Последиците от кризата не се борели само с кредити

Нинова: Нека защитим работните места, малкия и среден бизнес
67
Последиците от кризата не се борели само с кредити
Снимка: БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова участва в поредната видеоконферентна  среща на лидерите на партии,  премиери и комисари от семейството на Партията на европейските социалисти. Основна тема на дискусията беше предстоящият Европейски съвет и планът на ПЕС за възстановяване на Европа след епидемията от COVID-19.

Още по темата
По време на дискусията бяха обсъдени конкретните предложения на левите партии за общоевропейски мерки в областта на здравеопазването,  за подобряване на здравните услуги за европейските граждани, гарантиране на здравните системи на държавите – членки и подкрепа за научните изследвания.  Основен приоритет остават мерките за защита на работните места, временна подкрепа при безработица и превенция на неправомерното съкращаване на работна ръка. Особен акцент бяха и мерките  за подкрепа на икономиката, насочени и към малките и средни предприятия, посредством ликвидна подкрепа чрез облекчени кредити и данъчни предимства. Приоритет остава и защита и запазването на демокрацията в държавите – членки.

Председателят на БСП Корнелия Нинова отстоява приоритетите на БСП  за подкрепа на работещите и бизнеса по време на кризата. Тази криза ще ни накара да преосмислим модела на функциониране на нашите здравни, социални и образователни системи. Трябва да се обърне специално внимание на малкия средния бизнес и ролята на държавата за подпомагане на икономиката чрез данъчни облекчения, директна подкрепа за запазване на работни места и др.  Осигуряването на минимален доход на засегнатите от кризата е неотложна мярка и израз на солидарност и подкрепа. За съжаление, в България това подпомагане се изразява основно в отпускането на  кредити, които трябва да бъдат връщани от хората, изправени пред неяснотата за собственото си бъдещето, докато в Европа се оказва и безвъзмездна помощ.

Позицията на Корнелия Нинова е: "Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити. Нека защитим работните места, малкия и среден бизнес", допълват от пресцентъра на БСП.

Лидерът на БСП се присъедини към призива и на останалите лидери от Партията на европейски социалисти за солидарност, единство и равнопоставеност при преодоляване на тази криза.
 
Във видеоконферентната среща участваха Давид Сасоли, президент на Европейския парламент; Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на ЕК; Жозеп Борел, върховен представител по външна политика на ЕК; Паоло Джентилони, европейски комисар с ресор „Икономика”;Педро Санчес, премиер на Испания; Еди Рама, премиер на Албания; Алексис Ципрас, бивш премиер на Гърция; Зоран Заев, бивш премиер на Република Северна Македония; Иракче Перес, председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Петко преди 4 години
БСП-то се обезличи по време на КуРнелията..
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интерсно - съкращаването на работна ръка било неправомерно. Другарко Нинова, прочетете Кодекса н труда. Явно не го познавате. И правете разлика между уволнение и съкращение.
50
1
 
1
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Сърбия дала на всеки пълнолетен по 100 ЕвроБългария дава заеми на тия които са в неплатена
49
2
 
2
 
! Отговори
въпросзаеднамисирка преди 4 години
бла-бла
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избирателите на БСП вече са в отвъдното. младите не се интересуват от социалистически демагогия ,всякакъв коментар е излишен.
47
3
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Како Корнелиявирус - кажи ***, кажи за Техноимпекс. кажи как го приватизира ***? От къде гепи кинтите и къде набута паричките от него? кажи ***, кажи за онези 25 милиона дето изчезнаха от касата на БСП. Кажи *** - как едно българче дето майка му е шеф на най голямата опозиционна партия си купи онова огромно ранчо в Аризона? Кажи *** - защо мъжът ти получава по 110000 лв заплата от Лук Ойл - за какви твои услуги към Русия?Кажи ***, кажи си, кажи си че ни писна да ти гледаме ***.з.ната нахална физиономи
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно вярно е, че не се борят само с кредити. Изводите от пандемията трябва да са в посока структури и организация. Организация на строителството: изисквания, стандарти, преоборудване, преустройство на големи помещения. Организация на ресторантьорството и питейните заведения: изисквания за хигиена. Организация на детските и учебните заведения: помещения с въздух, който се пречиства. за болниците също. Повече държава в икономиката: затворени цикли и осигуряване на базова независимост...
45
2
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Опити да трупа гласове. Жалка история ...
44
3
 
12
 
! Отговори
моч преди 4 години
Краварката от левия ъгъл ще се съдере да фабрикува и тиражира лъжа след лъжа , интрига след интрига .Явно столчето и яко се клати и няма да се очудя ако каскетите я наритат от председателския пост на ТКЗС-то.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе `червена ***` ли е или не , ама на мойте познати от Испания вече втори месец не им искат да плащат сметките и кредитите.А у нас веднага ти пишат, че ако не платиш, ти спират тока.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ унищожава всичко пари не дава,лъгаха че имало икономика, надуваха балони викаха.Народа вярваше и сега ЯК ГЛАД.Европа издържа с пари свойте граждани,българите са на самолета за Англия или Германия да работи под робство.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА, която не даде и стотинка на гражданите си. Даже и африканските държави дадоха помощи на населението. И Албания не е изключение.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цял свят държавите раздадоха пари на всички пълнолетни граждани. Нинова ли е неадекватна или някой друг ?
39
10
 
12
 
! Отговори
пфф преди 4 години
С приятели като Нинова врагове не ти трябват!
38
8
 
12
 
! Отговори
червена маймуна преди 4 години
бсп са безотговорна и неадекватна партия, живеят си в някакъв измислен техен свят който няма нищо общо с реалността и с българите. жалко че не ги забраниха със закон, те са непоправими
37
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова:Другари дайте Вие, за да дадем Ние
36
9
 
7
 
! Отговори
Пирошян преди 4 години
Днес влязох в един заплетен спор,кой издържа един от малките сайтове като "БЛИЦ-БГ".Оказа се ,че за....ка на това издание,го "пълни" държавният ни началник,за да го издигат в очите на слепите.Един ред от написаното,е достатъчно да разбере грамотния българин,кой и на кого з....ка ближе собственикът на многото вече средства за масово заблуждение.
35
7
 
22
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Време е Борисов да предложи сделка на Путин - признаваме Крим за руски, а в замяна да вземе всички роми и останалите руски агенти в БГ(БСП, Атака, Възраждане, АБВ, Радев...)
34
8
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Май се е разтекъл силикона в мозъка на другарката Нинова !
33
8
 
24
 
! Отговори
Изтърка се Нинова преди 4 години
Вече взе много да се повтаря другарката Нинова, е безинтересна и изтъркана ......