Нинова: Или общ фронт срещу управлението, или кръгла маса с него

На 12 септември решаваме по кой път ще поеме БСП, заяви Нинова
30 юни 2020 10:38, Анисия Иванова
90
Нинова: Или общ фронт срещу управлението, или кръгла маса с него
Снимка: БСП

През последните четири години социолози, политолози, говорители ни дават различни оценки на БСП - как загиваме, разпадаме се и приключваме. Не сме идеални, но нека видим истината през фактите, а не чрез интерпретациите. За това време спечелихме президентските избори, увеличихме националните депутати от 39 на 80, единствената партия с увеличени европейски депутати, общински съветници и кметове, включително в областни градове. Движим се нагоре. Основните ни политически опоненти в тези четири години се движат надолу, заяви в Горна Оряховица председателят на БСП Корнелия Нинова.

Вчера лидерът на левицата съобщи, че до края на юли БДП ще внесе вот на недоверие срещу управляващите, а темата ще е заради корупцията.

По думите на Нинова партията работи изключително трудно. "Накрая и спирането на субсидията като опит финансово да ни унищожат, като не успяха по друг начин. Към това обаче си имаме и наши грешки. И наистина вътрешно-партийните противоречия са една от сериозните причини да не изглеждаме добре в очите на обществото и да не ни припознават като алтернатива", посочи тя.

Още по темата

Ето анализът на Нинова, направен пред социалистите в Горна Оряховица.

Първа причина за започнатите противоречия – реформите в партията и промените в устава. Налагането на мандатността и прекия избор на председател не се приемат добре от първия ден от някои в партията.

Втората причина е нежеланието от първия ден на ръководството да се съюзи с ГЕРБ.  В първия ден на изборите през 2016 г., ние получихме предложение за съюз. Аз получих предложение да стана председател на Народното събрание. И тогава не го приемам, не го приемам и сега – как до вечерта на изборите ще кажем на 1 млн. българи, които ни последваха, че сме опозиция, алтернатива и нашата цел е социалната държава, а не паралелната държава, и на сутринта след изборите да се събудим и да кажем - извинявайте, уважаеми 1 млн. българи, които ни последвахте, но по-важно от това да сменим паралелната със социална държава е това да вземем 4-5 поста и да си уредим личния живот. Аз не можех да го направя. Тази линия на поведение с ГЕРБ продължава до ден-днешен и получи много ярко изражение на последния Национален съвет.

Третата причина за напрежение при нас е внушената битка с Партията на европейските социалисти. Ние битка с ПЕС нямаме. Много време всички ни убеждаваха, че сме антиевропейска партия, че ще ни изгонят от ПЕС и т.н. Преди два месеца бях в Брюксел и имах лични срещи с председателя на парламента, с вицепрезидента на Европейската комисия, с всички отговорни фактори. Отнасят се с дълбоко уважение към БСП, защото е петата в Европа по резултат.

Ние трябва и можем да управляваме чрез спечелване на избори с доверието на българския народ, а не през задния вход, чрез договорки, задкулисни колаборации като нечия патерица. Всеки, който стана патерица на ГЕРБ, бе употребен и приключен за политиката. Не искам това. Искам победа чрез подкрепата и доверието на българския народ.

Предстои ни вътрешно-партиен избор и не е въпрос дали аз, друг, втори, трети ще бъде избран за председател. Въпросът е много по-сериозен. От избора на БСП зависи бъдещето на България в следващите години – тоест от всеки един член на партията с началото на вътрешния избор. Убедено мисля, че имаме възможност да спечелим предстоящите парламентарни избори и да управляваме. И ако вие не виждате, че ГЕРБ си отиват, се огледайте. На народа му е дошло до гуша. Време е четиригодишният ни труд да даде резултат.

