ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната

Радев трябвало да го освободи, защото укривал ДДС
134
ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора на НАП Румен Спецов заради укриване на ДДС.Това обявиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева и Александър Ненков, цитирани от БТА.

Спецов, каза Гаджев, е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение от 1,5 млн. лева ДДС, на "сламен човек", което е проблем с морала на директора на НАП. Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като шеф на НАП, като човек, укривал ДДС, попита представителят на ГЕРБ.

Поводът да поставят темата отново на дневен ред е отговор от бившия вече финансов министър в служебното правителство Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда,15 септември, минути след края на последното заседание на 46-то Народно събрание. Гаджев отбеляза, че в продължение на три месеца са чакали отговора от Министерството на финансите кога е връчен докладът и на кого за извършената данъчна ревизия на "Гранекс Трейдър".

От отговора на министър Василев от сряда става ясно, че на 17 март 2016 г. Румен Спецов е получил и подписал ревизионния доклад. Това означава също и, че е знаел за дълга от 1,5 млн. лв. към хазната, но въпреки това е продал фирмата си "Гранекс Трейдър", заключи Гаджев. И добави - т.е. бившият вече служебен финансов министър Асен Василев три месеца е знаел за това и го е прикривал, а, ако не го е знаел, значи не е ставал за тази работа. Да видим оттук нататък моделът "Радев" как ще реагира, апелира той към държавния глава.

По думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ, очевидно се създава нов модел - моделът "Радев" - на арогантност, защото трябва да си арогантен пред лицето на такива факти и да казваш, че няма да отстраниш такъв човек, каза той.

Романтичният период на Румен Радев и неговите министри започва да свършва, да се разпада "братството на почтените", коментира и Александър Ненков.

"Асен Василев съзнателно, сигурен съм, че и Румен Радев, са знаели, че Спецов е ощетил хазната с 1,5 млн. лв., но са го прикривали", каза той. Въпросът е защо, попитаха от ГЕРБ. Ако Радев не освободи незабавно Румен Спецов, означава че продължава да е съучастник на един човек без достатъчно морални качества да заема такава позиция, каза Ненков.

Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът да отговори на въпроса за 1,5 млн. лв. и да каже защо Спецов е толкова незаменим, поиска и Деница Сачева. Според нея е крайно време директорът на НАП да бъде освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: НАПДДСГЕРБСпецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 2 години
Баце не дължи ли нещо в НАП за чекмеджето?
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов май напъна герберите.Вият на умрело.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Борисов кога ще върне откраднатите,източените и изкараните с рекет от ГЕРБ пари на българския народ?
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 404 - Щом герберите и депесарите реват, значи този човек върши работа!! - ______ - Така ще да е! И тогава щом чалгарите на ИТН и мутрите на ИБ(г)НИ много неистово реват срещу Борисов, значи този човек си върши работата много добре!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А казват ли колко дьлжи техният лидер и техните фирми в цифри
101
1
 
5
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Браво бе Радев - назначи данъчен измамник за шеф на службата,която трябва да следи и предотвратява данъчните измами.Нищо чудно,че държи на този пост човек измамил държавата с 1.5 млн.лв,след като държи в екипа си хора заподозряни в престъпления и ги пази от преследване.Кой знае каква сделка стои зад упоритото му нежелание да го смени.
100
3
 
5
 
! Отговори
404 преди 2 години
Щом герберите и депесарите реват, значи този човек върши работа!!!
99
2
 
4
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Мда, било законно да продадеш фирма със задължения. И всеки като почне да продава фирми с милиони задължения на бездомници, както ще стане?! Това ли е промяната, която искаха яйцехвъргачите? Гласувайте пак за бабикян, мая и фигуранта.
98
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Да продадеш фирма със задължения е също толкова законно, колкото да продадеш фирма без задължения. Длъжник е този, при когото са отишли задълженията. Гербилите много добре го знаят, но лаят, поради липса на друг повод. Спецов няма имунитет и ако имаше законово основание, Прокуратурата щеше да го е захапала. Но законово основание НЯМА.
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ревът по всички медии, явно си върши работата човекът.
96
0
 
4
 
! Отговори
Няма по добро преди 2 години
От това да назначиш крадец на ДДС за шеф на НАП да лови крадците на ДДС щото той най-добре знае как става. На същата логика ЦвВасилев е най- добър за шеф на БНБ, Божков за Министър на финансите ...
95
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Гениално!е гроб помагаше грабежа на божков през лотариите...Божков дължи над милиард,телевизиите на домузите ви лъжеха да търкате...пеевски през лафките си ви ги продаваше...само факти...ама за тези грабежи мълчат...изсмукват и налагат манипулации по гьобелс дпс-гроб!САЩ и приятели създадоха нов Военен Блок...безкомпромисен...Честито на Свободният Свят...имаме си защитник...решителен!и децата на...офшорковците го населяват..добре дошли!!!
94
2
 
5
 
! Отговори
Гениално! преди 2 години
Най-добре е Радев да награди Спецов за успешната сделка - щракнал с пръсти и 1.5 милиона дългове били изчистени. Така айдуците на Радев като завлекат държавата с няколко милиарда, пРезидентът ще му възложи да продаде държавните задължения на сламеното лице, дълговете ще станат несъбираеми и всички ще бъдат щастливи и хоро ще играят. . (Приказка за Нов Морал)
93
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ да са били оправили законодателството да не може да си продаде фирмата на "сламен човек" имаха 12 години да го направят, само че не го направиха, за да могат да си крадат на воля без никакви последствия. За 12 години в ръцете им са потънали 12 милиарда. 1.5 милиона е жалка сума в сравнение с откраднатите от шайката на ГЕРБ.
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко дължат ГРОБ????
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тия милиони по край културизма ли си е спечелил
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета в коментарите как герберите лъже ли , защото дамаджаната Рашков не сигурно.
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ГЕРБ всички да фигуранти на Бойко Борисов и сега фигурантите се разлаяха.
88
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ откраднаха стотици милиарди чрез управлението си. Защо още са на свобода?
87
3
 
17
 
! Отговори
Шкумбата преди 2 години
ДДС източвач да стане шеф на НАП. Е това ако е вярно!!!!! - Ще бъде вица на годината>