Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет

Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си
508
Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври, смята социалният министър Деница Сачева. 

Тя увери, че в политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което тя да се срамуваа.

„Не правя компромис с принципите и съвестта си“, отсече министърката пред bTV.

Още по темата

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
4
 
3
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Брей много сисе узъбил бе нехранимайко или може би си пиян или нещо друго си глътнал снпростак не искам да общувам човек с такаеа злоба за първи път виждам но нищо той господ си знае работата с такава злоба като твоята никъде не се търпи затуй ще си останеш такъв какъвто си *** и нейранимайко
371
18
 
6
 
! Отговори
Рада преди 3 години
За гладен благодаря на господ че ми е дал работа не е с голямо заплащтане но работя а не стоя някой да ме храни казах ти че срамна работа няма като вас на безмислени блокади и да вярвам на отровно трио или на гъската Мая манолова която разведе едно нормално семейство или пък лъжкинята и крадлата Нинова или пък Еленко Божков който прихвърля като пиле във всяка партия или мухляра Радев какъв отбор да отровят България
370
7
 
17
 
! Отговори
Гладен преди 3 години
До: РадаАз работя ***, селянко! Спуквам си г*за от бачкане и не му стига заплатата която като капак отгоре ми се бави и получавам със закъснение зараду мутрите на Бойко от които зависим всички ние, които не членуваме в мафията ГЕРБ!А мама и тате ми са в гробищата - умряха от "доброто" здравеопазване на същите мутри - да ти се връща дано, и на тебе ти пожелавам същото като на мене каквото ме сполетя!!!
369
6
 
5
 
! Отговори
Гладен преди 3 години
До: РадаРадо, устрела да те мане ***, бял ден да не видиш дано ние сме гладни ***, гъско проскубана!!!Дано ти огладнееш, тогава ще видиш кон боб яде ли!!!Най-бедната държава сме в ЕС, скоро ще се изравним с Русия по бедност ако ни управлява ГРОБ!!!Това искаш, нали, пyйко надута???!!!
368
18
 
7
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Това е самата истина тогава ще усетите глад какво означаеа като дойдат вашите комунисти начело с лъжкинята Нинова или президента Радев че ще ви пищят ушите от глад тогава ще разберете какво означава гладните години когато Румен Гечев беше министът почти ликвидира нашата мила родина
367
3
 
8
 
! Отговори
лаком гладен преди 3 години
Да ги сметем
366
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплели са се като свиньски чарва . За 30г. И нямат насита .
365
4
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Много е елементарна жената,То при ББ,какво да очакваш.
364
2
 
2
 
! Отговори
До 438 преди 3 години
Айде *** домой при гъските
363
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тези дето сега са излезли да не са сити *** кокошко???Ако бяха сити нали щяха да са на почивка на "ол инклузив" в гърция ***, гъско проклета!!!
362
9
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Още малко ако ....управлявате,наистина ще видите гладни хора по улиците.И тогава...
361
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина ли не се срамува че доган бей и беевски си заграждат и присвояват държавата и на мутрите им не им пука даже ако си истрият гза с националното знаме , и тя и великия вожд мутра мълчат като наsрани и се правят че нищо не е станало?
360
5
 
7
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Коя си ти ***,бягай,докато не са те гепили.Оставка за бай х.й,каскета и то по-скоро!
359
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тая преди 6 месеца никой не я знаеше к'ва е, щ'о. Сега всеки ден я гледам или слушам някъде да ръси "мъдрости"Кога стана калайджия, кога и почерня г'зъ!
358
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Poeblo,а пожарникаря ти ,с розови чорапи ли е.
357
4
 
13
 
! Отговори
не ви искаме преди 3 години
от всички партии гроб се напълни с най-крадливите безскрупулни и деградирали индивиди
356
3
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 3 години
Ако още се мотат с оставката още не знам дали ще излязат гладни, но ще излязат със сопи и камъни...
355
1
 
6
 
! Отговори
нацията се преди 3 години
стопи от обгрижването ви - СИМУЛАНТИ на заплата от ДАНЪКОПЛАТЕЦА
354
4
 
9
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 3 години
ГЛАДНИТЕ ще излязат ако ОСТАВКАТА закъснее - кредита на доверие е ИЗЧЕРПАН: I AM HUNGRY & BISSED OFF
353
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е много гнусна, отвратителна е !!!