От БСП: Българите нямат средства да се тестват за Ковид-19

Около 1000 лв. са необходими на семейство за лечение, заяви доц. Георги Йорданов
Обновена: 25 ное 2020 22:28 | 25 ное 2020 22:25, Красимир Ангелов
26

Българите нямат средства, за да се тестват за Ковид-19, заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП доц. Георги Йорданов.

"Ако в едно четиричленно семейство всички имат симптоми, за тестване и лечение трябват около 200-300 лв. на човек. Това са около 1000 лв. на семейство", коментира той. И подчерта, че за масово тестване на обществото ще са необходими 10 млн. лв.

Още по темата
"На базата на харченето за други неща в държавата, тези пари не са много", каза той и добави, че не можем да излезем от пандемията, ако не се тестваме.

Депутатът от БСП посочи, че новите мерки не са затваряне на държавата.

"Това, което беше в публичното пространство, не беше точно така, не може да говорим за затваряне на държавата - парковете и градините са отворени, никой не може да забрани на децата да играят заедно", подчерта доц. Йорданов.

По думите му вече има много разтревожени родители, които трябва да си останат вкъщи, за да гледат своите деца.

"От първи до четвърти клас не мога да стоят сами вкъщи, но родителите освен да ги гледат, трябва да има и с какво да се хранят. Тази мярка от една минимална заплата не е достатъчна. Представете си, ако са две деца с 610 лв. - това не е помощ, която позволява да се отглеждат по нормален начин децата. Ако тези хора не могат да се трудят, положението става много трудно за семейството", обясни Георги Йорданов и добави, че страната е закъсняла с мерките.

Относно ваксините, той заяви, че чака новини за българската такава. Той настоя, че трябва всички български граждани да получат възможността да се ваксинират, а не да остават без ваксина, както се е случило с противогрипните.

"За мен основното притеснение е, че човек се ваксинира, когато е клинично здрав - ваксинирането трябваше да стане много по-рано, защото януари-февруари не е подходящ период от чисто клинична гледна точка", коментира още доц. Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му 24-те лева, които обещават от социалното министерство за хората, които са загубили работата си заради Ковид-19, няма да компенсират живота на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 22 преди 3 години
А ти запознат ли си със съдържанието на думата себестойност?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 13+++++++++++++++++++++++++Изкефи ме.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОборотКаква спекула бе пич? Заплати, осигуровки, апаратурата, наем, ток, вода, кредити, лихви по тях, интернет и т.н. Това кой ще го плаща? Направи ти лаборатория и сложи цена 17лв.на тест. Давай! 8 820проби са изследвани вчера. Лицензираните лаборатории са 36! Хайде смятай! Запознат ли си въобще какъва е технологията на процеса на изследване на всяка проба?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези партийната каса е празна отдавна, при толкова милионери в редиците им. Задлъжняха за едни вътрешни избори. Депутатите им напускат парламентарната група като мишки потъващ кораб. Издигнаха "млади"лица като РОвч.-сивия кардинал в бълг. енергетика. Гумен Речев докарал България до хиперинфлация. Гагаузов сътворил вълните на магистрала Тракия между Ст.Загора и Чирпан. И много други знайни и незнайни герои на соц.труд. Ама акъл дават. Контра на всеки опит за реформа в здравната с-мата!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300лв.на месец минимум за цигари?! Алкохола няма да смятам. Нямали пари? Не слизат от 15-20 годишния таралясник премиум марка. Ако нямаха пари какъв бе този зор март да пътуват? На първо място по ниска възраст на първа цигара и алкохол. Такова чудо по другите държави не съм виждал. Масово непълнолетни с 3литрови бутилки и цигара в устата. После, ама защо има такава смъртност. На 25г. паноптикум от заболявания. Коя здравна система ще издържи това?
18
2
 
2
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
Нищо ме пречи поне на държавата да прави тестове по държавните лаборатории, фургони и т.н. по номинална стойност, на цената на консумативите. И да направи дъмпинг на цените на собствениците на лаборатории. Дори да не говорим, че трябваше да е безплатно за хората или поне дотирано. Само че сега всеки гледа да удари кьоравото.И България е една от малкото държави, където това е така и всеки гледа да ощави и последната кожа от хората. Дори в САЩ, където всичко е бизнес - тестването е безплатно.
17
1
 
6
 
! Отговори
анономен преди 3 години
Нямат пари за PSR тест, ама да пушат по 3 кутии цигари ден, кафета и т.н. - имат. Що за глупости?
16
1
 
9
 
! Отговори
Оборот преди 3 години
Най-щастливи са собствениците на лаборатории- ходят усмихнати до ушите. Себестойност на теста 30лв, цена за клиента 100-120лв. Това е най-оборотния бизнес тази година. Би следвало да им се сложи някакъв таван на цената , или да се разглежда като спекула прекалено високата цена.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли някой професор или министъра да обясни ,защо направление за вируса здравната каса плаща 60 лв на гербаджкйските лаборатории ,а ние плащаме по 120 и повече лева ,гадове
14
2
 
8
 
! Отговори
БСП активист: преди 3 години
,,То за ракия няма, те за тестове питат. Утре и хляб ще искат да си купуваме. Всичко трябва да е безплатно.,,- според бьесьепьето
13
2
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Айде разкарай се ,ксенофоб.Като не си българин, какво се бъркаш в нашите дела.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,нямат средства,, за тестЕ , но намират средства за погребална агенция.Ало измамниците са по-наясно от БСП за истинското финансово състояние на хората.
11
7
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Ама в Бyлrapиcтaн симптоматичните не гио ли тестват безплатно? Ми то ако нямат или не искат да си платят какво става - поскат ги да *** и разнасят заразата ли?'Баси управленито в тая държава!?
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия на PCR тестове ли има? Защото тия тестове показват всички прекарани болести от раждането до съответната година в която се тествате. Всички тия са болни защото PCR тест им го казва, а той PCR или другия " евтиния" тест, и двата са фалшиви!- Къде видяхте вирус изолиран? Само на видео анимация и картинка?- Видяхте ли го с микроскоп или всички са болни щото пушат цигари, пият алкохол и плющат сланина и после, що сме болни от пневмония и защо дробовете и кръвоносната система е запушен
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За цигари имат по 150 лева, но за здравето нямат 120.
8
6
 
10
 
! Отговори
Чакараката преди 3 години
За тестове няма, ама за пиене и чалга има.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
време е да развържем пари за маргналитече скоро сами ще почнат да си ги берат от хората.бсп вече не защитава работещия, а мързеливия и маргинала.целта е власт на всяка цена.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам бсп да ме тествасамо не в лагерите на смъртта!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за какво да се тествам? За давам информация на лекарската инквизиция? Колкото по-малко знаят, толкова по-добре. Ако се заразя, ще го изкарам сам; ако не мога да го изкарам сам, значи и лекарските тирани няма да ме оправят.
4
0
 
10
 
! Отговори
Гр.София преди 3 години
Меко казано 200/300лв.на човек! Реално отива на 600+ ,заради пасивноста и дистанцираното лечение на личните лекари,което УБИВА и се налага да се прибегне до частните платени прргледи и лечение!