Общ фронт между БСП и други партии, неправителствени организации и почтени българи за смяна на модела на управление или национална кръгла маса с ГЕРБ. Това е изборът. Не между Корнелия Нинова или друг. Въпросът е дали ще съумеем да събудим народа и ще направим общ фронт, за да променим този модел, в който се е сраснала власт, бизнес, мафия, пари. В него управляват не институциите, а задкулисието. Или ще сменим този модел, или ще седнем на кръгла маса с него. Това е разделителната линия, а не просто една или друга личност. Личността само олицетворява пътя. Този избор е във вашите ръце на 12 септември. Моля, направете усилия 50% + 1 от хората да излязат да гласуват не само заради БСП, а и заради всички, които хвърлихме толкова усилия, труд, енергия, сърце и разум да се борим за България.
 


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
До Лъжата е ГЕРБПредложи нещо по така на БСП им ядохме попарата.
84
0
 
1
 
! Отговори
peshko преди 1 година
Е нали и ти си от същото задкулисие точно ти няма как да се пребориш. Мъжъ ти ще напусне ли Лукойл? Ти ще спреш ли да се виждаш с Бойчо и Делчо? А и кой почтен човек ще застане с тебе и подчинените ти хаварсъзи? Оставката и в затвора лелче!
83
4
 
0
 
! Отговори
Лъжата е ГЕРБ преди 1 година
До Анонимен 83: Българи, опичайте си акъла. Вече трети мандат гербаджийската дружинка граби България. суджук, апартаменти, водна криза, къщи за гости, обществени поръчки за "наши хора", .... Докато не се оттървем от тях все ще сме на опашката на ЕС.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее ГЕРП а и БСП - нали кръгла маса нещо!Българи опичайте си акъла - от най- бедни на най-тъпи ще станете!Госпожа Лъжа така ще клати всеки, докато му изпаднат и най-малките дреболии, имам в предвид стотинки!Когато се избира най-малкото зло, то си остава зло! За това не е необходим интелект! Но явно и това не е по силите на една древна нация, която е напът към вечните ловни полета на индианците - би казал един еднокнижен политик.
81
7
 
1
 
! Отговори
Алтернатива има преди 1 година
До Анонимен 79: По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, даже ни поставяха и преди тях. При вече трети мандат на Бойко сме далеч назад и все на последно място в ЕС. Да, алтернатива има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОФОФОФ99.99%
79
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Казала, ами и преди години беше казала и спечелиха и какво.От цялата тази история всички видяхме наглостта им.И сега пак казва.Казва ама кой вярва.Трябва да съм много ***,че да вярвам.Да, ще казва докато има кой да вярва.Не знам кога тоя народ ще се събуди -наслушах се как всички казват.Вместо да се засрамят обещават,аз през крив макарон нищо не виждам,който вижда нека гласува за тях.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
78- АЛТЕРНАТИВА КАЗВАШ ИМА- ДА ИЗБЕРЕМ БСП И ДА НИ НАПРАВЯТ МИЛИОНЕРИ- 1995Г/1997Г- ЗАПЛАТА 1.8/5ДОЛАРА, 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ, ЩЕДРО РЕКЛАМИРАНИ ОТ ПРОПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, НАРОДЪТ ДОКАРАН ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА, МАГАЗИНИ ТОТАЛНО ПРАЗНИ, 2013Г ЕДНИ ДЪЛГИ МАНИФЕСТАЦИИ, А ПОСЛЕ ПОРЕДНАТА ФАЛИРАНА БАНКА, ВСИЧКИ НИЕ, ДЕЦА И ВНУЦИ ИЗПЛАЩАМЕ 5/6 МИЛИАРДА ПРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИЯ- ТОВА ЛИ Е АЛТЕРНАТИВАТА- МЕРСИ НЕ ИСКАМ ПАК НА ДЪНОТО А ЧЕРЕПИ И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ ПРИЯТЕЛИ ДА СТАНАТ МИЛИО
77
5
 
