Радев: Младите хора трябва да растат здрави и силни

Днес бяха наградени 24 деца от инициативата „Спортувай с президента“
31 май 2022 14:20, Нели Христова
27
Радев: Младите хора трябва да растат здрави и силни
Снимка: БГНЕС

Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, силни, волеви, психически устойчиви и сплотени млади хора. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, участвали в инициативата „Спортувай с президента“.

Инициативата бе обявена от държавния глава Румен Радев през 2019 г. и има за цел да насърчава физическата активност на българските деца. В приветствието си по време на церемонията президентът изрази увереност, че инициативата ще продължава да се разраства и да обхваща все повече деца в цялата страна. „Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта“, подчерта държавният глава.

„Искрено се радвам, че в навечерието на Международния ден на детето имам възможност да отлича най-достойните за високи им постижения“, подчерта президентът Радев. По думите му демонстрираните от отличените деца усилия, воля и умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата „Спортувай с президента“, са гордост и надежда за бъдещето на България.

С плакети „Спортувай с президента“ бяха наградени 24 деца, постигнали най-високи резултати от „Президентски тест“ – комплекс от осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Отличията на наградените 12 момичета и 12 момчета в четири възрастови категории са за постигнати високи резултати на „Президентски тест“ и демонстрация на отлични физически качества, за спортно дръзновение и воля на шампиони.

В приветствието си държавният глава подчерта и големия принос, който имат родителите, преподавателите и треньорите на отличените деца и им изказа благодарност за тяхната енергия и всеотдайност.

Партньорите и доброволците на инициативата „Спортувай с президента“ бяха удостоени със специални грамоти за цялостен принос в развитието на спорта и младите хора и за подпомагане на дейността на инициативата. „Без вашата съпричастност и отдаденост инициативата не би имала същия облик. Вие давате един чудесен пример как обществото и институциите трябва да работят заедно в името на нашето бъдеще – нашите талантливи, прекрасни деца“, заяви президентът.

От името на наградените Ивайло Христов, ученик от 9-ти клас на ЧСУ „Свети Георги“, благодари на президента Радев за подкрепата и поощряването на децата в стремежа им да бъдат единни, горди и достойни българи.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
един преди 8 месеца
намалете всякакви радиоизлъчватели, включително мобилни клетки и wifi, и всички ще растат здрави и щастливи. даже раковата статистика ще тръгне надолу, но май някой не иска това.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Познайте кой ще се уреди с максималната пенсия след време, ами не сте вие.
15
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 8 месеца
тоя не спре с неговите назубрени речи !
14
0
 
14
 
! Отговори
433 преди 8 месеца
Браво, Радев, водата е мокра, нали?
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз поинтересувал ли сее допитал ли сее до доктори които се занимават с деца и младежи. Ако беше се поинтересувал щеше да знае че деца от 10 до 18 годишни вече са със затлъстяване и високо кръвно. Това е благодарение на Краваристанските храни които ни вкараха чрез веригите им за бързо на крак хранене и зседяване пред компютрите. Това много брзо може да се промени но се изкат радикални и бързи мерки
12
1
 
6
 
! Отговори
Млад човек преди 8 месеца
Чичко гладен съм! Как да израсна здрав и силен?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
радеф е позор, оставка и затвор!!!
10
2
 
14
 
! Отговори
Хан Тервел преди 8 месеца
Поредната великомъдрост на главния кормчия! Трябва да се изсече като лозУнг в някоя скала да речем...
9
0
 
13
 
! Отговори
Д преди 8 месеца
В бюрократична България трудно се живее
8
1
 
10
 
! Отговори
Българ преди 8 месеца
Ся ли са сетихте след 32 години ???
7
1
 
15
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
инициативата Спортувай с президента.И какво спортува прецедента,е напоследък се пораздвижи явява се тук там,а иначе че го запомним с клишета,размахване на юмруче и едно коремно.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Младите хора преди всичко трябва да израстват с ИСТИНАТА, другарюууууу!!!!! ИСТИНАТА ЗА МИНАЛОТО СИ, ЗА НАСТОЯЩЕТО, ЗА ДА МОГАТ ДА ДА ГРАДЯТ БЪДЕЩЕТО!!!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Констататора пак цепи мрака - здрави и силни!Вятъра трябва да дyxa, а слънцето да грее, водата трябва да е мокра, а камъка твърд? И тоя пaлячо e президент?
4
1
 
5
 
! Отговори
Крадев преди 8 месеца
поне 1 бела дете, за цвят, не можахте ли да намерите?!
3
2
 
11
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 8 месеца
Казат човекът, слуга на мракобесния кремълски режим причинил Чернобил ... *** и предател!!!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крадев, не им ли каза - "Зеленчуци който не яде, той голям не ще да порасте?"Това ти е нивото на тебе.
1
5
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 8 месеца
те небелите деца са здрави и силни - от добър ген са!