Шкварек: Вървим към един абсурд, в който всичко става възможно

Според него може да има кабинет с победителя и БСП
10 апр 2023 10:38, Нели Христова
32
Шкварек: Вървим към един абсурд, в който всичко става възможно
Снимка: БГНЕС

 "Не е абсурдно да се очаква опит за създаване на кабинет от победителя с БСП". Това заяви пред NOVA политическият анализатор Кристиян Шкварек.

"Според мен депутатите от новото НС ще започнат с избора на председател. След това, както се знае куфарчето с бюджета стои на входната врата на парламента. Не съм съгласен, че няма теми и допирни точки за общо гласуване. Мисля, че една от първите точки ще бъде за военната помощ за Украйна. Тогава няма как да се гласува по различен начин от две трети от партиите, а именно по начина, по който са им дали техните гласоподаватели. Шенген и еврозоната са все теми, които отдалечават това мнозинство, което се формира, от основаната опозиционна партия – "Възраждане", заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

"Заявката на Борисов да не подкрепи бюджета на този етап, ако няма съгласие за кабинет, е доста безотговорна. Това не е подход , който предполага постигането на компромис и формирането на една евроатлантическа коалиция. Тя вече утече в канала тази идея, лично според мен. Няма да стане”)", посочи политологът доц. Иво Инджов.

"Вече почти нищо не е абсурдно, защото не се намираме в ситуацията от преди две години. След априлските избори 2020 година – имаше невъзможни неща. Беше невъзможно да се създаде кабинет с участие на ГЕРБ и ДПС, кабинет, който не включва тези основни формации на протеста. Четири избора по-късно вече вървим към един абсурд, в който всичко става възможно. Толерантността на избирателя се увеличава. Толерантността към един кабинет, който би бил програмен, неполитически, а експертен. Който би включвал почти всички формации. Дори и включването на "Възраждане" мисля, че би било възможно", подчерта Шкварек.

„И Борисов каза, че има два варианта за кабинет. Първият е – коалиция между двете първи партии. Той категорично отпадна. Но има и втори вариант, което означава, че вероятно вече има разговори между отделните партии”, категоричен е политологът доц. Милен Любенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Кой е този виетнамец?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специалистите казват, че липсата на интелект особено в политиката, е силно намалял в целия свят. Какво да кажем за България? Старите партии да се съберат, да проявят разум и върнат реалността. Да приемат бюджета, нужните закони и да си извадят нужните поуки. От ПП не става нищо вече.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и тоя "специалист" се храни от откраднатия асфалт
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швабек не ги разбираш тея работи бате!
20
5
 
6
 
! Отговори
марги - християнка преди 1 година
НОВИ ИЗБОРИ! Защото ще се "сговорят" за лоши неща! Помощ за Украйна, война за България,... Господ не спи! Ще ни накаже!
19
4
 
5
 
! Отговори
не така бе бабе, преди 1 година
новата санитарка на герп, да не се пъни толкова, че ще се сбръчка като старата - румянка куралова
18
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До Гербер: Искаш да кажеш кой купи изборите и изманипулира резултатите? При цялата напън среяу ПП-ДБ герп успя да докара 2 % .Ако нямаше хартия и манипулации щяхте да сте с 10% надолу.Ама те курнелиа и доган са не по-малко крадливи и нали знаеш че ще се карат накрая пак.А боко рано или къснояе влезе в затвора!
17
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ха ха , и накрая нещата ще си дойдът на местото! Власт на всяка цена т.е прегърнаха и започнаха да крадът заедно!
16
4
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 1. И какво като е? Забраняваш му да симпатизира на определена партия ли? Ама това антигербаджиите съвсем превъртате в завистта и злобата си. Май забравяте кой спечели изборите. Все пак.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фамилията от Ардино ли е ?Айде към Анадолу
14
0
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
До 14. Точно така, пич. Всеки анализатор си е заплюл една партия с нейната позиция и върти и суче все около неговата гледна точка.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работата на анализатора е да направи безпристрастен анализ. От седмица обаче всички анализатори са само агитатори за различна партия и плашене на хората.
12
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГОЛЯМО ЛОБИРАНЕ ЗА ГЕРБ!!! АМА ГЕРБ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА И ТОЧКА!!! НЕМОЖЕ ПП-ДБ И БСП ,НО ГЕРБ И БСП МОЖЕЛО :D
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шкварек от кои дупки излизат тия анализатори бе
10
2
 
5
 
! Отговори
Иван Дръндаров преди 1 година
Крисьо Джумеркин е пенкилер по всеки въпрос, даже и кон може да язди...
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква толерантност няма, со полко! Мафиотите- в затвора, Киро да бъде експулсиран незабавна като изменник. Докато няма наказани, държавата няма да се оправи, всички след тях ще продължат да крадат.
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се надявам да има кабинет ГЕРБ - ДПС - БСП - ИТН, въпреки че не харесвам някои от партиите, но все пак ще има стабилност и подобряване на икономическата ситуация! Нека го направят и да управляват 4 години, а след това много неща ще са се променили
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ,кого ще пробутат, ако не някой от Герп?
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шрек, що не си гледаш анимационни филмичета ами се занимаваш в работи,които не разбираш?
5
6
 
16
 
! Отговори
Към нищо не вървим преди 1 година
Отдавна. Или: Тръгнали сме от друг абсурд. По принцип в момента няма никакво значение как точно гласува българският народ - това е горчивата истина. Лицата са едни и същи и както и да се гласува е ясно поименно кой влиза и кой ще управлява видимо, а невидимо има други сили, които имат планове за България и те не включват нейните интереси. Какво става в стената икономически не е най-важното ръка като Европа е пред много трудни години и дори разпад. Заради своите атлантически партньори.