ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Разделението на властите е принцип на правовата държава, първоначално измислен от Шарл Монтескьо през 16-ти век. Абсолютно е ясно, че за олигархията на Тиквата, пеевски и доган разделението на властите е недопустимо.
301
1
 
2
 
! Отговори
Тъжно преди 3 години
Толкова са захапали куката, че няма откачане.Какво ли не прави далаверата.
300
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народното събрание трябва да се краси от "Задруга на крадците", вместо "Съединението прави силата", което също е частично вярно в техния случай.
299
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исторически известно е,че грозната жена не може дори да иска, да е толерантна към заобиколяващия нейн свят.Специално тази на трибуната,я мразя преди да съм я видял.Тя е от големия калабалък от фусти на Боко. Много нискообразовани фльорци, днес обитават МС и НС!Справка,кърджалийската проста п...а,както каза г-н Борисов.
298
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е гледал много партизански филми. С него диалог не може да се води, той е свикнал само или да командва или да го командват. За Президента личните интереси стоят пред тези на хората. Речите му уникално безсмислени. Насъсква хората ама отговорност не иска да поеме. Да плюеш е най-лесно.
297
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев.....................100 % !!!!!
296
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка затвор и да идват нормалните българи
295
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 328 няма да стане винаги ще сме със САЩ
294
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 318 преиер ще е нладия премиер с харема безпартиен
293
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са такива ***,че даже не се вслушват в изявленията на Г-н Радев,който казва мутрите вън,оставка и честни предсрочни Парламентарни избори,каква Президентска република им се привижда
292
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 256 младия премиер с харема безпартиен
291
7
 
8
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Борисов, тази вечер провокатори-протестъри посегнаха на депутата ти Дариткова !!! Ейййй, Борисов, какво правиш, нали беше каратист, мъжага ? Не смееш вече да защитиш дори жените-герберки !!! Страх ли те е ? Май ти взе страха Фигуранта ! Направо те е обезличил !!! Смешен стана пред цяла Европа - един Фигурант те смачка !
290
8
 
10
 
! Отговори
Обикновен българин преди 3 години
Ако аз , обикновения българин ,отивайки на работа, стъпя на улицата на място без пешеходна пътека, полицая ме глобява и може да ме арестува. А протестиращите отр.епки безнаказано и нагло ми спират колата, не ми дават да се прибера в къщи или да отида на работа ??? Чакай бе, кои са тия нехранимайковци и с какво имат привилегии пред работническата класа ? Защото са внуци на комунистическите лордове ли ???
289
5
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Дариткова, изтървахте положението! Фигурантът ви на.е.ба , защото сте прости и кухи ***! Позволихте да си вее простотията , сега ще му берете б.о.к.л.у.ц.и.т.е ! Показахте , че не можете да управлявате сериозно! Къде ви е ДАНС. Полиция... ? Защо не са арестувани подстрекателите на протести, които спъват работата на милиони работещи и непротестиращи българи ?
288
5
 
8
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Къде е Борисов да обясни кой управлява държавата ? Като гледаме новините , излиза , че Фигуранта управлява България ! каквото изсъска на площада, такова правят протестиращите, полицията, службите !!! Ако наистина Фигуранта е станал сйбия на България, Борисов да даде изявление за това ! Да знаем да си теглим спестяванията , защото първо тях ще ни вземат !!! Бързайте да се спасявате ,хора !!! Задава се ужасът на диктатурата и безвремието! Живяхме в такова 50 г. !!!
287
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако турците имат Кемал Ататюрк, който направи от Турция светска държава, то на нас за да излезем от мафиотската паяжина ни трябва Румен Радев.А на него му трябва верни генерали и офицери, професори и учители от нашите университети и училища, журналисти от тв, радио и интернет и не на последно място Парламент и служби за сигурност.
286
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се поддавам на провокациите на обединителя. Криминалета и хулигани го подкрепят. Време е да се приложат ч л.95 НК и чл. 103 от КТБ.
285
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да пази България и Русия!!!!
284
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България + Русия = Братски народи и държави завинаги!!!
283
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България - вън от НАТО и ЕС!!!!