Търсят концесионер на плаж "Василико" в Царево

Правителството иска срокът на концесията да е 15 години
8
Търсят концесионер на плаж "Василико" в Царево
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Василико“, община Царево, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 6 102,10 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С настоящото решение се цели да се обезпечи морски плаж „Василико“, община Царево, област Бургас със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Определен е концесионер на част от морски плаж „Добруджа - юг“, община Шабла, област Добрич. След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Орхи“ ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се избира за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 7 011,94 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,10 на сто.

Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 52 641,60 лв. с ДДС. Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.


8
Още по темата: ПлажЦаревоКонцесия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти вече го има,но нямаше процедура ,сега нашите хора че имат плаж
5
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 месец
навремето плажа на къмпинг нестинарка беше един от най-хубавите и нямаше къде да си сложиш кърпата.
След застрояването обаче стана доста неприятно място и си нямам на идея дали въобще някой ходи там
4
0
 
4
 
! Отговори
Магарешки преди 1 месец
И този мога да взема без пари. Какво трябва да подпиша и подкрепя?
3
1
 
4
 
! Отговори
WC преди 1 месец
WC.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то плаж има ли там?
Хубавият плаж на Василико е само спомен,след застрояването с хотели на къмпинга и част от плажната ивица!
1
1
 
7
 
! Отговори
мерси за лайната преди 1 месец
море или тоалетна е това?