Отменят насроченото съвместно правителствено заседание с РСМ

Димитър Ковачевски: Няма съгласувано общо решение
Обновена: 14 май 2022 19:10 | 14 май 2022 19:10, Красимир Ангелов
33

Съвместното правителствено заседание на Република Северна Македония с България, насрочено за 22 май, няма да се проведе. Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски.

По думите му, няма условия за това.

В момента министерствата на външните работи разменят идеи, но няма съгласувано общо решение, което да послужи като основа за двустранен договор, подчерта той, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според македонския премиер решение с България може да има, само ако то е основано на европейските ценности, принципите на запазване на достойнството на двете държави и взаимно уважение.

Ковачевски съобщи още, че за честването на 24 май ще води македонска делегация в Рим.
 


33
Още от Политика
Николай Събев: Ще търсим европари за нормални условия за корабоплаване по Дунав
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Жиката преди 5 дни
Не се сетям за такава държава в историята.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Юговнарите пак заемат героични пози,а ветото ще си прашясва,докато се опомнят и седнат сериозно на масата.
23
3
 
14
 
! Отговори
Диана преди 6 дни
Ние не търсим отмъщение, а решение на проблемите с ИСТИНАТА в РСМ! Стига са овъртали, признат грях не е грях стига наистина да съжаляват за това, което са направили техните предци и което те продължават да правят досега с македонците..Не може така да се унижават хората, да им се промива съзнанието, да се издевателства над тях и това да се нарича "достойно поведение"...Не на мръсотията в ЕС!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
ШизоВеселинъ преди 6 дни
Веселинъ 7112136860 е ши_зо_фре_ник!Хем подкрепя неистово късия рашистанец, който обяви, че кирилицата е всичко друго, но не и създадена в България, хем се сърди на макетата, че я присвояват от нас... Някаква огромна каша има в чуту_рата на този нещ_астник....
21
2
 
18
 
! Отговори
777 преди 6 дни
Разсърдил се заекът на гората....
20
3
 
2
 
! Отговори
5-ko преди 6 дни
До Филип Вашиот владика беше тои ко кажа дека треба писмото од Вартоломеи , добро да се преведе па да се проучи пред да се коментира. Од каде ти се на тебе овие информации ....каи нас медиите пишат дека утре дека Саборот на СПЦ ке а признае МПЦ-ОА . Нели тоа и Вартоломеи го кажа...
19
0
 
21
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 6 дни
Много съм ви обиден. Ще кажа на тате да ходи да говори вместо мен по телевизиите,както когато открихте,че имам двойно гражданство. Сега за наказание ви натресох по-скъп газ и ви излъгах,че е по-евтин.Следващата стъпка е да вкарам Македония в ЕС,а за да ме запомните колко съм злобен ще ви въведа и еврото
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Оставка киро!
17
4
 
2
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 6 дни
Решението на Вселенският патриарх да признае автокефална Охридска църква безспорно е успех за Северна Македония, но и българския интерес в този случай не е засегнат. Първо най-после във Вардарска Македония е ликвидирана и последната останка от сръбското владичество. Второ в решението изрично се сочи че диоцеза на Охридската църква се разпростира единствено на територията на РСМ. Трето нито дума няма за приемственост между Охридската църква и Охридската архиепископия.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По време на разкопки, македонски археолози открили шлема на Александър Македонски. Продължили да копаят окрилени от находката и след няколко дена се натъкнали и на моторът му. На още 5 метра дълбочина открили дебитната му карта.
15
5
 
35
 
! Отговори
Радев към Ковачев преди 6 дни
Супер...ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА !!!!
14
3
 
20
 
! Отговори
Архиепископ преди 6 дни
Патриарх Вартоломей не е признавал никаква църква, напротив, забрани им да използват прилагатеното македонска, нарече МПЦ Охридска църква, не архиепископия....Така ги шамароса, обаче нито те нито ние разбрахме...
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БЮРМ тръгнали да ни учат на европейски ценности. Този съветско-югославски експеримент тръгнал да ни обеснява на нас кое как трябва да се прави.
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
не стига украинските туристи,сега с македонците ще ни дразнят
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Щом ни бъзикат,да ги бъзикнем и ние.Македонец пръв е стъпил в Америка,Всетъпунгерския патриарх им призна самостоятелна църква,без да се свика събор...Просто късаме дипломатическите отношения с тях и да си ги закриля който иска.Само поляците винаги са ни били приятели.У тре е годишнина от сръбското клане в Босилеград...
10
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кировата държава се тресе от протести, той си прави селфита с българомразци.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще кажа на мама.
8
3
 
28
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 6 дни
Македонско-украинското НИ правителство,което въобще не се интересува от това- как живеем българите !
7
32
 
6
 
! Отговори
Ganjo преди 6 дни
До Перко.....Да не би Константин и Михаил /Кирил и Методий/ да са българи. Тези наши измислици имат почва само в България.
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.