Партийната субсидия пада на левче? Депутатите решават в петък

Поправката в закона е внесена от ИТН
98
Партийната субсидия пада на левче? Депутатите решават в петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В дневния ред на депутатите за петък е включена точката за промени в Закона за политическите партии, с които държавната субсидия за партиите пада на лева на глас. Поправките в закона са внесени от ИТН начело с шефката на НС Ива Митева.

Още по темата
Това е пореден опит да се намали субсидията за партиите. В средата на 2019 г. депутатите постигнаха съгласие да я намалят, но скоро след това отново я увеличиха. така че към момента партиите, получили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, получават по 8 лев на глас.

В мотивите си от ИТН напомнят, че на референдума през 2016 г. над 2, 5 милиона българи поискаха субсидията да падне на 1 лев. Освен това орязването на субсидията ще отговори на обществените очаквания за икономия на бюджетните средства.

Намаляването на субсидията ще спести над 21 милиона лева на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТО ФИГУРАНТА ВЗИМА 11 000 ЛВ - ЗА НИЩО НЕ ПРАВЕНЕ !!!!!!!!!!!
79
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НЕЩО ЗАБРАВИХА СУВЕРЕННА 2,5 МИЛИОНА КАЗАХА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ- ДА НЯМАТ ДЕМЕНЦИЯ ИНТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Словакия дето са 5,45 млн. могат да карат с 30 цента субсидия, а наш Ганчьо не можел, щяли да го подкупват богати и да си прокарват закони. Нали уж имаме правосъдна система, която да осъжда престъпниците, които се заиграват на този фронт.
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавната субсидия за партиите ли е най-големия проблем в държавата? Или така ще отчитат дейност, давайки време на Боко да се съвземе от шамара, който получи на изборите?
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се хванали за левчето )много е важно !!!както евтини за брашното скъпи за триците ,а сценаристите милиарди се стопиха за април ,или се разбрахте ,че то герб от давна искаха лев субсидия ,не и правете на наивни
75
2
 
8
 
! Отговори
Див врачанин преди 2 години
Трифонов беше изчислявал колко пари се харчели за тоалетна хартия в парламента.Нещо не го чувам да се изказва по въпроса...Царевични,ли кочани или шумки ще предложи...
74
5
 
10
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 2 години
Браво, сега ще си пазарувам и депутати и закони на смешна цена. Благодарим ти, Чалгари Трифонов! Грууух, квииик, груууух!
73
1
 
5
 
! Отговори
АЗ ПА НЕ ВЕРВАМ... преди 2 години
КАК ТАКА ШЕ СЕ ОТКАЖАТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ УСРОВЦИ ОТ ТАЯ ЮГОВИНА ,БЕ ...ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ!????ДА НЕ СА ЛУДИ..??!!!ТОВА СА САМО ПОЗИ , ПЛЮВКИ И НАДУВКИ....ЗА БАЛАМУРНИЦИТЕ!!!ШЕ СЕ УБЕДИТЕ САМИ!!!
72
0
 
8
 
! Отговори
Бялата Златка преди 2 години
( и като Волен Сидеров)Аз знам кога да се оттегля!За 15години във власта се нагуших ЯКО от субсидийте! Запритрябвал ми е тоя един лев.Благодаря на ***,дето толкова години ме подкрепяха!Оправих си животеца!А мен ме бОли златката за вас!Благодаря!Може и нови барабанчета да си купя.Благодаря!Ха ха ха ха......
71
1
 
15
 
! Отговори
Фридрих Енгелс преди 2 години
Жал ми че останаха без заплати надъханите Матросовци, които цяла година плещеха лъжи и манипулации тук надявайки се на някой лев от касата на Позитано !Най-вероятно - ще имат да вземат !А дано, ама на дали !
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, какво стана с мажоритарният вот ? Не сте се успокоили ли още или не сте измислили подпорката
69
0
 
7
 
! Отговори
До извън темата преди 2 години
При избор на човек които пише една статия правилно и друг които пише 30 статии неправилно ,работата се дава на втория.Ако има човек които може да пише 30 статии и са правилни ,предимството е за него, но такива си намират по високо платени работи.Това са приоритетите на правописа в журналистиката.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано!
67
1
 
24
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
Другарко НИНОВА колкото и да ми е неПРИЯТНО да ви подсещам за 6 те милиона надвзети субсидии идва четвъртък а след това е ПЕТЪК. ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИТЕ 60 СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЗИТАНО 20 И НАЙ ВЕЧЕ НА ДРУГАРКАТА НИНОВА.
66
5
 
17
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Сериозно се съмнявам това да стане!Ако стане ще е първата прегръдка между Слави и ГЕРБ , а това ще е здравословно само за ГЕРБ!
65
0
 
13
 
! Отговори
С НЕТЪРПЕНИЕ преди 2 години
ПРЕДЛАГАМЕ КРЕДИТИ НА МНОГО НИСКИ ЛИХВИ ЗА ПАРТИИ (ако в името на партията им буквичката Б като България С като Столипиново и П като Пенсионер ) ТО ЛИХВАТА Е ПРОМОЦИОНАЛНА ОТ 2 два ПРОЦЕНТА на ден за пирвите два дни след това е педесе пр. на седмица. НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ НИЕ СМЕ ИСКОВАНИ ОТ ВАШИТЕ ЗАКОНИ И МНОГО НИ Е ЕНЯ ЗА ВАС.
64
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скатафчоооооооо браво мажоритарен си!Хахаха!
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са против левчето!Нинова огради БСП-то и те на практика са фалирали!
62
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой е очаквал чалгара да си държи на думата значи е много заблуден. В чалга обществото мазната лъжа е върховна чалга добродетел.
61
3
 
26
 
! Отговори
Мърдок преди 2 години
Започна да става интересно !В петък ще си взема два пакета пуканки и сядам пред телевизора !Дано чалгарите не излъжат и този път !