Добрев: ГЕРБ има най-голям шанс за редовен кабинет

Възможни са няколко варианта
25 мар 2023 20:05, Росен Стойчев
116
Добрев: ГЕРБ има най-голям шанс за редовен кабинет
Снимка: БГНЕС

Ще водим разговори с партиите, ще опитаме да предложим кабинет на малцинството, който е с политици от ГЕРБ, доказани експерти. Ако не съберем подкрепа за такъв, то по-скоро ще предложим експертен по модела на "Габровски", нищо чудно и повечето хора да са същите. ГЕРБ има най-голям шанс да сформира редовен кабинет, защото не ни достигнаха 5 депутата в предното НС.

Още по темата
Имаме поне по трима подходящи за всяко министерско място. Това каза за Нова Нюз Делян Добрев от ГЕРБ.

Той категорично отрече, че ГЕРБ би подкрепил правителство на малцинството на ПП. "Това означава, че ще имаме още бюджети в техния стил, инфлацията да стане 30% и хората да продължат да обедняват. Горанов ни вкара в чакалнята на еврозоната, а ПП изпусна инфлацията през юли 2021 г. Тогава за пръв път не отговаряхме на критериите за еврозоната. При инфлация до 7% щяхме да можем да влезем", смята Добрев.

По думите му ПП ще останат в изолация, ако не искат сами да излязат. "Синхрон между ПП и ДБ е невъзможен, те са противоположни партии. След като влязат в парламента, няма да са толкова консолидирани. Тяхната коалиция е противоестествена. Двете партии гласуваха по различен начин по ключови теми. Кога са били искрени към своите избиратели - тогава или сега? Къде са корупционните схеми, за които говориха? Цялата власт беше в тях. Държавният департамент на САЩ казва, че има сериозни нива на корупция през 2022 г. Нулево толерантните към корупцията очевидно не са нулево толерантни", коментира той. И уточнява, че ДДС трябва да се върне на 20% на всички сектори освен за ресторантите, включително и за хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
2
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 1 година
То и на предишните два избора ГЕРБ имаше шанс да състави правителство , но токсичните злобни партийки на дават. Стигали му били на Байко 12 години. Сега бил техен ред. Дано сега са разбрали че без ГЕРБ няма правителство. Народа така пожела.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дани Митов новата тиква ,много приказва ,нищо не казва! Дилян е същия,един баща ги е правил ,голямата тикваа..
75
7
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ЗА БЪЛГАРИЯ С НОМЕР 2
74
5
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
С НОМЕР 2 ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ КОИТО НАИСТИНА МИЛЕЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
73
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЕДИНСТВЕН ЗНАЕ ИМА СИЛАТА ИМА СМЕЛОСТТА ДА СТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВНИК ПОЛИТИК ЕВРОПЕЕЦ ДЕМОКРАТ ЛИДЕР ЖАЛКИТЕ ПЛАТЕНИ ПОДМЕНИ СА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ще бъде единственият, който ще се нагърби с управление.
71
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
никакъв шанс 12 години стигат старите му-цу-ни пак са в депутатските листиимате си бизнес защо се завирате все около политиката избори до дупка докатови изчистим вие нямате предел на наглостта
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво пречи на "грамотните" да си вършат работата!
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на България идва от многото неграмотни хора на тая територия на която викат държава. Те никога няма да изберат грамотните, които могат и знаят, защото не ги разбират. За това си избират пожарникари, военни, чалгари, мошеници и тем подобни. Народа си заслужава съдбата да се стопи и изчезне от лицето на земята.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ пак съставят кабинет, това означава упадък последващ от изчезване на българската нация.
67
4
 
7
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Северната тангента е леш откъдето и да я погледнеш, Оклоловръстен път при Люлин е тотал разпад, новата част на Хемус от Джъмбо до разклон за гара Яна е трагедия...................иначе пак искате да сте началници и да крадете!
66
3
 
9
 
! Отговори
Аз съм герберче преди 1 година
Асфалта по-тънък и от бюлетина, това е герберската Бойковина.
65
3
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Деляно Джукати е голям циркаджия, редом с Бичето, Деса Дуловска и още знайни и незнайни герберасти..............
64
2
 
3
 
! Отговори
todor преди 1 година
Че то там от 2ог.само едни и същи муцуни в парламента,нищо по модерно,кадърно и уко няма,като с куци магарета сте тръгнали на гурбет,,.идеи и нови политики не ви родиха главите ,освен да грабите и изнасяте Народните пари в разни овшорки и изядохте /се видя/даже асвалта по магистралите!! КОЙ ВИ ВЯРВА Е КРАДЕЦ !!!!
63
11
 
3
 
! Отговори
Алооууу, преди 1 година
Хайде малко събудете се! ГЕРБ не управляват вече трета година! Всички вкупом се събрахте под вдигнатият юмрук на Радев, за да спретнете преврат с парите на Черепа! Какво направихте с държавата ,видяха всички българи! Достатъчно е само да влезеш в Супера, или да си платиш парното! Жалко, че изборите не са след изравните сметки за парно!
62
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Яяяизраждане са позор...отрекли се от България и Бог...служат на убиец жени и деца в Украйна,гледате го всекидневно хора...децата ви ще ви презират и ще се отричат от вас!те го правят от зависимости за пари,кой купи на Костя замъка на брега на Варненското езеро,как и кой финансира копейкин?има факти и ще бъдат осветлени разбира се...но избора е морален...да си слуга на убиец...е грях!а да си слуга на слугата на убиец...???
61
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Мираама те са си скачени..направиха лавка на пеевски!факт!къщи за гости има всеки активист на дпс!плаща им схеми за тютюна,като активистите грабят бедните турци!подари Тец Варна на..доган и му плаща десетки милиони "студен резерв"от данъците на Българите ги плаща борисов и на ЕС,"продълбочаваше"пристанището на доган за стотици милиони лева с парите на Българите,купуваха с пеевски "контра протестиращи" и автобусите им..с парите на Българите,с парите на Българите купиха сите медий,Сащ не спи!
60
10
 
4
 
! Отговори
Яяя преди 1 година
Герп са слуги на сащ ,никога повече Само Възраждане !!!
59
7
 
4
 
! Отговори
Мира преди 1 година
А бе Добрев направете кабинет с ДПС Аз ви се чудя как ги издържате тия не благонадеждни схемаджии и лъжци ПП- та,ДБ - Та.Мен лично ме е гнус от тия парвенюта,сноби . Това е несиреозно ,с такива работа не може да се върши
58
3
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Този се бе разложили в стола в предаването Панарома ( като много важен )при американският джурналяга Бойко Василив..НЕ И ГЕРБ да прави правителство ..те им стигнаха 12 години ..