1
 
! Отговори
Алтернатива има преди 1 година
Четете какво е казала Корнелия Нинова. Най-важното: Няма да има нито скрита, нито явна коалиция с ГЕРБ. БСП е единствената парламентарна опозиция. Всички други са патерици на БойкоОтстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Само когато това стане, тогава ще можем да се отлепим от дъното. След три мандата на Бойко вече изоставаме и от предпоследните в ЕС. Необходимо е единодействие между всички партии, които мислят за бъдещето на България
76
0
 
1
 
! Отговори
Милица преди 1 година
До hahaЧул те Господ.От малка мечтая за това.
75
2
 
0
 
! Отговори
Koj преди 1 година
До ПроСоТоизброените от теб НЕ са "опозиция",а част от държанките.И престанете с тая пробита мантра.."Нема кой"!++++++++++++++++++++++++++++++++++БСП
74
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Kojизброените от теб НЕ са "опозиция",а част от държанките..И престанете с тая пробита мантра.."Нема кой"!
73
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ще ви припомня:-Подобна "кръгла маса" в началото на "Прехода" доведе до АБСУРДА,възможен САМО на нашата територия..А той гласеше:-"ВИНА ИМА,ВИНОВНИ-НЕМА"!!!!????Ако се оставим да ни прилъжат отново с тоя "формат",ще родим следващото БГ.ЧУДО:-"ТОТАЛНИ КРАЖБИ ИМА,КРАДЦИ-НЕМА".............."Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се"../освен ако не са доброволни самоубийци,разбира се../
72
2
 
4
 
! Отговори
Koj преди 1 година
Убаво,Кажи кой е опозиция на частната пария ГРАБ?- Патриотите - на една софра с горните- ДПС - на същата софра- СДС - на същата софра- Воля- гребе да седне на софрата- Атака - никаква политика освен скандали, и гледа софрата- Костовистите - правят се на умни и красиви ама венците им сини - крадциЗа маргианлните партийки не пиша макар че доста от тех са и в по-горния списък.
71
4
 
1
 
! Отговори
Милица преди 1 година
Ей тия горе трябва да ги изметем с голямата метла- всички няма ГЕРБ няма БСП- всички да си ходят.Стига им толкова.Те цял живот ще се дебнат толкова са долни.
70
2
 
4
 
! Отговори
Така се прави преди 1 година
Глупости,нали бяхте -видяхме как хубавичко се грижехте за народа.Нали си имате професии работете си за каквото сте учили.Оставете малко тая държава да си почине от Вашите простии .Дайте път на младите /без Вашите синове,дъщери и родове/ само така ще се оправи тая държава.Излиза,че в България няма умни хора. Само Вие години наред не се наситихте.
69
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 1 година
Хора, братя българи,Да ни пази Господ Бог от евентуално управление на ниновa._______________________________________________________Господ да ви усигури още 10 мандата на ГЕРБ. Бг нема да я има но явно ще е за добро.
68
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимени защо не Нинова?..какво й е на жената?..Ти кого предлагаш-оня бившия свинар и агента под прикритие на герп в бсп-Гергов ли?
67
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
НИКАКВИ "кръгли маси" С МУТРОИДИТЕ!!!!!Помните подобна "софра" в началото на "прехода" до какво доведе..САМО ТОТАЛЕН НАТИСК,ПОЗВОЛЕН ОТ Законите,и ОБЕДИНЕНИЕ на ВСИЧКИ патриотични НЕМУТРЕНСКИ формации СРЕЩУ ПРОКАЗАТА "герп"!!!Не се заблуждавайте,НИКАКВИ "разговори" няма да имат ефект,защото знаете:-"ТЕНЕКЕТО БАКЪР НЕ СТАВА!!"За това от елементи с ПРЕСТЪПНО СЪЗНАНИЕ не може да очаквате друго,освен ПРЕСТЪПЛЕНИЯ...Защото те само от това разбират.
66
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Тия защо се представят за опозиция, като са на хранилка от държавата