Политолози убедени: Борисов ще се опита да остане на власт

Сблъсъкът - по линията правителство и мандат на НС
2 сеп 2020 10:30, Петя Славова
33
Политолози убедени: Борисов ще се опита да остане на власт
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Великото народно въстание е като Великото народно събрание - очакваме го, но сме дотук. Сблъсък ще има, той ще бъде в Народното събрание. Много е важно как партиите виждат този политически сезон", заяви политологът доц. Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ сблъсъкът продължава да бъде по линията правителство и мандат на Народното събрание. От друга страна, чисто технологично всички експерти казвали, че времето за осигуряване на машинно гласуване е поне 3-4 месеца.

Още по темата

"Със сигурност някой ще опита да създаде напрежение отвън. Предполагам, че ще има и по-радикални участници в протеста. Вътре ще има напрежение, както каза доц. Буруджиева", съгласи се  политологът и изпълнителен директор на агенция ''Галъп Интернешънъл'' Първан Симеонов.

Първан Симеонов, политологът и изпълнителен директор на агенция ''Галъп Интернешънъл''

"Машинното гласуване е балон под налягане. Машините не могат да гарантират неопорочаване на изборите", настоя доц. Татяна Буруджиева.

Симеонов пък посочи, че от много години властта е вписала в закона използването на машинно гласуване, но не го изпълнява.

"Има опасност някой да оспорва резултата на предстоящите избори. Градусът на напрежение между агитките е много висок. В патова ситуация сме, и двете страни се стягат", отбеляза Симеонов.

Според него премиерът Бойко Борисов много е разсъждавал на глас, слагал си е крайни срокове и си е навлякъл проблеми.

"Ще се опита да остане. Освен фактор са неговите собствени нерви. Зависи от днешния ден. Ако протестът се радикализира, ще стане ефективен, но ще уплаши", коментира Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Буруджиева твърди, че няма логика Борисов да подава оставка. По думите ѝ той е лидер на партия и трябва да се съобразява с това какво ще може да покаже ГЕРБ до изборите. Според нея битката е персонална между премиера и президента.

"Ако хората искаха да пребият народните представители, щяха да отидат да ги пребият. Искам да имаме протест, който ще постигне своите политически цели, а не медиен титаничен ефект", подчерта доц. Буруджиева.

"Експертно правителство е възможно най-слабият вариант. България върви към политическа криза. Добрият начин да минем без нея е диалогът", изтъкна тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Та НС осъжда министрите, депутатите и върхушката на съд и ги разстрелват.Днес от 2 месеци протестите не стихват, Боце изкара жандармерията, спецполицията и май че Каракачана - командоси. На 2 септември вечерта униформените проляха около среднощ българска кръв.Шефът на МВР, Хаджиев, Александров смятат, че този варварски акт ще им бъде простен.Забравят, че отсреща са ген.Атанасов, Хр.Иванов,тримата водачи на протеста,част от хората на Костов, машите на В.Божков. Прошка не вярвам да има.
26
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ да внимават преди 3 години
До АнонименБоцето до 1991 г. е бил *** и би следвало да знае , че ситуацията сега е сходна с тази в края на август 1944 г. Багрянов е на власт и от една страна дава амнистия на партизаните , от друга - убива предалите се партизани. Добре, ама руските войски са на Дунава и навлизат в България. Вдигат се част от офицерите, правят преврат и вкарват министрите на последните две правителства в ареста. През януари 1945 г. народният съд осъжда всички министри от последните два кабинети, депутати
25
1
 
3
 
! Отговори
Интелигентен преди 3 години
Като чета тези неща,тези писаници,мнения и коментари,заключавам и потвърждавам:-БЪЛГАРИЯ Е НАСЕЛЕНА С *** НАРОД!
24
18
 
8
 
! Отговори
Марта преди 3 години
Кой държавник през последните 30 години е направил повече за страната ни от Бойко Борисов? Първо нека всеки да помисли и после да хули.
23
23
 
9
 
! Отговори
Радьо преди 3 години
Досега Бойко да е подал оставка, за да спечели още преди нова година пореден 4 годишен мандат и Костовисти и Руски отре*пки за замлъкнат отново за дълъг период, но РЕЗИЛчо много дразни обстановката и за това Бойко ще остави лумпи*те да си врякат до Март 2021 година!!! Служебен кабинет на РЕЗИЛчо е АБСОЛЮТНА ХИМЕРА!!! На тъ*п мафиотски слуга не се дава власт, дори за месец-два!!! РЕЗИЛЕ ти си СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! Щом ти свърши мандата ще те подхване прокуратурата и те чакат съдилища и разследвания
22
16
 
