Срив на доверието в партиите, Възраждане втори след ГЕРБ

"Сова Харис": Начинът на сформиране на кабинета е задълбочил кризата
14 юни 2023 16:38, Анисия Иванова
416
Срив на доверието в партиите, Възраждане втори след ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Криза на доверието към политическите партии, към политическите личности и към институциите". Това каза пред БНР социологът Васил Тончев в обобщение на данните от социологическо проучване на "Сова Харис", проведено през последните дни

По думите му допитването отчита рекордно ниски рейтинги на парламентарните партии.

Според него този срив на доверието означава, че хората не намират своите представители, които да изпратят във властта, а това може да доведе до още по-ниска избирателна активност на следващи избори.   

Тончев подчерта, че начинът, по който беше сформирано правителството "Денков-Габриел", е допринесъл за регистрираната в проучването криза на доверието.

На въпроса "Имате ли доверие на следните политически партии?" най-много гласове е получила коалицията ГЕРБ-СДС - 13,2%.

На второ място по доверие се нарежда "Възраждане" с 12,4%. Само при тази формация трендът е нагоре, отбелязват авторите на проучването.

Трета и четвърта позиция са за "Демократична България" и "Продължаваме промяната" с 10,9% и 10,4%.

Към "Левицата" има 6,8% доверие, към БСП - 6,1%, към ИТН - 5,8%, към ДПС - 4,0%, и към "Български възход" - 3,6%.


Проучването е по поръчка и финансирано от ПИК, проведено е в периода 10-13 юни 2023 г. сред 800 български граждани по метода на стандартизираното телефонно интервю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са истински думи на Захари Стоянов!За какво "зелено парцалче" става на въпрос?За Еленски?Захари Стоянов и ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I,на Николая пророци ли са били?
316
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой знае ли от дека идва думата "ДЕПУТАТ"? ...отговора е в самата засекретена дума от жреците: """""""Деее е ПYYYYYУткaтa за Тaтe?""""""
315
0
 
2
 
! Отговори
….. преди 10 месеца
Депутатите не трябва да имат имунитет, напротив ако нарушат някой закон по време на длъжността ти като депутат, наказанието трябва да е 3-5 пъти по-високо отколкото на обикновен човек който е нарушил закона!
314
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Red hardlinerИдеята на имунитета е това - да не може да те обвиняват за щяло и нещяло и да използват съда като маша и инструмент за изнудване. Честно казано малко ме вълнува дали Кирчо е бил Канадски гражданин или не, когато са го назначили за министър.
313
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Рефрен. Пропусна да споменеш, че българите са най-умните на Света. Файзер и рептилоидите измамиха всички останали. Израел, Дания, Норвегия, Холандия - всички се надупчиха с ваксини. Ба лъ ци и глу паци. А само българите прозряха опасността и не се ваксинираха. Резултат 149 хиляди души умряха в България през 2021 при нормална смъртност от около 109 хиляди души на година. В останалите държави смъртността се вдигна с около 10%. В България с 37%.
312
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Между имате ли доверие и за кого ще гласувате има огромна разлика. Огромна част от електоратът на ГЕРБ и ПП гласуват за тях не защото им имат доверие, а защото алтернативите са по-зле. А феновете на руския фашизъм да си ходят в Москва.
311
7
 
7
 
! Отговори
Рефрен преди 10 месеца
Народ, за който да завършиш в Харвард е обида, а завършилите в милиционерско училище имат пряка писта за развитие ....не ми го хвали. Този народ е без перспектива, докато не си оправи ценностите, Да се кланят на доносник и да се подиграват на интелекта....., да се кичат с портрета на путин военнопрестъпника и да хулят инакомислещите....не ми го хвали. Това е обречен народ,затова и близо една трета избягаха, а останалите плюят срещу своите братя и сестри,защото били в чужбина.
310
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом е поръчано от ПИК, се изненадвам, че не са изкарали Възраждане на първо място 😄
309
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сова кремъл пак се правят на социолози!
308
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Историята - Истината за Торта с която покриваме Земята е дълга! Учете Фактите и мислете! България в Вечна и ще Пребъде!
307
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременни на Екатерина, на Александра и на Николая - които ни говореха: "Ще плачете за зеленото парцалче". Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи.
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В.Н.Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаловащи българският народ и да каже: "Дойдете и ни спасете". Русия, нашата фатална освободителка покровителка, славянската. братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
305
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичoвитe и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръвта ви, да въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като и препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели?
304
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Кой насъска сърбите да ни нападат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще останат непокътнати, с една реч, България ще цъфти и вирее?
303
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Захари Стоянов: Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязът в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българският княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу Неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантунехме като просяци с единствената адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път на бойното поле?
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не се ли очакваше ?
301
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Опростачване --13г. , браво на герб : Неграмотността , в нея е СИЛАТА !Еваларка Баце , успя !
300
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спокойно драги в*ъZрожденци! Другари и другарки, догодина по това време няма да има и помен от вас, защото няма и да има помен от Русия, на която се кланяте и тя ви плаща! Иначе вие ще си останете обратното на остри цял живот!
299
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Костя си му растат мустачките и скоро ще станат по немски образец. Ако вземе властта ще му гледаме въжделенията.
298
6
 
7
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 10 месеца
Само да кажа, че според социологическото изследване ПП и ДБ имат по десет процента защото избирателите на тези две партии са имали право да дадат два отговора. Совата - така ли се прави социология бре, защо не ги питахте за кой ще гласувате а пак манипулирате да прикриете срива сред ала-балистите?И ЕТО ДОЙДОХА СИ НА ИСТИНСКИТЕ ПРОЦЕНТИ ДЕСЕТ АХХАХАХААЙДЕ СЕГА ИЗБОРИ И НАРОДА ДА НИ БЪДЕ АДЕКВАТНО ПРЕДСТАВЕН КАКТО СИ ПРИЗНАХА НА ЗАПИСА ЧЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