Борисов в Китен: Изпълнихме обещаното, да предоставим най-чистото море

Премиерът откри пречиствателната станция на Китен и Приморско
278
Борисов в Китен: Изпълнихме обещаното, да предоставим най-чистото море
Снимка: МС

„Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше министър-председателят. Той посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма „Околна среда“ на обща стойност 22,27 млн. лева.

От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на гр. Приморско и гр. Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.


 


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
При комунистите нямаше причиствателни станции,но беше чисто,приятно и нямаше също ла.на в морето.
201
0
 
1
 
! Отговори
Професионалист преди 1 месец
Бай Ганьо, в морето на офицерския плаж във Варна има лай.а,а пред сараите на Доган има мутри и плажът не може да се ползва от обикновените плануват.Това ли ти е демокрацията и правотата държава?
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
/майко не знам какво ще прави Беларус, добре че руснаците още не са писнали, че ги дискриминират съджествайки че не са токова бели както белорусите хаххахахх, че тогава протестите във фащ ще ни се видчт детска игра
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-чистото - какво? Море ли? А може ли най укрепителната стена?


Заглавието на една статията по долу е "Първи острови от пластмасови отпадъци”! Мисирки и толупи - разбрахте ли?


Като първо трябва да се очистим от тези приказващи такива заблуждаващи твърдения!


Имам сертификат - не съм луд! Не спя с пистолет, златни кюлчета или банкноти с 500€!
198
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 1 месец
В събота го видях "най-често море". Във Варна от южния до северния плаж по брега се платикаха мокри кърпи и дамски превръзки.
197
0
 
6
 
! Отговори
УУУУУУ ОСТАВКААААААА преди 1 месец
С всички сили българските избиратели се заблуждават, че левите партии са вредни а десните много полезни за развитието на икономиката. И така голия и бос народ и средната класа като зомбита гласуват за десни партии... и после гледат хладилника не е особено пълен, инфлацията пърпори като стария трактор на Борисов, изборите купени, вече олигарсите си разчистват сметките през управлението, а все повече хора живеят на ръба на кредитния фалит или са във фалит, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ЛЯВ ЗАВОЙ НА МАХАЛОТО
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уважаеми българи, средната класа в Европейския съюз, като се приспаднат разходите и при цените и наемите живее като цяло по-зле от рехавата средна класа в България. Например в Мюнхен за наем на "апартамент" от ...9 /девет/ квадратни метра се плащат над 1200 евро наем. Ми то тоя апартамент малко по-широк от гроб. Та толкова за прекрасната ви Германия. Обаче Германия се меша в нашата политика и с такива натрапени партии като ГЕРБ с инфлация е на път да унищи и бедните и средната класа в България.
195
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пинокио от Bankya
194
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЙКО БОРИСОВ СПЕСТИЛ 3 000 ООО ЕВРО ОТ ЗАПЛАТА.
Аз нямам толкова.
193
0
 
11
 
! Отговори
Росен преди 1 месец
До Много комунист много: Ти , на разширяването и модернизирането , нови пречиствателни станции ли му викаш ! Я ми изброй тези НОВИ 60 станции ,че не се сещам !
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как македонски поитици,които поискаха обединение на Македония с България след разпадането на Югославия ,бяха убити и съединението не се случи:

https://24chasa.bg/novini/article/8775528
191
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Черно море се заустват канализациите на повечето курорти. лай.. - човек, плуват заедно
190
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да питам Бойка дали има смелост да заспи вече??? Аз бих му дал съвет да не държи пистолет да себе си нощем, че може да го изпреварят в употреблението му хахсххсхсх!!!!
189
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Какво по -голямо доказателство за психическото МУ състояние ? Луд ,умора нема !
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Вече А а а ! Варненското езеро го оке.ндзаха ,якооо ..!
187
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Чисто от български туристи , руснаци , английски пияндета , пестеливи германци и скандинавски алкохолици. Какво повече ще им предложите на холандците дето се преебаха да дойдат тука за да се върнат догодина пак - по чиста водица на Китен, ама от тази година от тази година, тревица , алкохол и *** щото си нямат в холандия. Смешно!
186
1
 
37
 
! Отговори
Миришат преди 1 месец
Колкото е чист Борисов, толкова е чисто и морето ни. Воня, че не се трае.
185
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чисто?!! Заглавието на статията отдолу е "Първи острови от пластмасови *** вече са факт в Черно море". Декларацията ви е вярна,колкото повечето неща които говорите.
184
0
 
25
 
! Отговори
жоро преди 1 месец
Даа, верно е, чисто като вашите душици. Ако въобще ги имате.
183
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чисто е, от чисти ***