6
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До АнонименНикакво оставка!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ще свърши като Николай 2-ри.
20
11
 
10
 
! Отговори
Ганка Коева преди 3 години
До АнонименПрез 2013 до 2014 протестите продължиха 404 дни - повече от година. И какво? ДПС, БСП и Атака, а и Орешарски, да не би да си тръгнаха. Да не би да обърнаха внимание на протестиращите? А сега протестите ги води едно недоразумение. Колко жалко...
19
6
 
9
 
! Отговори
17% преди 3 години
ВРЕМЕ Е ВЪВ ВЛАСТТА ДА ВЛЯЗАТ ПОНЕ 10 % ОТ ИЗСЕЛЕНИТЕ В ЧУЖБИНА ОТ ГЕРБ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ (православни, патриоти, успели в своята област)! ОБРАЗОВАНИЕТО НА БОРИСОВ ПОКАЗВА КОЛКО Е КОМПЕТЕНТЕН ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ. ЗАТОВА РАБОТИ САМ ЗАЩОТО Е НАЙ-УМЕН.
18
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само ще се опита, ами ще остане.Кого да сложат? Махленската скандалжийка Нинова ли?
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13 - пандемията ще продължи поне още една година. Протестите няма да спрат, докато не махнем Борисов, а ако го изберем отново - пак ще продълъжат . Ако след март е патова ситуацията, може да има ново служебно правителство. По-добре час по-скоро да подаде оставка Борисов, само задълбочава кризата.
16
4
 
18
 
! Отговори
17% преди 3 години
До вчера г-н Борисов искаше да си купува самолет за да се вози! Днес 17%-ната ГЕРБ показва, че е користолюбив, властолюбив, НЕФОРМАЛЕН, авторитарен манипулант. Този маниакален страхливец 10 години НЕ позволява да се формира плуралистично общество. ГЕРБ постига 60%-но недоверие, неодобрение и немалко омраза.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
машините могат да гарантират вота ако се използват ПРАВИЛНО. Т. напр. въобще не трябва да има немашинонно гласуване, а кой не може да използва един банкомат не заслужава да гласува. Също така протоколите и бюлетините с печат следва да бъдат сканирани, колкото и време да отнеме това.Това ще изчисти списъците.
14
7
 
29
 
! Отговори
Вуйчо до Чичо преди 3 години
Силно се надявам Бойко Борисов, известен още под псевдонима "тиквата" да падне от власт. Той че няма да се махне доброволно е ясно, затава трябва да се изрине. Да, точно сега е момента да се изгони с шутове...
13
31
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Силно се надявам Борисов да удържи. Има избори март месец догодина! Толкова ли сте ***, че да не схванете, че моментът сега НЕ Е подходящ за сваляне на правителството (с кризата и пандемията те са достатъчно лоши и в момента)?!
12
17
 
4
 
! Отговори
Никаква оставка преди 3 години
2 Хил. Льо хма на не са България!Воленча,събираше повече покрай масата!И защо оскубахте брадата на разпопения поп,та го заболяха гърдите!
11
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На метежниците сега им е последния напън после или вият като бити хомуси или ще се оправдавате как всички са правили за народа ама той не ги е разбрал
10
10
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Всеки разумен човек знае, че ти-квоча боко ще остане на власт , за жалост !!!Само истинска революция би могла да го махне от премиерството, но малко хора искат това и аз не го искам !!!боко е нагъл и ще иска ПОНЕ едно рпавителство да изкара до края !!!А и все още нещо ще открадне, някой и друг милиард ...Тактиката на боко за справяне с Протеста е изчакването и тя започна да дава плодове !боко чака грешки от Протестиращите и още чака и тяхната енергия да отслабне силно!!!
9
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ще се опита, той ще остане инак чучелото Радев че загроби държавата
8
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе, открихте Америка! Та нали вие политолозите и социолозите начело с пишман професорката Антоанета Христова всеки ден славите и пеете дитирамби за Великия Вожд и Учител Бойко от Банкя! Засрамете се ако не сте имунизирани от чувството за срам и имате някакви остатъи от почтеност!