повод Международния ден на театъра – 27 март, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Още по темата

 
„Дори и в тези трудни за народа ни дни вашият витален артистичен дух продължава да лекува душите ни, да създава общности и да ни единява“, заявява държавният глава в поздравителния адрес до творците и допълва: „Вярвам, че скоро отново ще ви аплодираме на сцената! Още по-силно!“.
 
„Българският театър никога не е опустявал, дори и в най-трудни времена. Защото духовната връзка между твореца и всички, които вярваме, че изкуството е светилник за ума и сърцата ни, е нашият морален компас“, заявява още Румен Радев в приветствието си за Международния ден на театъра.
 
Президентът отбелязва, че днес, в условията на ограничения и самоизолация, жизненоважната духовна връзка между творците и публиката е поставена на изпитание.

„Това провокира цялото ни общество, държавата и нейните институции да покажат подкрепа за творческия и просветителски дух. Изключително важно е да бъдат реално подкрепени българските творци и освен ефективни социални и икономически мерки да намерим начини да опазим културния си хоризонт“, добави Румен Радев и припомня думите на Пенчо Славейков: „Театърът е висш културен институт, най-висшият за живота и художественото слово на един народ. Държави, които знаят какво правят, знаят и защо поддържат театъра“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Зеления чорап - шампион по нищоправене! Нищо, нищо, ама гушва 150 бона годишно. Смятай за пет години, каква камара е...
51
2
 
10
 
! Отговори
До51 преди 4 години
Нищо подобно,Правешкият С'елянин беше природно интелигентен и лукав,и работеше в крайна сметка И за полза Роду,тоя (Радев)със своите действия напоследък,се оказва едно плямпало което работи,за червената олигархия!
50
3
 
7
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 4 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Президент,ти може и да "вярваш" в много работи,но определено след последните Ти Изцепки,вярата в теб клони към Нула(0)
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев като натовски генерал ще аплодира парада на червения площад , и да не се връща !
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е Радев и обитава рая на глупаците.Какви театри бе ,чума има по света.
46
5
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Дали всички най-после разбраха, че този е напълно ненужен, излишен?
45
5
 
19
 
! Отговори
господин Никой преди 4 години
Радев е неконтролируемо бедствие. За мен той е господин Никой.
44
5
 
16
 
! Отговори
апо преди 4 години
"...вашият витален артистичен дух продължава да лекува душите ни..."Радефффф , за чии души говориш????Българинът освен със здрава физика , може да се похвали също и с отлично психично и душевно здраве , така че изкуството и културата РАДВА и ОБОГАТЯВА душите ни и не се налага да ги лекува.Ако говориш за себе си и обкръжението си , уверявам те че културата няма да излекува дребните ви , мръсни и мизерни червени душички.
43
6
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До ПитанеТи виждаж ли някаква разлика? Аз - не. Ръзи глупусти на всеки ляв крак. Дали е на Шипка или на Дондуков излагациите му са едни и същи. Нали е заразен от Корнелиявируса още от кандидат президентската си кампания. От този вирус няма оправяне. Засяга дълбоко и дълготрайно мозъка на човек. Единственото отърваване е да се махне от политиката колкото може по бързо и да освободи мястото на някой нормален човек - на ген. Мутафчийски най добре. Спокоен, интелигентен и диалогичен човек.
42
24
 
5
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Един тpoл на ГЕРБ или двама хpaчат редовно по президента и така му вдигат рейтинга?
41
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как беше? Воят на гepбepacтките тpoлoвe e музика за ушите ми.
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги виждам артистите как ще прогресират, когато коронавирусът отмине. Президентът Радев хубаво се е сетил какъв ден е днес.
39
6
 
21
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Въпрос-Кога президента дрънкаше повече простотии-преди да се качи на Шипка или след като се качи на Шипка?
38
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, след последната ИЗДЪНКА(ветото) сътворена от теб,под давлението на нашите Кожодери,ти вече си господин Никой!!!!
37
5
 
25
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Милият той - пак се измъкна от дупката си за малко, колкото да ни залее със поредния поток от глупусти написани му посред нощ от Деса. Тя май за друго не става вече.
36
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То от теб по-голям артист няма.
35
5
 
33
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Браво на Радев, много ми харесва как поздравява и много добре си чете словата. Всичко което му напише *** си го изчита без засечка. Нямам никакви забележки към него, освен да стои по-далеч от политиката и да не се меси в работата на правителството и щаба в този кризисен момент!!
34
6
 
33
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
Много иска да стане бай Тошо или поне като него да дойде на власт със анархия и бунтове и хора по улиците, ама бързо го разкриха хората какъв е.
33
8
 
48
 
! Отговори
Кукумей преди 4 години
Страшен *** се оказа тоя. Само някакви заучени стихотворения декламира в този кризисен момент. Явно се е скрил под полите на жена си за да не го накиха някой.