Росица Кирова: Българите определиха ГЕРБ да е опозиция

Вторият мандат ще бъде върнат, след като бъде получен
13 юли 2022 10:14, Росен Стойчев
29
Росица Кирова: Българите определиха ГЕРБ да е опозиция
Снимка: БГНЕС

Дали времето ще бъде оползотворено по подходящ начин и дали ще се получи желаният ефект, зависи от начина, по който комуникират политическите партии в парламента. А комуникацията е лоша, подчерта зам.-председателят на НС Росица Кирова.

"Парламентът не е само управляващото мнозинство и управляващата коалиция.

Още по темата
Ако те не си дадат сметка, че са недостатъчно и трябва да се обърнат към всички останали политически субекти в парламента, това означава, че тези хора нямат достатъчната политическа зрялост да управляват държавата. Когато няколко пъти се опитваш да наложиш своята воля с ясното съзнание, че нямаш мнозинство, за да го направиш и напук на всички останали продължаваш да опитваш да налагаш своя дневен ред, отново с ясното съзнание, че той няма да мине през парламента, означава, че си политически незрял, означава, че си безотговорен. Защото, когато бяхме на пет можехме да си позволим да се разсърдим и да хвърлим играчката на пода, но в случая тази игра е много опасна и много тъжна", обяви Кирова.

След това президентът ще има възможност да направи своите консултации и след разговори с всички политически формации ще прецени на кого да връчи третият мандат. Кирова се съгласи, че президентът не бърза с процедурите:

"Да, президентът не бърза с процедурите и дава време на НС, защото е воден от идеята, че това НС трябва да гласува един законодателен пакет, за да започне усвояването на средствата както Плана за устойчивост и развитие и да може държавата да функционира нормално във времето на служебен кабинет", добави Кирова.

На въпрос дали ГЕРБ са готови на преговори с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, Кирова каза, че, независимо какво се твърди, парламентарната група на ГЕРБ-СДС е доказала, че прави конструктивни предложения и може да подкрепя решения, които са добри за държавата.

"В рамките на този парламент не съм убедена, че можем да възстановим диалога, за да може парламентът да продължи да работи", смята зам.-председателката на НС. На втори пореден избор българите отредиха на ГЕРБ мястото на опозиция, второто място. Ние дадохме възможност на тези, които са били избрани като първи да управляват. В тази връзка ние ще върнем мандата. поне това е разговаряно в рамките на нашата група, такава е и заявката на лидера на партията и не виждам нищо да се е променило", обяви Кирова.

 Кирова изрази опасения, че е възможно и следващите избори да не произведат нищо различно, което би означавало още по-дълбока политическа криза. По думите ѝ обаче е редно да се даде възможност на българските граждани да заявят кой иска да ги управлява, а това става чрез избори. Сигналите от "Демократична България" са разнопосочни и няколко дни след като е станало ясно, че няма да се изпълни първият мандат е започнало политическото говорене, заяви зам.-председателката на НС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Ива преди 1 година
До 21 Ама хубавице Ти си живо доказателство,че си негодник.Тия лъжи които пишеш,бяха пуснати от ИТН когато Кирова напусна партията на Трифонов.Още миналата година в предишното Народно събрания тя показа и прочете доказателства които разобличиха лъжите ,и Тошко Йорданов и се извини от името на ИТН.Добре,че някои хора помним,и заем,че негодниците сте много.Аре се разкарай,че ву..Ниш
16
3
 
13
 
! Отговори
anon преди 1 година
българите нищо не решиха, вие си купихте гласовете, ако зависеше от хората одавна да сте в историята
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще е в опозиция докато не пенсионира сикаджийската мутра от Банкя.
14
4
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ГЕРБ ИЗБОРИ ГЕРБ ИЗБОРИ ГЕРБ ИЗБОРИ МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ ДА СИ ИЗБИРАТ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЕВРОПА ДЕМОКРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ВЪН МАШИНИТЕ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА И ДВАМА ТРИМА СКРИТИ НЯКЪДЕ ДА КАЗВАТ СТИГА ТОЛКОВА НА МАНИПУЛАЦИИТЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
13
4
 
8
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 1 година
ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ СА ВИНОВНИ: КОНСТИТУЦИОНИЯТ СЪД -КОЙТО РАЗРЕШИ -РАДЕФ -ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ И ИТН ПО НОЩИТЕ ГЛАСУВАХА БЕЗ НИТО ЕДИН АРГУМЕНТ ЗАЩО ДА ИМА МАШИНИ!!!!
12
11
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ ЛИ! преди 1 година
12 години бяха достатъчни, за да се разбере, че ГЕРБ и Бойко Борисов обслужваха кремълските интереси и са далеч от евро-атлантизма. Политическото бъдеще на България ще бъде определено веднъж завинаги след краха на примитивна Русия в Украйна, когато у нас бъдат поставени извън закона етническите и путинистки партии, а управлението на страната бъде поето от евро-атлантиците.
11
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не хората определиха ГЕРБ да е в опозиция , а машините. Не случайно в Англия, Германия,Нидерландия и др. има забрана да се ползват машини. Доказано многократно, че лесно се манипулират, в последните ни избори също. Голямо разминаване между данните от машината и данните от урната. От тях могат единствено да се облагодетелстват управляващите.
10
8
 
13
 
! Отговори
Хриси преди 1 година
Аз пък искам превратаджиите да продължат да управляват,да съсипят всичко,за да се убедят всички ония елементари ,които не вярват,че това са лъжци,негодници,крадци ,некадърници .На такива тъ пи...Гьо. си главите им увират много трудно.Друг изход просто няма.
9
8
 
16
 
! Отговори
Еее, преди 1 година
Щом и тази "нечиста кърпа" почна да ръси идеи за политическото бъдеще на България работата не отива на добре.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Началниците" Росе, "началниците"...
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не българите, а Козяк!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите само ги осведомиха, какво са "избрали"! "Определянето" е функция на "стратегическия партньор" при неоколониализма...
5
13
 
11
 
! Отговори
Ахм преди 1 година
Тази опозиция някак не върши никаква работа! Продължава да пречи и вреди. И е време да им се спрат заплатите, защото не работят. Ако не отида на работа ще ме уволнят. А те си се разхождат и демонстрират колко не им пука за народа! Това не само за Герб.
4
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не искат ГЕРБ въобще, но неуките и неграмотните ги подреждат във властта.
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не българите, те поставиха Герб на второ място с минимална разлика от ПП. Разните му лами за власт и слабаци да си я заслужат, комплексари вождове на дребни партийки се обединиха срещу Герб и я поставиха в опозиция на принципа "с теб няма да си играя". Само че Герб ще я има и в следващия парламент, а тия "водещите".....твърде съмнително е.
2
2
 
11
 
! Отговори
Без коментар преди 1 година
"Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън заяви по телевизия Си Ен Ен, че е участвал лично в "планирането на държавни преврати" в чужди страни, предаде Франс прес." Край на цитата...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно в еме е паветата да заемат обратно мястото си в настилката! Щого държавната каруца съвсем се раздруса и ше се катурне...