БСП: Това НС е изчерпано, но бюджетът трябва да се актуализира

Нинова зове за разум и отговорност
36
БСП: Това НС е изчерпано, но бюджетът трябва да се актуализира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това Народно събрание е изчерпано откъм съдържание, призна червената шефка Корнелия Нинова. Тя все пак призова останалите политически сили в парламента да проявят разум и отговорност и да се приеме разумна актуализация на бюджета, защото в противен случай се задават много тежки месеци.

„Уважаеми български граждани, съжаляваме за това, което ви причинява 46 НС, грозните сцени, личните обиди и непремерените изказвания на колегите са унизителни за българския парламентаризъм“, каза соцлидеркатата.

Тя припомни, че от БСП опитаха да внесат стабилност, спокойствие и разум.

Още по темата

„Поканихме ИТН, ДБ и ИБГНИ на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство, мнозинство за промяна на модела. Част от тази промяна беше спора от вчера и днес, промяна в съдебната система, съдебна реформа. От партиите на протеста отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Иван Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му, на това му се казва реформа по протеста. Така ли отговаряте на очакванията на хората, които протестираха с две искания – оставка на Борисов и на главния прокурор“, коментира Нинова.

Тя обвини партиите на протеста, че в последните дни доста йезуитски се опитват да прехвърлят отговорността за собственото си безсилие върху БСП.

"Не можем да ви го позволим. Ние от БСП гласувахме за законите за сваляне на охраната на НСО от управленски фигури и не опитвайте да прехвърляте отговорността върху БСП“, скочи тя.

"Един месец от БСП проявяваме отговорност към хората, заради това сме търпеливи, разумни, аргументирани и мислим държавнически. Това беше голямо изпитание на характера, но новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка, от два дни се молят да задържим мандата, за да решат важни въпроси, видяхме вчера и днес какво се случва и колко са важни въпросите“, упрекна Нинова.

По думите й за БСП важните въпроси са скокът на цените, препълнените болници, растящата безработица, инфлацията, фирмите, изправени пред фалит, и всичко това се заключва в три думи - актуализация на бюджета.

Нинова отсече, че остават четири дни преди БСП да върне мандата и призова за поне на финала НС да е отговорно пред гражданите и да актуализира бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
1
 
! Отговори
Трябва актуализация преди 2 години
Актуализация трябва да има. Тези пари, тази актуализация, са нужни на хората - на бизнеса за подпомагане, на икономиката и здравната система за Ковид, на пенсионерите за актуализация на пенсиите. Нека поне това да свършат депутатите. А има още доста законопроекти, внесени в НС.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат на всяка цена да има актуализация, не, че са загрижени за хората, а да откраднат пари като за последно. Защото знаят, че повече власт няма да видят. Актуализация да има само ако се налага в краен случай и то при редовно правителство, за да могат да носят отговорност. А при това служебно правителство, ще е куче влачи диря няма.
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 __НАИВНИК, ГЛАСОВЕ СЕ КУПУВАТ С ЧЕРНИ КАСИЧКИ НА БУДА-БОРИСОВ.
18
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Партийна субсидия требе да се връща до 1 лев :)))
17
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нинова не трябваше да си оттегля оставката електоратът на бсп ще се върне нобез нинова сега с 36 пажо-ве се оправяите
16
3
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Дайте по 100 лева на пенсионерите до нова година и не пипайте закона. Никакви пари за болниците. Неваксинираните сами да си плащат и тестове и лечение и погребениетоРадев и Рашков да стоят на границата и да спират емигрантите
15
2
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Другарко Нинова, Защо се мазниш на чалгарите, уведените на Мая и джендърите на Ристе. Само ние от Възраждане сме твойте истински съюзници.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО БЮДЖЕТА НЕ БЪДЕ АКТУАЛИЗИРАН РУМЕН РАДЕВ И БСП НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.
13
3
 
2
 
! Отговори
Az преди 2 години
Колкото и коравосърдечно да звучи, трябва да се актуализира бюджета само за плащания които са ограничени във времето! За тази година могат да намерят пари за пенсионерите, но никой не казва догодина или след 2 години откъде ще се вземат тези пари! Това НС си отива и някой друг трябва да поема отговорността за осигуряването на тези пари! При положение че НОИ и в момента не може да намери пари да плати 100% от пенсиите, какво ще стане в бъдеще - увеличаване на данъци ли?!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ... трябва ... " Мдаааа. Зора на Фигуранта е огромен.
11
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Абе вие добре ще актуалиэирате, ама на хартия. А парите от къде ще вэемете не е ясно, като опраэнихте хаэната эа нема и половин година
10
5
 
7
 
! Отговори
0мотаната преди 2 години
Нулев интелект, високо самочувствие на сeлянката от село Крушaвица. За това България е в тази тежка криза вече 75г.защото мухилайнарки като нея без 1 ден трудов стаж, цял живот седяли на бюто крали предприятия спускали отвеси в тоалетната чиста фабрика за гов-на но го играе управляващ без да има грам образование ценз или способности.Селянката от село Крушовица да иде да ремонтира къщата на баща си която падна ,а после да преразпределя чуждите пари на хората за да актуализира БСП касата .
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След " модела" Борисов вече никога няма да има нормален парламент и правителство. Това ще го усетят обаче обикновените хора , а т.н. политици от протестните партии като неуспелия адвокат на мафията Хаджигенов станаха милионери от т.н. протести. На др. Хаджигенов синовете му следват в Лондон където плаща милиони на година . От къде ги има тези пари, като няма нито едно спечелено дело. Хората ще реват за Бойко Борисов и неговия прочут " модел".
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специално БСП е изчерпано вече от 10 години. Всички избори до сега сочат това. А Парламент, в който се къбра утайката на уличните бродяги е изчерпан още със създаването си.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 пъти избори по 100 милиона средно всеки са си половин милярд лева непредвидени разходи за бюджета. Ако той не бъде актуализиран има опастност да настъпи голяма икономическа криза. А виновните за нея ще са партиите на протеста които неуспяха да съставят редовно правителство. А в частност и президента ще е виновен, защото той ги подкрепя. И тогава на народа наистина ще му писне и ще излезе на улицата. Затова жизнено важно е актуализацията на бюджета.
6
2
 
20
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Спокойно. Радев се оплака, че натискът върху България ще се засилва. Вместо да събере умни и находчиви хора, за да притисне БЪЛГАРИЯ Македония и до Нова Година те да са изпълнили нашите справедливи изисквания, той само говори заедно с мнозина български политици, че натискът се засилвал. Ганчовска работа... Всички народи в един или друг смисъл биват притискани, но не сме видели те да се оплакват като ***. Той ако се не оплаче, ще се поболее!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундьо НЕПРЕМЕННО трябва да получи празен чек, нали другарко Нинова? :))))
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджета трябва да се актуализира, защото в него не са заложени пари за 5 пъти избори в година. 4 парламентарни и 1 президентски. За това ви трябват пари от бюджета. Стига с това лицемерие, че парите били за пенсионерите или медиците. Пари ви трябват за избори до дупка!!
3
9
 
8
 
! Отговори
Жените вън от НС преди 2 години
Женски провал в НС на България.Както сте я подкарали български жени нищо чудно да дойдат талибаните един ден.Вие сте некомпетентни,истерични и с ниска култура.Позор за мутрата от Банкя,медийния шут от 7/8 дето издигнаха толкова истерички в политиката.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бсп президента и прокситата дестабилизирахте държавата за да спасите олигарсите. Мафия.