Три парламентарни комисии ще заседават днес

Първата ще проверява разходваните пари от кабинета на Борисов
25
Три парламентарни комисии ще заседават днес
Снимка: БГНЕС

На 27 април ще заседава Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните 10 години, съобщава БГНЕС.

На първото си заседание преди седмица, комисията, оглавена от Мая Манолова от "Изправи се. Мутри вън", прие "стартов списък" с девет, засега, приоритета. В списъка са включени шестте държавни горски дружества, сделките на Софийската стокова борса с предприятията с повече от 50% държавно участие, проекта "Турски поток" и "Булгартрансгаз", както и Българска банка за развитие.

Комисията ще проверява разходваните пари от третия кабинет на Борисов за четирите години мандат, строителството на магистрали и пътища, както и програмата за саниране.

В дневния ред на предстоящото заседание е записано като първа точка членовете на комисията да разгледат информация за изпратените писма до държавните предприятия и ведомствата, включени в "стартовия списък". Депутатите ще гласуват предложения за по-нататъшни действия на комисията.

Заседание във вторник ще проведе и Комисията по правни въпроси. На него депутатите ще проведат обсъждане за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Ива Митева от "Има такъв народ".

Ще заседава и Комисията по бюджет и финанси. Народните представители ще обсъждат Проект на Национален план за възстановяване и устойчивост.


25
Още от Политика
Политолог: Слави Трифонов иска да съхрани всичките си патрони
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Дочо курбанджията преди 2 седмици
Приготвям курбана, че с тия тежки заседания....
10
0
 
4
 
! Отговори
ХОРА преди 2 седмици
А КОЙ ЩЕ ВНЕСЕ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В ЕК ДО 30 АПРИЛ?!? ИЛИ СЕ ОТЛАГА ЗА НЕИЗВЕСТНО ВРЕМЕ? ДА???
9
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Получих оргазъм от новината.
8
0
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
">Манолова внесе предложение за преизчисление на пенсиите – България,,
Значи следващата и ВИЗИТА ще бъде в НОИ.БРАВО МАЙЧЕ ,ЕВАЛА,АШКОЛСУН
ама ще те призная и ако внесеш предложение да се намали заплатата на
ПреЦедента,май множко му идват заплата и пенсия,а освен едно коремно и
едно вдигнато юмруче друго не е свършил.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Децата не помнят, но ние да!
Слави Трифонов беше в авангарда на политическата конюнктура след 1998 г., заедно с теб много ентусиасти между който и Камен Воденичаров. Тогава шоуто се казваше КУ-КУ и главната му цел беше да усмива комунистическият режим. След това Слави се наложи над Камен и редица емблематични актьори и певци бяха натирени от учиндолският баcтyн. Сега шоуто му прилича по - скоро на долнопробно кабаре от прованса!

Кратка ретроспекция.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЧАЛГА ТАЙМ ТРЯБВА ДА ПРОЯВЯТ НЕ ДЪРЖАВНИЧЕСКА, А ПРОСТО ЖИТЕЙСКА ОТГОВОРНОСТ И ДА НЕ ИЗВЪРШВАТ НЕНУЖНИ ПРОМЕНИ В ИЗБИРАТЕЛНИЯТ КОДЕКС. ИСТОРИЯТА НЯМА ДА ГИ ОПРАВДАЕ!!!
5
3
 
8
 
! Отговори
Ха! преди 2 седмици
Те правителство не могат да съставят, но комисии и комисии веднага създадоха, за да получават пари! Тези комисии, колко време ще разследват? Един, два, пет месеца, или цял мандат, ако съществува този парламент? Я открият нещо, я не, но вземат пари за тази "дейност"! Ще се отчитат ли, какво са свършили, или ще е тайна, защото разследват?
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой освен ГЕРБ не предлага реални икономически, социални и политически мерки. Всичко друго се вживява в данъчен полицай - реваншист.
Дорогие ребеята, търсете мафиотите в собствените структури, в ГЕРБ НИЩО няма да намерите. ЕК е гарант за добросъвестната работа на ГЕРБ.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези да не се взеха за прокурори, май са объркали професията.
Защо няма комисия която разследва комисията по злоупотреби за злоупотреби по примера за главния прокурор?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ко речи???
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента нямаме държава