Асен Агов: Ще бъде съставено правителство с кратък живот

Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика
15 апр 2021 22:40, Нели Христова
69

Тържествено заседание откри новото 45-ото Народно събрание, а в речта си пред новите депутати президентът Радев призова да бъде възстановен парламентаризмът в управлението. Но все още не е ясно дали ще успеят различните коалиции да изгладят различията си и да излъчат правителство.

"Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да има време да се свършат най-важните неща. На първо място трябва да се извърши промяната в Избирателния закон, така че да се разреши гласуването по пощата, което да позволи на 2 млн. българи в чужбина да гласуват", заяви журналистът и политик Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е от малцината, които защитават местенето на парламента в сградата на бившия Партиен дом. Според него няма по-голям символ на промяната от това да се премести "храма на демокрацията" в "храма на потисничеството".

"За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание, а отгоре на всичко там е по-удобно да се работи. Старата сграда изглежда като старото кино "Влайкова", изтъкна журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Агов смята, че парламентаризмът ще бъде възстановен и е на мнение, че отсъствието на Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на НС, е подигравка.

"Борисов излиза в отпуск, защото не иска да се яви пред парламента. Пренебрежението към парламента потвърждава тезата, че това беше едно квазиавторитарно управление - еднолично управление на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да управлява, освен да кара джип", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

В България има две политически течения - консерватори и реформатори, стана още ясно от думите му.

"Консерваторите искат да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за собствена употреба, а реформаторите сега са на ход", подчерта журналистът.

По думите му, днешният ден е "свеж въздух" за българския парламентаризъм.

"Нахлу свеж въздух в старата сграда на парламента. Този свеж въздух трябва да нахлуе изобщо в политическия живот", категоричен е Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовистите вкараха комунистите в управлението през задната врата!Правилна констатация на ЕНП.
33
3
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
асан си е обслужващ персонал...има фирма за износ на българчета в робство...та тоя ли ви е ментора и "авторитета"...вампир ограбващ животи е...Анатема!!!
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На агов малко му беше боя на времето,а дъщеря му се изучи с крадени пари,че и внучка му сега се храни с парите на хората
31
7
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Слави въпреки всичко е дал клетва днеска онлайн,Бойко не е .
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота двамата лидери на двете големи партии да не са в парламента в първия работен ден.Определено дават лош пример на останалите.
29
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание... " - старата сграда е Народно Събрание от 1885-та, а новата - бивш партиен дом.Има ли по-добро доказателство, че евроатлантичееките сДС-ари са ненормални психопати и лъжци. А също и българомразци?!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дамата, избрана за нов председател на Парламента, има всички точки до юомента за премиер в най-близко бъдеще.Обезоръжаващо естествена. Качество, което нито една прехвалена ягода от досегашните позьорки и умници натегачки не можА да сложи в голямата кошница.
27
1
 
11
 
! Отговори
Изидор Леви преди 3 години
Ало, Асене и казионния парламент по времето на соца не се премести от историчрската сграда с/у коня, тия *****плюха на 100-кусур годишна история...! И тоя навремето го мислеха някои за демократ хахах.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тези смутни времена трябват хора с ярка политическа позиция
25
4
 
7
 
! Отговори
Демек преди 3 години
Пълна пародия и хаос.
24
5
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен18Бойко сам не дойде в залата, докато Слави не му позволиха да дойде! Има разлика! Бойко не дойде по лично желание, Слави не можеше да дойде защото беше наказан от Бог да е болен...
23
5
 
11
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Агов, недей бе човек. Пак ще ти разбият муцуната. Лакирай си ноктите там и дававай по кротко. На тия години вече не те опъват.
22
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ЧовекътЗащото много некадърници се почувстваха застрашени, но винаги в крайна сметка кадърните са тези, които работят...И те винаги побеждават ако са адекватни и гледат философски на простотията - не трябва да се мълчи, да се чака бурята да премине! Това е истинска сериозна битка и трябва да се води сериозно и грамотно! Без емоции - емоциите са лош съветник! Аргументи и факти! Нека тези негодници вземат противодържавни решения /което сигурно ще стане в желанието си да се противопоставят/-съд
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да разбираме, че целта на тоя парламент е всички в Турция да успеят да гласуват! Яко, нали?Слави с бодра крачка изпълнява плана! Боже и тоя ви излъга, че е националист! Е, виждаме за чия нация се е загрижил! Сега съвсем ми просветна защо не стана на националния химн!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов е кръгла нула като коментатор и политик.Въобще, човек почне ли да гледа отвисоко на ближните си и да го раздава "елит", той вече е прокиснал за политика. Най-голямата глупост е, че Народното събрание било комунистическо, а Партийния дом на БКП не е. Това е индикация, че в мозъка му стават къси съединения.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този парламент ще има кратък живот, също.
18
1
 
12
 
! Отговори
Източен вятър преди 3 години
Ще нахлуе г-н Агов с гласуване по пощата и неограничени секции извън ЕС както предложи тошко ще нахлуе
17
10
 
6
 
! Отговори
Човекът преди 3 години
Бойко Борисов се изложи и то тотално разкатаване за ПАРТИЯ ГЕРБ всичко се правеше тайно и зад колисно със останалите партии патриоти и МВРО ДПС БСП
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че самият Бог не допусна Слави в залата на Парламента?! - доста знаменателноБог не допусна и Бойко в парламента. На какво ли е знамение това? Докъде ще стигнат новодошлите?
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асанчо за свеж ли се изживява или за отлежал зеленчук?