Панайотов: Все още има надежда за "черната кутия" на падналия МиГ-29

Има нови локализирани находки
21 юни 2021 18:50, Нели Христова
48
Панайотов: Все още има надежда за "черната кутия" на падналия МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов каза, че има надежда да бъде открита "черната кутия" на падналия в морето край Шабла изтребител МиГ-29.

Има надежда, имаме нови находки, те са открити, локализирани. Обнадеждени сме, смятаме, че имаме възможност, има надежда да открием "черната кутия", каза Панайотов, след като с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстваха на тържественото освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинската академия.

На въпрос за евентуален проблем с престоя на уреда под водата, министър Панайотов каза, че "черната кутия" първо трябва да бъде открита и извадена от дълбочина от над 70 метра, да бъде разгледана и тогава ще стане ясно това. Попитан за новите находки, министърът посочи, че става въпрос за части - по думите му всякакви, основно малки.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До izhИскам едно изделие на izh и да ти обясня какво ти се полага за разюзданото бръщолевене! Аз съм с много знание заради съветското възпитание! Ти никога няма да стигнеш до глезена ми! Ти си на ниво "Хари Потър", "Властелинът..."!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имах добър познат - инженер-електроник, завършил престижен институт в чужбина. За съжаление, премина в друг свят. Веднаж ми разказа, че е работил по малък радар, които били предназначени да бъдат разположени по крайбрежието да засичат хвърлени от противника мини. Радарите били успешни и произведени у нас. Това чудо засича мина с диаметър метър и нещо, та не може да локира точно къде е паднал цял изтребител! Какво, нямаме ли вече такава техника? Затова имам чувството, че ни лъжат! Чакам истината!
41
0
 
1
 
! Отговори
до Понеже преди 1 месец
приятел съгласен ли си товА което си написал да излезеш официално да го заявиш с името си, но ако не си прав да си пинесел съответните правни последствия. Май тук скрит е лесно да се открехваш като експерт на хвърчила.
40
2
 
0
 
! Отговори
Понеже преди 1 месец
се утвърди практиката на високи постове да се назначават всякакъв вид самодейци, черната кутия изобщо няма да бъде "намерена"!Как да я "намерят", като тутакси ще лъснат много голи командирски и ръководни **дници!Язък за момчето - отиде си заради некадърници синджир-марка.Поне да не симулират търсене и да си траят.
39
1
 
1
 
! Отговори
сами не можем! преди 1 месец
Защо не търсим външна помощ? Нали сме съюзници?
38
1
 
4
 
! Отговори
мистерия преди 1 месец
пак излъгаха народа! При толкова много сензационни открития не можаха!
37
2
 
3
 
! Отговори
банда некадърници преди 1 месец
Под прикритието на военната тайна пак измамиха народа който гласува за тях!
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом ги търси БАН значи няма да ги намерят :))) Ама важно е парите да се усвоят за търсенето ;) Ням смисъл от издръжката на такава некадърна армия. Ако няда имаме армия поне да не плащаме .
35
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тоя да говори когато има какво да каже. Да не става смешен с празнодумие. Хората и близките искат факти и истината, не може би.
34
0
 
0
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
До Анонимен N4 ........... A ако е зареден с керосин? За един прЕател питам?
33
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Лъжата вече има поне сто крачета,отвр.атително.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че няма ли да вадят частите,оборудването и въоръженито да видят каква е причината да се изгуби самолета заедно с пилота щом не е катапултирал,а то едни теории,които трябва да се докажат,като за последна катапулта ли е засякъл.
31
1
 
1
 
! Отговори
обнадеждени били? преди 1 месец
Виждате ли колко са развити технологиите? Една пр оста тенекия не можем да открием, а великите конспиратори бълват теории как щели да следят всеки и всичко. Не случайно войните във Виетнам, а после и в Афганистан са претърпели пълно фиаско. Знаете ли примерно, че не цялото океанско дъно е детайлно картографирано? Даже още по-голям парадокс е, че петролните компании знаят повече за грунта под дъното отколкото военните. А кутията нашите може да я намерят, ако платят на частна фирма за търсене
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали четири дни????? Или ни помислихте за глупави??? военни кво да ги правиш,а и главнокомандващия е една медуза!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
В такава играчка - самолет сигурно място няма. Ако махнеш крилете е по малък от автомобил, а пък и те са пълни с гориво, така че...
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще я намерят те кутията. По икиндия.
27
1
 
4
 
! Отговори
izh преди 1 месец
Комунокретенизма съчетан с невъобразимо самочувствие базирано на малко знание и съветско възпитание, подкрепено от добри доходи от кражбата на държавно /народно / имущество ни гарантира пълнене на медии, форуми и площадни кресливци още дълги години, ако държавата още съществува. От времето на Аспарух сме можели почти винаги да се справим с враговете, но сме капитулирали пред продажниците. И после пак сме градили държавата от начало. Мутри с петолъчки и техните слуги
26
1
 
5
 
! Отговори
магаревъд преди 1 месец
Не му обръщайте внимание на тоя писал 16,19,20,23 и т.н. - той е гербав. Трабва да се отнасяме с разбиране и съчувствие към такива. Те са наши съграждани и въпреки че са с силно ограничен интелект и скоро съвсем ще изчезнат, все пак са човеци. като нас. ама гербави.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия горките Радев вече им се привижда и под леглото. Много хубаво. Идеално.
24
7
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Да не би Радев да е организирал военното учение. Съвсем изпращехте бе. Не минава обаче колкото и да пищите.