Бойко Борисов сам се похвали: По-добър премиер от мен няма!

Изходът бил незабавно да се състави правителство за кратък срок
394
Бойко Борисов сам се похвали: По-добър премиер от мен няма!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има два варианта за правителство: или с мен като премиер, или с друг, но при подписването на споразумение. Ако искаме да излезем от кризата, вариантът за премиер съм аз". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ, цитиран от Нова телевизия.

"Благодаря на лидерите на ХСС и ХДС. Два дни в Атина изкарахме на семинар на ЕНП с тях. Имаше лидерски формат вчера в Атина, на който беше председателят на ЕК, на ЕП, Манфред Вебер, премиерите на Гърция, Хърватия, Словакия, канцлерът на Австрия. И всички питат защо само преди две години България получи Берлинския процес за Западните Балкани да се води от София като знак колко е силна европейска и прогнозируема България. Тогава показателите на България бяха толкова добри, че ни приеха в най-бялата организация на Европа - Европейския банков съюз, и преди Хърватия ни взеха в еврозоната. В него ден започнаха протести, защото на някой не му хареса България, която са свикнали да е слаба и неорганизирана, да е водеща - това е недопустимо за някого. Да, сега нашето място е заето от хървати, румънци, гърци. Това го казвам с прискърбие, защото гледайки колегите, и знаейки, че сме били преди тях, щяхме да сме в еврозоната и Шенген. Защото охраната на Шенгенската граница не може да се оспори. Преди две години имаше нулева миграция, граничарите се ръководеха от най-добрите професионалисти. През глава идваха лидерите на Европа да гледат как България се е справила. Като прочетох вчера изказванията по темата какво е казал премиерът Рюте - мислите ли, че случайно от другия край на Европа ще долети случайно английският премиер, за да види как охраняваме границата с Турция. Дойде да види с очите си, защото едно е да говориш, друго е да видиш. Орбан дойде и прекопира същото при тях", заяви Борисов.

Още по темата

Австрийският канцлер сега, тогава беше вътрешен министър. И Курц, тогава канцлер, каза, че България пази най-добре Шенгенската граница, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Две години безвремие и експерименти, политически назначения в МВР и чистки - водят до този резултат, коментира Борисов.

"Не сме съгласни да прилагаме контрамерки срещу Нидерландия. Ние трябва по най-бързия начин, за да не завлечем и Румъния, да направим правителство. За 20-30 дена да гарантираме сигурността по границата, и да влезем трите държави заедно. Това съм изразил и на срещата на върха вчера. Премиерът на Холандия казва абсолютна истина - границата ни в момента е разграден двор. Над 75 хиляди мигранти има в Австрия. Канцлерът казва "Откъде дойдоха?", а те като отидат в центровете, казват откъде са минали, тайна няма", обяви Борисов.

"Когато извършиха незаконните арести - нас ни оставете, забелязахте ли, че холандец и германка дойдоха да проверят как това се е случило. Всичко друго са го гледали, но да арестуваш пиарката на една партия, щото била по-добра и те дразни, и то в продължение на часове пред детето ѝ, - в Нидерландия това би коствало главата на цялото правителство.Това не е правова държава", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Изходът е незабавно да се състави правителство, за кратък срок. Ясно, че всички лидери са възпалени, с изключение на нас - като видя как изглежда България в очите на другите, ми става тъжно. Ние бяхме водещи, а сега сме рязко назад, и ще правим декларации срещу Холандия. Какви декларации - Нидерландия са един от най-големите донори на съюза, искат да има ред, да им се пази външната граница", обясни Бойко Борисов.
"Напъни да се прави бюджет - дайте да направим правителство, може и с първия, и с втория, и с третия мандат. Никой няма да защити България, ако няма редовен кабинет, с редовни министри", категоричен е партийният лидер.

"С такава завист гледах колегите от Гърция - само за две години 6% ръст на икономиката, но те не прогониха туристите както нас. Тази година Мицотакис се похвали с 90 милиарда евро приходи от туризъм. Нашият БВП е близо 50 милиарда, допълни Борисов. Всяко камъче там е хотел. И колегата казва: на островите вече няма квадратен метър за инвестиция - хиляди желаещи има, но няма къде. Сигурно там няма "зелени", коментира бившият премиер.

"Отстъпление във всяка сфера има сега, и само заклинания от парламента. Три седмици Избирателен кодекс, да можело да се гласува и на хартия - не е това проблемът, трябваше да се дебатира там. В Гърция, например, първата партия получава "бонус" от 50 депутати, за да не е така фрагментиран парламентът. Това ти дава основание веднага да отидеш и да предложиш правителство. Прагът за влизането в парламента трябваше да се дебатира. По-голямата представителност в парламента води до по-голяма нестабилност", обяви Борисов. "Можем да направим правителство само на малцинство, или ако намерим мнозинство, трябва да е за много кратко време", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Две години на гладно куче хляб не може да подадат - държавата стене, само ние не сме си дали план. И тези се наричат "професионалисти", умни и красиви. Не обиждам, говоря с факти", обясни още Борисов.

"ГЕРБ има два варианта - премиер си имаме - по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто, което може за стабилност и разбирателство да се случи в момента. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз", коментира лидерът на ГЕРБ.

А те ни обясняват как да сложим в най-голямата криза някой да се учи. "Вторият вариант пред нас е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине, да има разговор, и да обясни на колегите в парламента, че катастрофата, в която сме се ударили, но дали ще продължим да се търкаляме, ще донесе непоправими последици", допълни Борисов.

"Другите ще си отидат в Шенген, нас ще ни откъснат и ще си останем като буфер за бежанците. Това преди години беше и първата идея - бежанските центрове да са по границата, но благодарение на приятелите ми в ЕК се реши за изнесени центрове извън границите на ЕС. Иначе в Странджа планина щеше да има поне половин милион бежанци", казва лидерът на ГЕРБ.

