Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната

Двамата премиери провели телефонен разговор
Обновена: 12 юли 2020 09:31 | 12 юли 2020 09:30, Петя Славова
15
Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната
Снимка: БГНЕС

 Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с унгарския премиер Виктор Орбан по повод присъединяването на България към Валутния механизъм II.

Още по темата

В рамките на разговора, проведен по инициатива на премиера на Унгария, Орбан поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната и изрази подкрепата си за работата на българския премиер и на правителството в тази посока.

"Европа оценява усилията на България и лично твоите усилия да поставиш страната си в нова посока", обърна се унгарският премиер Виктор Орбан към министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов благодари на Виктор Орбан и още веднъж изрази своята признателност за доверието, което европейските лидери са показали към България с приемането й в чакалнята на еврозоната.

Министър-председателят посочи разумната фискална политика на българското правителство и стремежа на страната ни да допринася за благополучието на Европа, включително и в настоящата тежка ситуация, породена от пандемията от COVID-19.

Борисов беше категоричен, че повече от всякога Европейският съюз трябва да действа единно, за да бъдат преодолени икономическите последици от пандемията, засегнала целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
9
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Да, ама Орбан не иска да чуе за еврото, също и Чехия, и Полша. Защо ли?
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Виждам, че не блестиш с ментален капацитет, затова нека ти обясня, плебей. България винаги е била в Европа. Приемането в ЕС се случи 2007 г. Сега влизаме в изчаквателния механизъм за приемане на еврото. Тоя механизъм цели да провери стабилността на лева, за целите на което пада фиксирания курс, поддържан досега в условията на валутен борд. Стабилността означава флуктуации в курса на лева спрямо еврото и други валути, при което спекулациите ще бъдат безпрецедентни и пагубни.
53
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ТЪЙ КАТО МЕДИИТЕ СА КУПЕНИ ОТ ВЛАСТТА И СТАТИЙКАТА Е ИЗМИСЛЕНА. ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ ОРБАН ЩЕ ГО ПОЗДРАВИ. НЕ БИ ГО И ПОГЛЕДНАЛ. ОСОБЕНО СЛЕД ИЗЦЕПКИТЕ С ПАЧКИТЕ, ЗЛАТОТО, СНИМКИТЕ, ТЕЛ. РАЗГОВОРИ И Т.Н. ОРБАН БРАНИ ДЪРЖАВАТА СИ И Е ДЪРЖАВНИК И ЗАЩО УНГАРИЯ НЕ ПРИЕМЕ ЕВРОТО ЗАДАВАТЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА. ЗАЩОТО ТОЙ НЕ СЕ СЛАГА НА ЕС И ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА ОТ ТЕХНИТЕ САНКЦИИ. ВАЖНО Е ПРОСПЕРИТЕТ НА СТРАНАТА МУ.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но Орбан , отхвърли намесата на краварите във вътрешният живот на страната си, и се съюзи с китайците, а нашенчето лиже дъ.то на онези , и то яко. Отделно и приемането на еврото, и къде е тяхната икономика, къде в блатото- нашата? Имат си и те трески за дялане, но държавата им нараства по население, докато ние изчезваме като нация...
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Йова Може да не е умен, но е хитър тиквуна. Следва заръките на шестаците, извива кръст пред краварите, и за това ще е още на власт. Знае, че с влизането на еврото, 5 милиарда(резерв на банката в левове), на момента стават собственост на управляващите, и това му дава допълнителен стимул. Като добавим и онези 13, от Европа, заради послушанието от пандемията, и пъзелът се нарежда.
50
0
 
15
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Орбан поздрави Борисов за Еврота а самата Унгария не се е отказала от форинта и дори не чака еврото. Унгарците от години се дърпат от Еврото но те не са толкова умни като нашия вожд. Нашия вожд Буда Български е всемогъщ и все знаещ!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Унгария ще приеме ли ? - то ???
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Обран и Унгария, къде е боко тиквата и бедна ограбена България? Егати сравнението
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Борисов благополучитео на ЕС е по-важен от България или ще продължим да изнасяме златото и народа си срещу евро хартийките.
46
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
ФЕЙК! Орбан е велик политик и няма как да поздрави Тулупа, които си пълни шкафчето с евраци!
45
2
 
10
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
свърших работа напълних шкафчето с пачки и кюлчета злато време да си ходя
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зашеметяващи успехи на Шкафчето и хората все по-недоволни?Как става тая работа?Или викате всички хиляди протестиращи са платени до последния човек от Черепа?
43
4
 
16
 
! Отговори
малка разлика преди 3 години
Орбан е в небето , а боко тиквата закопа българския народ
42
13
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Двама истински мъже!
41
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и Орбан фана да са бъзика с нашия....Защото ако беше много хубаво,Унгария първа и много отдавна щеше да се натисне за Еврозоната,но те си коткат форинта .А нашите лапнишарани изпадат в еуфория от лукавството на маджарина..
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1994 не ми липсва Европа и хората с техния селендурски манталитет.Европа много отдавна е станала една воняя. Никога повече там! Имайте си я и си я дръжте и любювайте й се!!!!
39
11
 
10
 
! Отговори
другари и другарки преди 3 години
След приемането ни в еврозоната БСП става излишна и ще се разпусне. Това са и последните издихания
38
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простолюдните тикви не разбират, че влизането в чакалнята ще довърши икономиката на България, която още преди короната беше на командно дишане. И цялото това напъване, за да се окрадат милиардите в БНБ, които държат валутния борд.
37
10
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Унгарците даже ме са подали молба за членство в чакалнята, тиквата благодаряла... Дали Орбан се е изгаврил с ибрика или министерствата и медиите разпространяват лъжи?!
36
15
 
6
 
! Отговори
ОРБАН ГО ПОЗДРАВИЛ! преди 3 години
НИЩО, ЧЕ БОКО ГО Е ТАКОВАЛ С 200. СИГУРНО Е ОСТАНАЛ ДОВОЛЕН.