"Българската Коледа" подпомогна още 53 деца

От началото на 18-ото издание подкрепи лечението на 246
6
"Българската Коледа" подпомогна още 53 деца
Снимка: Прессекретариат на президента

Още 53 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания „Българската Коледа“. Средствата, отпуснати за осъществяване на тяхната медикаментозна терапия и рехабилитация, са на обща стойност 62 471 лв., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Заявленията за подпомагане на тези деца, постъпили до края на февруари, са разгледани от Експертния съвет към „Българската Коледа“. На базата на приложените към документите на всяко дете актуални медицински документи и изразените становища от лекуващи лекари, съветът направи предложение за подпомагане на нуждаещите се от подкрепа деца.  За осъществяване на допълнителна специализирана рехабилитация са подпомогнати деца с Детска церебрална парализа, Епилепсия и Хидроцефалия, Аутизъм, вродени аномалии и увреждания.  Подпомогнатите деца за медикаментозна терапия страдат от ендокринологични и нефрологични заболявания.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са дарени общо 465 500 лв. на 246 деца.

Дарителската дейност на благотворителната инициатива продължава. Заявления за подпомагане на деца със средства от „Българската Коледа“ се приемат целогодишно.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане. На сайта на „Българската Коледа“ е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Публикувани са и Правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива на Президента на Република България "Българската Коледа".

Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg.
 
 


6
Още от Политика
Език мой, враг мой: Как говорят българските политици?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фактурата от аптеката, копие от платежното и междинните изследвания(всеки 3 месеца)връщам на БГ Коледа за отчет.
За мен очевидно БГ Коледа има смисъл, защото всяка друга институция в Българи се е провалила, когато съм имал нужда.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БГ Коледа изпраща парите по дарителска сметка на детето. С епикризата, проформа фактура от аптеката, акт за раждане подавам молба в Закрила на детето да разрешат да наредим парите на аптеката, с отговора и по-горните документи подавам молба в съда и те да разрешат превода. С решението на съда отивам до банката да наредя парите. С платежното и рецепта от болницата отивам до аптеката да взема лекарството.
И така всеки 6 месеца. Няма лъжа, това е положението у нас.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дъщеря ми е на лечение финансирано по Българската Коледа, защото НЗОК не финансира лечение на заболяването и. 900лв на месец е цената на инжекциите и за месец.
Доколкото ми е известно Българската Коледа първо се договаря с българска болница за лечението, след това болницата насочва хората да кандидатстват за финансиране, лекарска комисия одобрява и след около 2-3 месеца се получава резултата. Кандидатства се отново за финансиране на всеки 6 месеца.
Операциите са по Фонд за лечение на деца в чужб
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
е има оперативни разходи баце. банкови преводи, сметка, счетоводство, данъци, заплатки, управление на фондове, инвестиции, ала бала и както и на запад от дарените пари 5 процента отива по предназначение. хелп карма номер 2. доста синчета на български полит престъпници и корумпета понзавам и доста в бизнеса с милостинята. случайност?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига сте лъгали, преди няколко дни тук в този сайт имаше статия за едно момиченце, което има нужда от операция на очите. И за това трябват 8000 Евро. Къде са парите от кампанията. Българската Коледа събраха над 1млн.лева,само 53 деца до момента. Не става само с хвалби, а с деца.