Рашков подготвял сигнала срещу Гешев преди да стане министър

С решение на прокуратурата стотици българи са контролирани със СРС
146
Рашков подготвял сигнала срещу Гешев преди да стане министър
Снимка: БГНЕС

„Целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони. Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС стотици български граждани по време на протестите. Сред подслушваните има и политици, и общественици, и обикновени граждани... Надявам се, че Бойко Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи", каза пред БНР министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков.

Още по темата

"По материала за главния прокурор работя много преди да стана служебен министър, затова не може да става дума за някаква специална цел. Този материал дори доста позакъсня, за да бъде сезиран Висшият съдебен съвет. В дискусията по тази проблематика се намесиха и бивши представители на НДСВ. Те изтъкваха несъстоятелни аргументи, включително, че това предложение към ВСС ще бъде удар във въздуха. Тук личността на Гешев не е най-важното. Няма опит за реванш. Тук целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура, как заема място в системата на съдебната власт, дали главният прокурор е отговорен, или е недосегаем", посочи той.

Рашков отбеляза, че в развитите демократични държави няма подобна на нашата прокуратура - главният
прокурор да командва обикновения прокурор.

"Очаквам ВСС да не събере кворум, за да не се занимава с този горещ картоф. Очаквам, че и дори да има кворум, членовете на ВСС ще направят всичко възможно да отхвърлят предложението или да вземат решение, че няма основание Иван Гешев да бъде освободен от поста. Искането за процедура е удар в полза на демократичното устройство в нашата страна. Удар, който ще остави следа и ще предизвика промени", каза министърът.

Рашков коментира разпита на Бойко Борисов през седмицата.

"По повод едно действие, което се основава на закона - гражданинът Борисов да бъде разпитан, той направи политически пиар от това. Към онзи момент фактическата обстановка съзнателно не е била установена, за да бъде измъкнат от отговорност Борисов. Когато видите, че един случай е останал неизяснен от компетентните органи, няма ли да желаете този случай да бъде доизяснен? Да, сега е минало време, но ако някой се надява, че поради изтеклото време няма да бъде направен опит чрез законови средства да му се търси отговорност, е в голяма грешка. Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи, сред тях е и този за къщата в Барселона", посочи той.

Вътрешният министър съобщи, че МВР е в края на проверката за подслушване на протестиращи.

"Става дума за подслушване на стотици български граждани. Положени са големи усилия за унищожаване на материалите, съпътствали прилагането на СРС. Специално материалите в ГДБОП и в Дирекция "Вътрешна сигурност". Там служители са били на слушалките непрекъснато, водели са записки, които после са били унищожавани. Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС стотици български граждани... Представяте ли си докъде е стигнала българската прокуратура, за да угоди на политическата власт, на Борисов конкретно, а Гешев е съгласен прокуратурата да иска използването на СРС, тъй като протестът е започнал да иска и неговата оставка. Безумието е безгранично. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони.Сред подслушваните има и политици, и общественици, и обикновени граждани", каза той.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 6 месеца
Първо бяха 32, сега станаха стотици, утре милиони. Аде посмали ***!
113
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 месеца
А навремето в таверна "Морски звуци", и без подготовка целеше с чинии певицата...
112
0
 
1
 
! Отговори
Мая преди 6 месеца
Някой работят за хляба,други за цялата фурна барабар с фурнаджията!
111
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 6 месеца
Така му е наредил Черепов,така прави! Всички хляб ядем!
110
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
Подкрепа г-н Рашков...подценяват ни...така ни и улесняват...хан Крум е рязъл ръце...да излязат крадците да го обвинят в...нещо,а ограбените?те също са жертви...и сме милиони!Подкрепа!!!...шепа тролове ли...???
109
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 6 месеца
Ти си комунистическа ***, трябваше много отдавна да се справят с такива като теб. Обясни от къде си толкова богат. И казвам че при едни други избори е време вече. Да ви разкарат и осъдят.
108
2
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 6 месеца
Министъра с шеф на кабинет кандидат за депутат от партията на Васил Божков иска смяната на главния прокурор. Не беше ли Гешев причината защо Черепа е в Дубай? Защо има толкова обвинения срещу него включително за изнасилване и убийство? Викате само ГЕРБ били мутри а? А статуквото в лицето на Татяна Дончева, Манолова и Мутрите така мутренски му поръчаха на Гешев сам да си подаде оставка за да си няма неприятности. Едните мутри си отиват за да дойдат другите. Наздраве бръснене и късо подстригван
107
2
 
