Писател: Народът и младите никога вече няма да повярват в идол

Сериозен проблем е девалвиращият български патриотизъм, смята Димитър Недков
Обновена: 12 авг 2020 22:15 | 12 авг 2020 22:00, Анисия Иванова
46

"Най-актуалната тема днес след тази пандемична обстановка - навсякъде витае въпросът за бъдещето. Свидетели сме в българския модел на това, което се случва по площадите. Повечето от тези млади хора искат да променят нещата", каза за "Денят ON AIR" писателят Димитър Недков.

Според него това е последното младо поколение на България, което има остатъци на национално самосъзнание.
Децата не са виновни, ние сме грешниците. Ние допуснахме през Прехода няколко компрометиращи събития, самоизлъгахме се в надеждите си за демокрация. Вече никога този народ и младите хора няма да повярват в идол или месия", отбеляза Недков.

По думите му младите хора трябва да се самоорганизират и да си направят своето "училище" за гражданство.

"Защо досега нашият елит не се замисли за националното самосъзнание? На улицата виждаме един пърформанс, но това не е страшно. Те ще изживеят своя площаден пубертет, но не трябва да им се месим", коментира писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че не е фалирал Сорос, а философията, която Сорос откраднал и превърнал в доходоносен бизнес.

"Друг много сериозен проблем е девалвиращият български патриотизъм. Демокрацията е проблемен термин в целия свят, ние не можахме да разберем що за чудо е това нещо. Преди всичко демокрацията е духовно състояние, която да гарантира вътрешния баланс в душата на човека. 30 г. думата "бъдеще" беше изключена от всички видове управления", посочи Димитър Недков.

Според него на протеста няма работа която и да е било политическа сила. "Младите да не се поддават на това друг да формулира мислите им. Нямам моралното право да отида сред тези деца, защото нося греховете за това те да са днес на площадите", категоричен бе Недков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Младите,младите та младите!За кои млади става въпрос?За тези които заради пандемията не отидоха на''екскурзионните бригади''в САЩ? Или за тези които се прибраха(поради същата причина)а сега не ги приемат в страните от ЕС?Или за алкохолизираните и надрусани ***?Къде бяха тези млади преди 6-7 месеца и как така изведнъж решиха,че трябва да сменят едните мутри с други?Чудя се как така,младото''бъдеще'' на България,не разбра че ги ползват за масовка?Ако става въпрос за тези млади....благодаря!
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак не съм съгласен с господин писателят. Новият идол вече е налице, чалгарят Слави Трифонов.Глупости! Докато г-н Борисов е жив, никой седесар вдигал двата пръста за свободата на Орлов мост няма да има друг идол!
34
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо плюване по младите. Аз от тези, които допуснаха сегашното положение. 30 години ги проспахме и си останахме тарикати на дребно, псевдо селски биячи, без цености и морал. Сега са ни виновни младите. Защото ние се провалихме. Те ще избягат навън и ние пак ще си останем същите неудачници. Явно ние няма да можем да променим нища. Ако се гордеете с министри, политици, апартаменти, сараи, шкафчета, чутри, чалга - тогава наистина сме постигнали много. Но мен ме е срам и нека младите да опитат.
33
6
 
10
 
! Отговори
дедо гого преди 3 години
какъв патриотизъм бе др.Недков? Сега е на мода либерализъма т.е. слободията - ходиш където искаш, правиш каквото искаш само да има кой да ти дава, ако не са мама и тати, то правителството, ако не ти дават са виновни и ще протестираме - много просто...
32
7
 
10
 
! Отговори
Смях преди 3 години
В коя друга държава ще дават думата на разни дърти ченгета масони? Учили в Сесерето и сътрудничили на руските тайни служби. Недковщина...
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
млади глуповато неудачници това са протестъритецаре на нищоправенето щастливи че попадат в медийното поръчково пространствозер кои ще им обърне внимание друг път на празноовното бръщолевене
30
1
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Пожелавам всичко да ви / ни се получи по възможно най- добрия за България и българите, начин. Българите са добри, природно интелигентни и много разумни хора. Прогресът се прави с РАЗУМ, НЕ С КРЯСЪЦИ И ИЗЦЕПКИ. КАКВО СИ НАПРАВИЛ ЗА ДРУГИТЕ - ТОВА Е ВАЖНОТО.
29
13
 
14
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
До АнонименНа тия млади по площадите ако им спреш интернета два дни ще се чудят защо слънцето изгрява от изток. Спри им парите от мама и тате и като врътне кранчето и Божков ще пукнат от глад (освен по-хубавите мацки, па разбираема причина) Мяяяу
28
9
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Що ли се хаби човекът за хора като вас?! Живеещи в тясно панелки заедно с родителите си! Хранещи се на тяхната трапеза за да има за бира в чалготеките,неспособни дори едно дете да отгледат...Воня...
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, изпратили са дядото да казва заклинания, сакън да не се появи водач и да му повярват...
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГогоНай-вече е позьор - те тия като него само плащат членски внос и ги разнасят по телевизиите да говорят за просветления и глупости, а са едни връзкари
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Децата са важни, ама нека има и малко за ттенцето, де!
24
6
 
10
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Димитър Недков писате или масонче
23
6
 
15
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До БогомилА един от върлите защитници на лъжливата ни история, на статуквото, че сме азиатци, е Манол Глишев, от "Правосъдие за всички", който днес е един от организаторите на протестите. Такива хора ли искат да са нашето бъдеще? Защо не отиде в Монголия да протестира там и да изпроси помощта на Тангра, с който ние траките нямаме нищо общо, защото не сме тюрки. Ние сме нямали ханове/канове/, а князе, канас/княз/. И всичко това заради лични изгоди и комфорт на академиците ни. Предатели.03620
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20.Абе милиционерче,ти още ли не си разбрал,че в тоя живот нищо не идва даром а трябва сам да си го направиш.Отдавна беше време да бъдете изхвърлени на бунището на историята.Но вашата арогантност и безочие,днес вече надхвърлят непоносимото.Затова идете си с мир.Крайно време е.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20.Абе милиционер че,ти пчели не си разбрал ,че в тоя животното не идва даром а трябва сам да си го заслужиш.Отдавна беше време да бъдете изхвърлени на бунището на историята.Но вашата арогантност и безочие надхвърля непоносимото днес.Затова идете си с мир.Крайно време е.
20
6
 
21
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Народ, който не познава миналото си, няма бъдеще.Не знаем истинската си история. Учим това, което е написал един 22годишен чех от Австроунгария и това което е редактирано от Москва, с помощта на гърци и немци.Предатели, като Златарски и днешните академици и професори, агенти на ДС/КГБ/ подчинени на КГБ, защотота историята ни противоречи на руската доктрина.Ние сме траки, а ни обявяват за монголци, тюрки или иранци.И тази лъжа продължава.Бъдеще ли, как без самочувствие, без дух и достойнство?
19
1
 
10
 
! Отговори
Стара мъдрост преди 3 години
Никога не казвай "никога"!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16.Абе ***,този който е надиплил 3-4 милиарда евро в сметките си ли ще ти създаде бъдеще бе? Абе ***,ти си мислиш,че има вечност,но грешиш.Няма да цукаш незаслужено от общото,цял живот безнаказано.Ще трябва да дадеш нещо и от себе си бе некадърник.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо от думите на този писател няма да излезе вярно.Само гледайте събитията.Аман от пророци бе ;)