ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване

Избирателите трябвало да избират между машинен и хартиен вот
30 юли 2021 12:25,
134
ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще внесе законопроект за спешни промени в Изборния кодекс. Според него машините и софтуерът за гласуване трябва да са собственост на държавата, а в секциите в трети страни техническата обезпеченост трябва да се осъществява от български граждани.

От партията са категорични, че в  европейските държави организацията на вота трябеа да се извършва от хора, които владеят български език.

Още по темата
Бившите управляващи искат и отмяна на задължителното машинно гласуване, както и да има възможност за хартиено такова.

Въвежда се пълно равенство между гласуването с машини и хартиени бюлетини и на гражданите да бъде дадено право на избор с какво искат да гласуват, за да се спре този спад на изборната активност, на който бяхме свидетели. И изискване за преброяване на всички контролни разписки. При разлика между машинното преброяване и контролните разписки да се приемат контролните разписки“, коментира Радомир Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ отичат в канала
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свьрши се с изборните измами на - герб , за да гласуваш машинно трябва да си поне малко грамотен за да можеш да четеш на бьлгарски , не е като да си чистокръвен турски гражданин и да гласуваш от турция с предварително дадена ти бюлетина зачертана с правилната партия
101
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Аре ве..стига ревахте. Ей сега така чаканата нова промяна - БСП + ИТН + ДПС ще "оправят" страната и всички ще сте мн хепи. Колкото до машините, наистина трябва да се преосмисли, щото възрастните хора не са мн сигурни в гласуването си и е редно да имат избор.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздайте на всички български гласоподаватели по един електронен подпис и да могат да си проверяват в интернет с него за кого им е отчетен гласа. В противен случай инаги ще има съмнения за измама.
99
2
 
4
 
! Отговори
отмяна преди 2 години
Не ГЕРБ а целия народ иска равни изборни права.
98
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фокусниците от ГЕРБ правеха фокуси с бюлетините - изчезват, появяват се. Публиката ръкопляскаше доволна, че е измамена хитро и без да разбере как. Евала, пак ни излъгаха хубаво.
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, защото техния електорат не може да се включи така. Чудесно е машинното гласуване, вече е 21 век.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ искат пак припаднали от умора хора с чували. Искат ромите да има как да снимат с телефона бюлетината в тъмната стаичка.
95
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 102 ,твоя бойко да не е продал кюлчетата,и Барселонската къща,и с парите да е купил ваксини,парите са си наши,на данъкоплатците,недей да го боготвориш,защото,той за българския народ си остава бай ***,който за нищо не става,колкото и да плачете,колелото на историята не се върти на зад.
94
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
другарката деси дуловска,днес се похвали,че 13 години не са допускари депесето на власт,а тази каназирева на снимката,е бивш областен управител на Пловдив, е кадър на ДПС,изгонена,от ДПС, и приютена от Вожда-слънце.
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До магистралкаДругарко не Бойко, а радев ото ОФ да търси лекарство от евразийския виртуален " съюз", наглеци дори ДНЕС имунизирате с Бойковите ВАКСИНИ, закупени от САЩ и Англия!!! Дори ДНЕС болниците ЛЕКУВАТ Ковид с Бковите лекарства- Рамдесивир от САЩ, и сума ти НАГЛИ руски шпиони се ЛЕКУВАХТЕ В *** с това лекарство! Ако БЕШЕ БОРИСОВ СЕГА ЛЕКАРСТВО ЩЕШЕ ДА ИМА, А НЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА СЪС " СРОКОВЕ", ИСТИНАТА Е ЧЕ ПАРИТЕ ГИ ОКРАДОХТЕ И НЯМА ДОРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ! А идва най- голямото ЗАРАЗЯВАНЕ!
92
0
 
3
 
! Отговори
Не члеувам защо преди 2 години
До Анонимен Триете моите постове и не ги помествате - манипулирате хората ! Помествайте всичко , да се вижда истината на различните....
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наглеци няма ли край простотията им
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търкат ръчички за нови избори....Засега Славчо им дава надежда хахаха. Но трябва да разберат, че всяко начало има и край. Изнервени са вече два месеца без крадене.
89
5
 
9
 
! Отговори
магистралка преди 2 години
На Бочко магистралите и магистралките:"Заради Борисов изпускаме поръчката на ЕС за лекарство срещу COVID-19.Причината е, че правителството на Бойко Борисов е изпуснало срока за заявяване на участие в поръчката - 12.03.2021. Сега България ще търси начин за двустранно споразумение с производителя."Още един гаф на недоразумението от Банкя.
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме развеселяват тези от Герб....
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо така? Една част от избирателите не говорят български, а другата неграмотна хахахах. Свикнали да печелят само с лъжи....Ами и на мен да ми се дават милиарди и аз ще търся начин да се върна.Кой бяга от такъв живот? Лошото е, че откраднаха и за внуците, но искат още....Жалки
86
5
 
8
 
! Отговори
Чувалоносител преди 2 години
Що какво ви пречат машините бе, отнасят се за всички ама носят непредвидими загуби на избори ! Друго е чувалчето да го натъпчеш с наши бюлетини и да броиш , да броиш цяла нощ и цял ден и о бюлетини о кеф опа пак сме във властта, е да ама не то време умря.
85
6
 
10
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Смрадлива герберска ***,ближете си раните и не се тикайте в работата на победителите.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви се гербери ...