"Вариантът, ако не се инатят, е да се подпише един морален документ, че ако някой се изметне, всички ще го посочат с пръст. Но ето - искат бюджет - разписваме го и го правим. Президентът Радев проявява разбиране. Какво пречи да се направи това? Дори Асен Василев каза, че иска да се обсъжда със спокоен тон, но нека предварително да сложат по един подпис какво ще говорим - имаме законите по ПВУ, незабавно кадрово усилване на външната граница. Няма да подкрепим такава декларация за Нидерландия, защото там има много инвеститори. И на базата на това, без значение с кой мандат е, за мен единственото важно е да направим за кратко време правителство, да може да успокоим пазарите, да приемем законодателство, и ако има отговорна политическа класа - да се договорим. Ние сме огромна коалиция в център дясното и без инат може да се направи правителство. Те да са министри, защото парламентът ще ги контролира, и ако някой си позволи да направи нещо различно, парламентът ще го свали; и това ще даде бързо решаване на всички въпроси. Така си го представям - повече от месец с РБ правихме правителство така, същото беше и с ПФ", допълни Борисов.

"Вариантите са ни два: можещ, знаещ, и гарантирано ще ви изведе от кризата - това съм аз. И друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас, да подпишем този документ, да мине зимата и да решим въпросите на хората", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Антикорупционно правителство с физиономиите на Кирил и Асен е несъвместимо, те нарушиха основните принципи на правовата държава, добави бившият премиер.

Защо "Булгаргаз" не са си резервирали капацитет за втечнения газ, и защо частна компания е резервирала капацитети чак до април? Петков е знаел за това. Частник от името на България е резервирал, като ни го продава по-скъпо с 30%. И Петков иска да се нарича "антикорупционен". Може да продължим години, но България ще продължи да затъва, в очите на другите изглеждаме зле, нямаме амбиция и вяра да вървим напред като държава, каза още Борисов.


394
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не, че нещо, ама само кажа. Меси е на 35г.
273
1
 
8
 
! Отговори
ТВ преди 3 месеца
Боко, по-интелигентната част от населението счита, че си по-подходящ за затвора, отколкото за премиер.
272
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЦАРЯТ Е ГОЛ,СПИ ПО КЮЛЧЕТА,И МУ СЕ СМЕЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ВЕЛИК !
271
1
 
7
 
! Отговори
ффф преди 3 месеца
Ало,Карлуково,работите ли?
270
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лойко ефенди се е скрил в зайчарника в Банкя и сън не го лови,че две години не може да краде .
269
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Нямаме си Атлантик сити,но и това ще стане.
268
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
3 милярда за електронно правителств,3 милярда за турски поток,300 милионя за кокошкарската ограда,чували с милиони за Хемус.8 милярда за хартиени самолети..и още много и много пари отишли неизвестно къде ..
267
11
 
2
 
! Отговори
Da преди 3 месеца
Давай Бойко! Единствено при твоето управление се свърши нещо - другите само крадоха.
266
2
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 месеца
Липсвам ли ви другари :D
265
0
 
4
 
! Отговори
нещо не разбрах преди 3 месеца
По добър премиер или по добър ***.Моля някои да ми разясни.
264
2
 
15
 
! Отговори
Богданов преди 3 месеца
ИЗПИТВАМ СРАМ И ПОГНУСА ОТ ТОЗИ "гьон сурат",КОЙТО ДАВА ОЦЕНКА ЗА СЕБЕ СИ ???
263
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пази боже,такъв ненормалник ни е управлчвал 12 години !
262
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оди се лукувай друже ... болна празна глава
261
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И по дебело п.асе
260
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
по-добри от Киро и Христо няма
259
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАБРАВИ ДА ПОЯСНИШ-"В СВЕТА НЯМА ОТ МЕН ПО-ДОБЪР ЛИДЕР"!ЩЕ СИ ПОЗВОЛИМ ДА ДАДЕМ СЪВЕТ:СПЕШНО ДА ЗАПОЧНЕШ ДУХОВНО И ДУШЕВНО ЛЕЧЕНИЕ,ЧЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАЦИЯ И ОГЛАВИХМЕ ЧЕРНИТЕ КЛАСАЦИИ ОЩЕ "ПО-УСПЕШНО",КАКТО НИКОЙ ДРУГ НАРОД!СЪВЕТЪТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ЗАСЯГА ВСИЧКИ КАТО НЕГО ВЛАСТЕЛИНИ И МЕСТНИ,И ЧУЖДИ,ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ ЗА ПОДОБНИ ДЕЛА!СЛЕДВА БОЖИЯ СЪД И АДА,ЗАЩОТО"СЪТВОРИХТЕ"НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СИМПТОМИТЕ И БЕЛЕЗИТЕ НА"КРАЯ НА СВЕТА"!БОЙКО НАЛИ СИ НАБОЖЕН ХРИСТИЯНИН - НА ТЕОРИЯ?!
258
0
 
6
 
! Отговори
ябадабаду преди 3 месеца
Радвайте се българи имаме си Меси
257
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-голема тиква от него нема у целото тиквено поле....
256
1
 
14
 
! Отговори
Фердин преди 3 месеца
Нагъл до безобразие. Циничен . Самовлюбен . Примитивен . Първосигнален. Елементарен. Човек без капка морал . Безпардонен. Егоцентричен . Липсват му основни елементи на ниво първите седем години. Няма познания . Няма умения . Разчита на определена прослойка от населението. Всеки друг би имал малко или много повече стойност от този . За 12 години се " доказа".
255
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и "по-скромен" ...... ама дано поне ти да си вярваш

Спонсорирани публикации