Радев със съболезнования за смъртта на митрополит Амвросий

За вярващите духовникът е бил морална опора и мъдър наставник
83
Радев със съболезнования за смъртта на  митрополит Амвросий

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на Светия синод на Българската православна църква, миряните от Доростолската епархия и близките по повод кончината на Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

Митрополитът бе приет в МБАЛ-Силистра със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването, но след като прекара 18 дни в инфекциозно отделение почина.
 
В писмото си до опечалените президентът откроява положените от митрополит Амвросий усилия за развитието на Доростолската епархия и за добруването на миряните през изминалото десетилетие.
 
Президентът изтъква, че за вярващите митрополит  Амвросий е бил силна морална опора и мъдър наставник в периоди на изпитания. „Даваше пример за посветено духовно служение, отдадено на утвърждаването на християнските ценности в обществото“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
0
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Единственната ми гордост в *** е , достоиният президент които имаме
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата Радев да се откаже от имунитета си, ако е мъж
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За вярващите в червената партия, духовникът е бил морална опора от ДС и мъдър наставник на сифилистика Ленин! :))))))))))))))))))
49
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До БонобоОткъде ли Румен Юмручето познава светиня му, че да изпраща съболезнованията си? Сигурно са се запознали, когато митрополит Амвросий е отслужвал заупокойна молитва за жертвите на петолъчниците след 9/09 /1944-та, а президентът е поднасял венци на паметника им, както прави всяка година, нали? :) П. С. Товарищ цоциалист, и твоя ник не ми харесва - има шимпанзета с това име!
48
1
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Бонобо..... КОЙ КУПИ САМОЛЕТИТЕ С МУЗЕЙНА Стойност..... Ако F-16 бяха с музейна стойност намаше цялата пета колона на Москва начело с Радев да се бори със зъби и нокти срещу сделката.
47
1
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ГошоИма една поредица "History's Most Hated", Историите на най-мразените, ще го включат там със сигурност, ще си прави компания заедно с Чаушеску.
46
3
 
24
 
! Отговори
комплексар преди 3 години
Румен Радев е силно комплексиран. Неговата кауза не е по-голяма от омразата. Той мрази не само управляващите, но и народа и държавата.Такъв човек не може да донесе нищо хубаво на страната. Колкото по-рано си отиде, толкова по-бързо страната и народът ще се отърсят от разделението и омразата.
45
2
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
И аз искам да напиша за тоя т.нар. призидент. Човече, ще останеш в историята като великият провал на задкулисието!
44
21
 
1
 
! Отговори
weiss преди 3 години
Леле как са се развихрили тиквените тролчета, явно са ги подбрали вкупом като за последно :-) Починал митрополит, а те едно си знаят, комунисти, народен съд, само Т. ни пази от ковида и без него няма да съмне. Явно вече съвсем им замириса на пърлено под дъ -то :-)
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотивите на Радев нямат нищо общо с интереса на България, той е лично обиден и комплексиран.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професионална куртоазия: Агент Радев скърби за агент Амвросий.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам,че си дадох гласа за този човек,който настройва хората на бунт и безредици,ОСТАВКА др.Радеф
40
3
 
21
 
! Отговори
юмрук преди 3 години
ВИНОВЕН Е БОЙКО:- че не издигна достоен кандидат и не желаеше всичките власти, а подари поста на юмрука;- че подари поста на омбудсман на майчето;- че направи министър Хр Ив - най-кривата и чепата ***; СЕГА МУ ВРЪЩАТ РЕСТОТО, ЗАЩО БЕ БОЙКО?
39
0
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 48. Не се ли усещаш колко си жалък на фона на всички останали коментари? А само гледай какво го чака тоя случайник като излезе смешният му служебен кабинет.
38
0
 
26
 
! Отговори
юмрук преди 3 години
Не ставаш и за *** за зеле, скрий се вече някъде. Поплювко 1 на държавата.
37
0
 
30
 
! Отговори
Радев предател преди 3 години
В Юмрука има толкова православна вяра, смирение и съдържание , колкото в ръждясала права лопате ринала свинска ***.
36
0
 
34
 
! Отговори
Милко преди 3 години
Един от най-големите разединители на хората в нашата история! Президент , назначен да срине напълно и без това крехката демокрация!
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек за 4 години не се опита веднъж да обедини българите около себе си.През цялото време се изживява като Говорител на Нинова.За него гласуваха над 2 милиона българи, между които и много симпатизанти на ГЕРБ.Смятам, че работата му беше да покаже на хората, че въпреки различните позиции всички българи трябва да се уважаваме и да сме заедно.През цялото време точно като Нинова не спря да плюе.Като искаш да плюеш основи си партия и плюй колкото си искашНо като си Президент бъди Президент.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук 45 коментара, 43 негативни, един за президента и 1 какъв да е.Що така хората не могат да го понасят? Едва ли пък всичките са ***. Странна работа.
33
1
 
30
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Ама е и грозен бе. А излъчването е на председател на ТКЗС.