Предизвикателство пред армията сложната среда на сигурност

Процесът на трансформация също бил изпитание
Обновена: 24 авг 2021 13:35 | 24 авг 2021 13:00, Камелия Цветанова
45
Предизвикателство пред армията сложната среда на сигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усложнената среда за сигурност и процеса на трансформация поставят нови предизвикателства пред Въоръжените ни сили, каза президентът Румен Радев на церемонията на "Дондуков"2, на която връчи пагони на двама висши военни, цитиран от БТА.

Президентът посочи, че предизвикателствата пред Въоръжените ни сили са свързани с дълбока трансформация на системата за подготовка на планирането, организирането и воденето на съвместни операции, на системата за логистично осигуряване.

Държавният глава удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" полк. Тодор Тодоров, който е назначен за командир на Командване за логистична поддръжка от 1 септември. Пагони на "генерал-майор" получи бригаден генерал Валери Цолов, сегашен заместник-командир на Сухопътните войски, който от 1 септември става командир на Съвместното командване на силите.

Румен Радев посочи, че новите звания и назначения са признание към двамата военнослужещи за тяхната вярна служба, за демонстрираните високи професионални качества, за приноса им за развитие на Въоръжените ни сили.

Държавният глава изрази убеденост, че генерал-майор Валери Цолов с натрупаните широки познания и опит на тактическо и оперативно ниво, ще преведе Съвместното командване на силите през необходимата трансформация, така че да го превърне в структура с "пълнокръвен" капацитет за планиране, организиране и водене, в новата сложна обстановка, на съвместни операции, на участие на наши контингенти зад граница и за устойчиво взаимодействие с видовете въоръжени сили. Президентът посочи, че богатият опит на бригаден генерал Тодор Тодоров като логистик, ще му помогне да организира и за кратък срок да превърне Командването за логистична поддръжка като решителен фактор за своевременното и надеждно логистично осигуряване на провеждането на операции и на ежедневните дейности и подготовката на Въоръжените сили.

Генерал-майор Валери Цолов увери от името на удостоените с нови офицерски звания, че ще положат всички усилия, за да съхранят и умножат авторитета на Българската армия, с който тя се ползва в обществото и сред съюзниците ни.

Демографските фактори в страната и процесите по превъоръжаване на Българската армия ще бъдат предизвикателство, каза генерал-майор Цолов. Свързването на бойните платформи в единна и съвместна среда още повече ще засилят ролята на всеки военнослужещ за ефективно и качествено изпълнение на поставените задачи. Само с военнослужещи, мотивирани и с високо самочувствие, с достойно уважение към техния труд и създаване на взаимно доверие помежду ни, успехите ще ни следват, каза още генерал-майор Цолов.

 


45
Още от Политика
Няма пречка главният прокурор да бъде изслушван в правната комисия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Само Радев преди 3 седмици
Радев разказа играта на Бойко ***. Изяжте се Герберасти ***
37
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 3 седмици
За коя армия говорите? Защото българската армия се състои само от жени в майчинство. Пенсионирани полковници и техните съпруги
36
5
 
4
 
! Отговори
До гърбавите мутри преди 3 седмици
Не ви е удобно, че Радев спря кражбите и корупционните практики на Бай-Ганьо и сие цели 12г.Щом крадците плачат,значи всичко е Ок.
35
3
 
4
 
! Отговори
Много генерали преди 3 седмици
..МАЛКО НОВОБРАНЕЦ ....И 3-ЛЕТЯЩИ РУСКИ ЩАЙГИ ПОД ЛИЧНОТО КОМАНДВАНЕ НА ген.РАДЕВ!.....ГООООЛЕМА СИЛА ЕЙЙ...
34
2
 
6
 
! Отговори
константин преди 3 седмици
ЗАТОВА СИ ОПИЧАЙТЕ АКЪЛА КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАКЪВ НИЩОПРАВЕЦ КАТО ХВЪРЧИЛОТО!!!
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищоправещият със заплата от -15000лв.произвежда генерали като за последно, а армия нема,много вожд малко индеанец!И в МО е пълно с такива на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно.а за младите нема работа.........
32
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Тя пък една армия ....! Ако не дай боже стане война ще стане като афганистанската.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Братя българи, не бива да допускаме това нещо отново да се докопа до президенството! Нека на президентските избори фигуранта на черепа да получи един мощен народен ритник! Той донесе със себе си метеж, хаос, разруха, омраза, високи цени, корупция!радеф- ВЪН!
30
3
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 3 седмици
Радев, фигурантино, коя е твоята родина майка България или Русия?
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оставка мутро !!!
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
то къде кухо, ами и с голямо самочувствие. Толкова самодоволно гледа.
27
4
 
14
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 3 седмици
Най-голямото предизвикателство са сърните охранени комунистически фуражки, които носталгират по времето на Варшавския договор и СССР и са печката да превръщането на България в пълноценен член на НАТО. Самият Радев, с избора на Грипен, което не беше в правомощията на тогавашният служебен кабинет спря обновлението на военната авиация с 2 години и половина. Във всички страни по света подобно поведение се нарича национално предателство.
26
3
 
18
 
! Отговори
Гълъбов преди 3 седмици
Преяла фуражка!
25
3
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
До ???? 15 и от честност сложи любовницата си на работа,от честност прикри баща си ,сложи Кирчо Язовирчо министър,от патриотизъм заведе тълпата миналата година на Шипка твърдейки че няма вирус и заради патриотизма му го изгониха като мръсно куче от Естония.И понеже е патриот се огради с проруски съветници.
24
3
 
20
 
! Отговори
тоя верно е преди 3 седмици
КЛЕПАР
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
България затъва в тресавището на генералската хунта на Радев.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката: Един Свинкс на Разрухата на България - Радев !
21
4
 
21
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
Колко е доволен само превратаджията.Обаче НЕЩО заговорниците му не могат да разделят, уж беднотия до шия пък разни Дей Бъта,Маи и Курнели се карат и натискат да се докопат до властта
20
4
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам защо толкова се пуйчи.