Александър Томов: От 25 години не сме имали такъв хаос в страната

Решаващ бил въпросът да се намери газ на поносима цена
Обновена: 5 авг 2022 21:27 | 5 авг 2022 21:05, Екип на Bulgaria On Air
69
Александър Томов: От 25 години не сме имали такъв хаос в страната

Какво показват икономическите реалности в България?

"От 25 години не сме имали такъв хаос в страната. Ние нямаме никакви гаранции, които да са обезпечени само след 10 дена. Дано да успее служебното правителство да запуши тази ужасна дупка, която е в газоснабдяването, но със сигурност това ще бъде на много по-висока цена. Българският гражданин и бизнес ще плати за това", каза лидерът на "Българска Социалдемокрация - Евролевица" проф. Александър Томов в "Денят ON AIR".

Той попита защо трябва да се взима първо решение за счупване на една стара връзка, преди да се подготвим за нещо ново. Според него предишното управление е показало изключително неумение да се управлява този процес и добави, че трябва да има разследване. Той изтъкна, че определена група от хора печели много през тези няколко месеца и това трябва да се провери.

"В момента е решаващ въпросът да се намери газ на поносима цена, за да няма нова инфлационна вълна. В противен случай ще платим всички висока цена. Това е вина на досегашното управление", коментира проф. Томов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му избирателите са изправени пред два избора - или да отидат да гласуват, или бедността и енергийната криза ще ги удари тежко. Той подчерта, че има нужда от истинска промяна, а не формална. Смята, че това служебно правителство ще работи само два месеца, дори и да има следващо, то ще е в друг състав.

"Бих им предложил като знак на спасение - пълна прозрачност на действията, за разлика от това, което направиха Кирил Петков и Корнелия Нинова. Без газ не можем, тогава се прави изключение  и се отива при "Газпром" с пълното съзнание, че ще има диверсификация. Прави са всички, които казват, че не трябва да има един доставчик, но това иска време и подготовка", поясни проф. Томов.

Той отбеляза, че няма как да се прави революция за сметка на българския народ. Гостът изрази позиция, че е необходима нова актуализация на бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: Александър Томов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Крадеца Лупи знае как стават нещата!Хаха!Абе защо и тоз мошенник не е в затвора заради кражбите!?
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лупи беше най големия кр.....ц , но Просто Киро и сие го задминаха многократно ....
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите да престанат да канят стари мошениците да се изказват''компетентно''защото когато са били на власт са крали безобразно и народа помни много добре това.
54
2
 
4
 
! Отговори
Е не преди 1 година
Тоя противняк няма ли кой да го приключи?
53
0
 
8
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 година
Лупи и твоите хора да обеднеят малко... дб. вшт.мм!;))), чи баят позахлебиха навремето;))) Винаги си ми бил противен и грозен мазнаяр и нагляр, винаги съм ти думкал суратя и съм ти са празнел между зъбите, но тука имаш поне едно верно изречение, което разбира се, аз казах преди теб (не късаш старата връзка, преди да си си зел ново гадже ), защото съм много по-умен и мъдър, но на мен не ми дават медийно време, да видиш какво ще ви напраа тебе и твоите ора, сите са бок.луци, сам знаеш.
52
0
 
12
 
! Отговори
Ай сиктир бе преди 1 година
Кой си позволява да го кани тоз крадец - мястото му е в затвора
51
0
 
3
 
! Отговори
мадона преди 1 година
лицета казва всичко , очите врата към душата , лупи президент на всичко , той знае
50
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Като не искат да Ви обезпечат енергийно още от няколко правителства насам значи не сте заслужили. Преди 45г. как беше Всяка държава сама обезпечава отраснала си в енергетиката. Стига просяци /политика трябвало да може да проси/ и накрая на бъдещите президенти им лепнаха жени които го могат, а после и на депутатите. Кога ще почнете да работите нормално повече от 45г. минаха и Все назад дърпате държавата.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добгия вълк Лупи пак изпълзя от нафталина.
48
1
 
9
 
! Отговори
Антрополог преди 1 година
Тия мислят народа за *** вадят разни комунистически кадри от мутро-прехода на ДС,даже Виденов се върна с партия. Ама то след Кирето и Мао да сложиш пак ще ни се вижда песен...
47
2
 
8
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Прав е даже Киро го би тоя ,а тоя носи прозвището Ликвидатора-сметай
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз *** защо не е в затвора? И дори ако си е платил, за да е навън, за какво му се дава поле за изява? Такава *** не заслужава и миг внимание!
45
1
 
14
 
! Отговори
Един доказан и преди 1 година
изпечен крадец на милиони говори за хаос, какви медии има това овче стадо, от екран и от електронни медии му говорят за хаос който създават точно такива като този престъпник ?
44
2
 
11
 
! Отговори
Гарабед преди 1 година
Ebaxти очите. Тоя трябва да е арменец с тия очи и как хубаво лъже нема начин просто да не е арменец
43
4
 
4
 
! Отговори
рН преди 1 година
И предисъм го казвал, и ще го повторя отново - Партиите от времето на Прехода са силно компрометирани (меко казано) и нямат място на политическата сцена, трябва да си ходят!!!! Жалко, наистина много жалко, че първият опит с ПП и "Киро Т." се оказа тотален Провал, а не "промяна"!!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Само гологлавият Буратино ще оправи хаоса в страната,ако не успее от първия мандат,дайте му втора възможност,та да се свършва окончателно,че писна на зрителя.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ли мошеник дава оценки вместо да търка нара.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лупи един път се видя трезвен и реши да се прави и на газов специалист ...
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей Лупи, откак продаде Кремиковци за 2 стотинки, това е единствената ти смислена дума, ама прическата ти е върха на Капанов.
38
1
 
23
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Тоя където е стъпал ,трева след него не никне....