Експерти: Отиваме към предсрочни избори

Коментар на Слави Василев, Румяна Коларова и Петьо Блъсков
24 окт 2022 20:38, Росен Стойчев
30

Всички анализатори и политолози се чудихме дали ще има кабинет, но никой не предполагаше, че НС ще се спъне още на първия ден при избора на председател на НС. Това обяви пред Bulgaria ON AIR политологът Слави Василев.

"Само че продуктът на продуктите на НС, продуктите като законотворчество или избор на отделни кандидати намалява с времето като качество, защото политическата класа не само не се учи на парламентаризъм, не само не се учат на онези практики, които са необходими за да може да функционира този орган, но и нещата стават по- зле. И аз тук се присъединявам към тези коментатори, които смятат, че дебатът за реформа на политическата сцена е важен. Разбира се, г-н Трифонов няма необходимия политически капитал, за да може да реализира тази идея, но благодарение на него можем да я коментираме“, коментира експертът.

"Беше ясно, че има две малцинства, които взаимно се блокират. Защо? Защото наличието на "Възраждане" в парламента всъщност унищожи възможността за някакъв вид продуктивно мнозинство - дали на единия или на другия блок.

Още по темата
Това беше изходната точка, от която се тръгна и беше така да кажа, тъй като работещото остатъчно малцинство, от предишното правителство, фактически беше оформил единия полюс, а развръзката дойде с разпада на това малцинство от три партии. Вътре беше натрупано много голямо напрежение и неизбежно трябваше да се стигне до разпад. ПП може да се каже, че твърде силно злоупотребяваше с предимствата, които имаше от миналата година“, коментира Румяна Коларова.

Влезлите политически партии в парламента си направиха една политическа тренировка, да видят кой с кого ще бъде, как ще бъде. Сега те ги обвиняват в какво ли не, според мен всички действаха по правилата. Опитваха се да тестват през цялото време ситуацията и да видят, коя от тях може да се изиграе резултатно, добави Петьо Блъсков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пишман политолози могат да предсказват, каквото си искат. Думата имат политиците и депутатите. Ако имат ум в главата, ще предпочетат да се смирят, да не се правят на господари на народа, защото много ще сбъркат, особено ПП, ДБ и ГЕРБ ако заиграва с оръжие за Украйна и замяна на лева с евро. Б.Борисов отново започна да се проявява като милиционер, а не като политик. Нищо не ни коства да гласуваме с "Не избирам никоя партия' или за Костя Копейката.
20
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Целият този цирк около избирането на Председател на Народното Събрание се дължи на страха на БСП и СИЕ от отмъщение за безпрецедентното им игнориране на Герб в миналото Народно Събрание.Ако Герб са наистина сериозна партия, те няма да се вържат на хорото на БСП,а ще докажат на целия народ колко вредни партии са БСП заедно с ПП и всички други клончета на БСП.Не падайте на нивото на БСП! БСП вън от Парламента! Доказвайте с думи и дела колко безполезни и вредни за страната са тези не.год.ници
19
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Чаа***акайте малко. Ние правителство имаме. Поредно. Дали е пето или десето е без значение, защото работи по един и същи начин.От тая гледна точка няма смисъл от ново правителство. Ама служебното не можело да взема някои решения. По-добре! Колкото по-малко решения се вземат, толкова по-добре за държавата ни!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22Маффията контролира проституцията и наркотрафика, там парите не свършват, надявай се да че няма да им стигнат да купят продажните роомляни..между другото оставени да бедстават от същите тези маффиоти
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв експерт може да бъде другарят Блъсков! Това е съвецка опорка.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...блъсков експерт, ами нали вестниците му са рупора на мафияяята герп и дпс, мутраффон продажен...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които купуваха гласове сигурно ще им свършат парите. На всеки няколко месеца трябва да се бъркат за още и още.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивайте и не се връщайте!
13
0
 
6
 
! Отговори
Усещам... преди 1 година
...че партията НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО ще мине 4%ната бариера и ще влезе в парламента! Ха да видим!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отиваме по-скоро, стига сте ни страхували. Истината е, че тези политици не могат да поднесат никакъв положителен резултат. Хората биха избрали улично куче за председател на НС пред политик от водещите партии. Това говори достатъчно.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно да си експерт, че да го видиш.
10
1
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Тия ли са експертите?Тия "експерте" са партийно обвързани и пристрастни , не са прави така !Явно това е корупционен сайт с политически цели!
9
6
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Какъв е блъсков,та ми навирате в лицето неговите бръщолевения?
8
2
 
9
 
! Отговори
НАРОДЪТ до 6 преди 1 година
ПЪТЯТ КЪМ ЗАТВОРА МИНАВА ПРЕЗ СЪДА, НЕ ПРЕЗ ПЛЯМПАНЕТО НА РУСКИТЕ ТРРРРОЛОВЕ!!!
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петьо Блъсков е сол т.шак на Тиквата
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Петьо Блъсков какъв го раздава? Едно време издаваше "24 часа", който въведе стила на просташката махленска журналистика и там си и остана. Сега какво анализира?
5
5
 
0
 
! Отговори
До видя се преди 1 година
Ти беше ли в листите?
4
5
 
13
 
! Отговори
видя се преди 1 година
Вместо бандитите от Шайката да са в затвора, пак са на депутатски те банки. Наистина няма такава държава в света.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нови избори? За същите хора и почти същия резултат, кому е нужно това? Ако не са доволни , отново избори. Без мен от тук нататък.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоша работа. Бойко тъкмо се завърна , както беше обещал. Е ,не е яхнал бял жребец,но все пак се дотътрузи възседнал куцукащ,измършавял, жълтакъв kaтъp. Поне бензина стана петдесет стотинки, както каза.