Правителството отпусна 5 млн. лв. за оборудване на "Арена Бургас"

До момента правителството е инвестирало малко над 57 млн. лв.
28 юли 2020 18:21,
14
Правителството отпусна 5 млн. лв. за оборудване на "Арена Бургас"
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г. във връзка с увеличаване на капитала на „Академика 2011“ ЕАД. По този начин бяха осигурени 5 000 000 лв. за закупуване на оборудване на многофункционална спортна зала „Арена Бургас“, съобщава пресцентъра на МС.

Още по темата

До края на годината ще бъде извършена доставка и монтаж на пълно оборудване за различни видове спорт: лека атлетика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, волейбол, баскетбол, бокс и борба. Предвидено е закупуването на електрически табла, монитори, осветление и софтуер за управлението им. Част от средствата ще бъдат използвани за обзавеждане на съблекални за състезатели и съдии, гримьорни, офиси, ложи, конферентни зали и пресцентър. За доставката и монтажа на оборудването ще бъде проведена нова открита процедура за възлагане на обществена поръчка.
 

Целта е закупените спортни уреди да бъдат от най-висок клас, което ще позволи домакинства на състезания от световен ранг. Оборудването ще бъде монтирано както в основната, така и в тренировъчната зала.

В своя доклад министърът на младежта и спорта Красен Кралев акцентира, че след цялостното завършване на „Арена Бургас“ ще могат да се организират спортни, културни и други мероприятия, а спортното съоръжение ще бъде единствено по рода си в този регион.

До момента правителството е инвестирало малко над 57 млн. лв. В проведената поръчка не беше включено закупуване на оборудването. Очаква се „Арена Бургас“ да бъде завършена до края на 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
спорта няма преди 3 години
да нахрани хората - стига пръскахте милиони безотговорно - тая зала изобщо не е приоритет - трябва незабавна РЕВИЗИЯ на ХАЗНАТА
12
1
 
2
 
! Отговори
инвестирайте в оръжи преди 3 години
В толкова, ужасна, страшна , невиждана както я рисуват криза , да не мислите ,че ще мине без оръжие! Ако имаш кюлче ,а другия оръжие кюлчето сменя собственика . А си помислете половин германия да станат безработни ,ами то ще има трибунали на всеки ъгъл ,а ако там е така тука трябва да сме измрели и колко пари би имало нашето правителство да даде на безработните ?
11
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Всички стари предприятия са собственост на олигарсите, всичко е така обвързано от мафията, че чуждестранни големи инвеститори няма, няма и да има. Например защо няма поне една голяма фирма, да рекламира на фланелките на български отбор, както е на запад. Няколко фирми държат футбола и това е, та така е в цялата ни държава.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започнат да строят площадки за спорт на открито по кварталите и общинските училища.Това е единственият начин да се стимулира спорта и здравето на нацията.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега Атанаско Раев и Титко Сополивий ще оревът орталъка. Как за зала има, а за Подуяне не
8
1
 
4
 
! Отговори
???. преди 3 години
При налична криза и очаквана още по-тежка такава, подобен род разходи и обекти се замразяват.Не е нужно да си икономист, за да го знаеш. Като ти намалеят доходите - отлагаш ремонта вкъщи, нали???Или ББ е решил да я стегне за военно-полева болница - като софийската Арена с празните кревати???
7
1
 
6
 
! Отговори
Курдоколенков преди 3 години
За къфхуй беше тая зала бре, ***. В Бургас вече няма организиран спорт, камо ли професионален. Конгреси на крадливата ти шайка ли ще правиш там?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма кражба беше тази зала. Много пара отиде, и още гълта. Мноооооого се краде там, много
5
1
 
10
 
! Отговори
СС преди 3 години
Мутро проста за народа трябват фабрики и заводи ,а не спортни зали !!! Българи не оставаха в България !!!
4
1
 
11
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Критикяват го някои! Нима не виждат че той с джипа е постоянно на път из страната, просто от единия край до другия... И навсякъде вади пари из ръкавите и раздава. Даже във Враца обясни на журналистките че волейболистите няма вече да се преобличат вън а ще става вътре. Но че никой, той включително, не знае накъде вървим като държава, това е ясно на повечето от хората. Затваряме очите и напред към бездната.
3
1
 
14
 
! Отговори
Тренер преди 3 години
В Ботевград построиха за 2 милиона всичко с оборудване най-модерната зала ,а тия 5 млн.-само за оборудване. Голям смях.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криза е, строителите трябва да ядат....Интересно откъде народа ще намери пари, че да я посещава?
1
19
 
9
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Айде хейтъри почвайте да плюете и да храните!Малко опорни точки да Ви дам:1. Колко процента от тия 5 милиона ще откраснат.2. Колко некачествено ще я построят и как ще протече покрива от първия дъжд.3. Може да кажете също, че бетон не се яде!Давайтеееееееееееееееее!