ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 


429
Още от Общество
Политолог: Рокадите няма да променят политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 седмици
Разделението на властите е принцип на правовата държава, първоначално измислен от Шарл Монтескьо през 16-ти век. Абсолютно е ясно, че за олигархията на Тиквата, пеевски и доган разделението на властите е недопустимо.
349
1
 
1
 
! Отговори
Тъжно преди 2 седмици
Толкова са захапали куката, че няма откачане.Какво ли не прави далаверата.
348
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Народното събрание трябва да се краси от "Задруга на крадците", вместо "Съединението прави силата", което също е частично вярно в техния случай.
347
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен - "Оставка затвор и да идват нормалните българи"

НОРМАЛНИТЕ СМЕ НИЕ И КАТО ДОЙДЕМ - ЖАЛНА ВИ МАЙКАта!
346
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Исторически известно е,че грозната жена не може дори да иска, да е толерантна към заобиколяващия нейн свят.Специално тази на трибуната,я мразя преди да съм я видял.Тя е от големия калабалък от фусти на Боко. Много нискообразовани фльорци, днес обитават МС и НС!Справка,кърджалийската проста п...а,както каза г-н Борисов.
345
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев е гледал много партизански филми. С него диалог не може да се води, той е свикнал само или да командва или да го командват. За Президента личните интереси стоят пред тези на хората. Речите му уникално безсмислени.
Насъсква хората ама отговорност не иска да поеме. Да плюеш е най-лесно.
344
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прав е президента Румен Радев.....................100 % !!!!!
343
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставка затвор и да идват нормалните българи
342
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 328 няма да стане винаги ще сме със САЩ
341
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 318 преиер ще е нладия премиер с харема безпартиен
340
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ са такива тулупи,че даже не се вслушват в изявленията на Г-н Радев,който казва мутрите вън,оставка и честни предсрочни Парламентарни избори,каква Президентска република им се привижда
339
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 256 младия премиер с харема безпартиен
338
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А аз се обзалагам,че на Боко тиквата дъртия ... за нищо не става...
337
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мога да се хвана на бас,че всеки от герберастките тролове са минати с 200 преди това през спалнята на Борисов...Все пак не са се похвалили дали е много надарен...
336
7
 
7
 
! Отговори
Националист преди 3 седмици
Борисов, тази вечер провокатори-протестъри посегнаха на депутата ти Дариткова !!! Ейййй, Борисов, какво правиш, нали беше каратист, мъжага ? Не смееш вече да защитиш дори жените-герберки !!! Страх ли те е ? Май ти взе страха Фигуранта ! Направо те е обезличил !!! Смешен стана пред цяла Европа - един Фигурант те смачка !
335
8
 
9
 
! Отговори
Обикновен българин преди 3 седмици
Ако аз , обикновения българин ,отивайки на работа, стъпя на улицата на място без пешеходна пътека, полицая ме глобява и може да ме арестува. А протестиращите отр.епки безнаказано и нагло ми спират колата, не ми дават да се прибера в къщи или да отида на работа ??? Чакай бе, кои са тия нехранимайковци и с какво имат привилегии пред работническата класа ? Защото са внуци на комунистическите лордове ли ???
334
5
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 3 седмици
Дариткова, изтървахте положението! Фигурантът ви на.е.ба , защото сте прости и кухи лейки! Позволихте да си вее простотията , сега ще му берете б.о.к.л.у.ц.и.т.е ! Показахте , че не можете да управлявате сериозно! Къде ви е ДАНС. Полиция... ? Защо не са арестувани подстрекателите на протести, които спъват работата на милиони работещи и непротестиращи българи ?
333
5
 
7
 
! Отговори
Националист преди 3 седмици
Къде е Борисов да обясни кой управлява държавата ? Като гледаме новините , излиза , че Фигуранта управлява България ! каквото изсъска на площада, такова правят протестиращите, полицията, службите !!! Ако наистина Фигуранта е станал сйбия на България, Борисов да даде изявление за това ! Да знаем да си теглим спестяванията , защото първо тях ще ни вземат !!! Бързайте да се спасявате ,хора !!! Задава се ужасът на диктатурата и безвремието! Живяхме в такова 50 г. !!!
332
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако турците имат Кемал Ататюрк, който направи от Турция светска държава, то на нас за да излезем от мафиотската паяжина ни трябва Румен Радев.

А на него му трябва верни генерали и офицери, професори и учители от нашите университети и училища, журналисти от тв, радио и интернет и не на последно място Парламент и служби за сигурност.
331
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се поддавам на провокациите на обединителя. Криминалета и хулигани го подкрепят. Време е да се приложат ч л.95 НК и чл. 103 от КТБ.