5
 
! Отговори
До Канибала Тарашков преди 6 месеца
Цяла България разбра какъв кръвопиец ,душегубец и интересчия си г-н Сини невинни очи!В стола на Гешев няма как да седнеш ! Дупето ти няма да издържи и 1час , а пък си и пред пенсия! И посланник няма да станеш , просто Руменчо ще си измие ръцете стебе както направи слетеца!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Рашков само ако ми предпише резиденцията или поне къщите в Антон само тогава мога да му повярвам. Няма такъв измамник честно, че и алчен и нагъл до безобразие!
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той Рашков е подготвял сигнал още преди Гешев да се е родил. Този човек със сигнали колко имоти е успял да купи, че и резиденция да си направи, ухаа. Добри пари се изкарват със сигнали явно.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е ясно за всички, че не само Рашков, а и останалите министри бяха с подготвени атаки - започнаха от първия ден със слухове и нападки. Но и в качеството на министри не намериха никакви доказателства. Всичко е на ниво приказки.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цялата държавна пасмиюга на Комуноленинистите това прави по цял ден и в работно време.Работи с/у държавността, събира и фабрикува компромати ,краде каквото закачи от държавното и създава слухове с лъжи .Таз сметтттт не е свикнала нито да работи нито да върши каквото и да било реално .Тя има държавата за дойна крава за грабежи. Когато и да бъдат издавени докрак в ракитака все е закъснял момента за червеният интернационал с умопобърканяци. Само гледайте какво следва с ваксините пак от тези урудИ
102
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Все още чакаме доказателствата от теб,другарю Рашков,за това,че ББ е канибал.Ама истински,не от социалните мрежи коментарите.Дали наистина не се усещаш,че си станал за смях или се правиш на ударен?Ще ти се повярва само след солидните и неоспоримите доказателства,които ще могат да минат и в съда.Иначе,че те бива в лаладжийството вече го разбрахме.
101
2
 
9
 
! Отговори
На кого преди 6 месеца
Не е ясно,че тъкмо заради това си министър Дамаджанов?Отговаряш на профила ,изискван от Кауня!Мистър изчечегъртване,Шампион си!
100
2
 
13
 
! Отговори
Тарарарам преди 6 месеца
Това правителство не е избирано от народа и заради това нямат право да правят големи промени, защото не се знае кой ще управлява след изборите. Тези са толкова нагли и отмъстителни. Истински ко*му*нисти!
99
1
 
14
 
! Отговори
незнаещ преди 6 месеца
Така ли е по конституция , един служебен министър да си развява байрака наляво - надясно и да се изживява кат най - честната душица .
98
7
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 6 месеца
Рашков хайде изкарваи сметките на каскета в чужбина че хората да се кротнат най после
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Убеден съм на 99.99%, че искането за предсрочно отстраняване на Иван Гешев няма да мине, защото преди години е бил избран от същия ВСС.---g не само за това - - ВСС е отговорна инструкция и работи единствено и само с доказателства. За да бъде уволнен Гешев, трябва да има наличие на много сериозно престъпление подкрепено със солидни доказателства.
96
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В качеството си на какъв Рашков е подготвял сигнал към Гешев? Като "съвестен служител", който по реда на своите задължения е придобил и трябвало да предаде тази информация на по-горепоставените или като кандидат министър?
95
3
 
14
 
! Отговори
?!? преди 6 месеца
Браво! Рашков добре действаш, само за да си подплатени думите ти. От къде толкова имоти при кой прокурор ги придоби?