ДАНС скочи на Петков: Коментарите му са некомпетентни

Поводът е изказване за руския шпионаж
23 сеп 2023 19:00, Александър Попов
133
ДАНС скочи на Петков: Коментарите му са некомпетентни
Снимка: БГНЕС

Изявлението на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков съдържа „некомпетентни, неверни и подвеждащи коментари по отношение на работата на Държавна агенция „Национална сигурност“. Това се казва в позиция на ДАНС, изпратена до медиите.

Изявлението е по повод изказването на Петков, че българските служби не са достатъчно активни в борбата с руския шпионаж.

Ето и цялата позиция:

"Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е специализиран орган към Министерския съвет на Република България за изпълнение на политиката за защита на националната сигурност, чиито приоритети се задават от висшите органи на държавната власт. Спазвайки стриктно законите на Република България и възложените й от държавните власти задължения, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и анализ за начина на тяхното изпълнение.

Още по темата
За изпълнение на законово определените си задължения служителите на ДАНС използват специални методи и средства, умения и качества, придобити в процеса на работа и надграждани ежедневно в специализирани обучения и в споделените дейности с партньорски служби. Изграждането на ефективен служител отнема години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки служител са огромни. Ресурсите на Агенцията са насочени към изпълнение на огромен брой законово регламентирани ангажименти.

Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон. Подобни изказвания са във вреда на сигурността на българските граждани и на държавата, уронват авторитета и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимодействието с чуждестранните партньори.

Службите за сигурност са имунната система на една държава и воденето им към разруха с думи и действия е пагубно за държавността и за гражданите. Нека вместо това се стремим към изграждане на култура на сигурност, към стабилност и просперитет на България“.


133
Още по темата: ДАНСКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 2 месеца
Защо се обръща внимание на римляни като кирил, които не знаят и бьлгарският език
95
0
 
10
 
! Отговори
Татко ДжеПетко преди 2 месеца
Няма да се Таковате с Пинокиро! Той е издялкан с на-добрата ми чиииикия!
94
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
ДАНС да се заеме с канадския шпионаж!
93
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
За пореден път Кире се доказва като Про100 Киро.
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДАНС да го разследва този ***. Канадски гражданин беше на държавен пост. Работи срещу конституцията, срещу президента, срещу българската история.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро Простия да се връща в родината Канада. Много престъпления срещу републиката направи този лъжлив креттен. "Приказките за деца" на Шарлатаните Киро и Асен Спецови вече да ги разказва на *** и Феберчо. Този международен далавераджия и спекулант, работил в Русия, унижава националното ни достойнство с шарлатаниите си и некадърните си желания да разруши институциите на България. Един некадърник, който си мисли, че ще слушаме бълнуванията му за институциите и ще прави бели на гърба на цяла държава
90
1
 
0
 
! Отговори
до " пропуски преди 2 месеца
на такива философи кат теб, ДАНС отдавна трябваше да стйъпи на вратлето
89
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ШЕФА НА ДАНС Е НАЗНАЧЕН ОТ ОТКРИТИЯ РУСКИ АГЕНТ СЕКТАНТ РУМЕН РАДЕВ
88
1
 
3
 
! Отговори
ОТ УТРЕ преди 2 месеца
ПОД ВСЕКО РАСО И АГЕНТ НА ДАНС за да спи спокойно Киро!
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Киро П. не само коментарите, но май че и действията му са некомпетентни.Скочи през пролетта м.г. на Газпром без подсигурен резерв на газ и плащахме по 450-550 лв за руски газ с 30% комисиона. Изгони 70 дипломати и се наложи да доставя газ от САЩ с танкери. Арестува Б.Б. и след 2 месеци ББ и сие свалиха кабинета.Тая година среднощно заседание на ПП и на другия ден докладът от него цъфна в медиите. Дискомфортът беше голям.Сега ПП изгони руските свещеници в София.Кой бил виновен: не ПП, а ДАНС ?
86
1
 
2
 
! Отговори
ДАФ преди 2 месеца
Това означава, че няма сътрудничество между българските и македонските служби, а те са членове на НАТО, единственият проблем е защо идват в България, а не в Русия след изгонването?
85
7
 
4
 
! Отговори
" пропуски &quo преди 2 месеца
1. Неразкрити извършители на взривове в оръжейни складове. 2. Проспаха КТБ 3.няма нито един осъден руски шпионин вследствие работа на данс. 4. Печатници за пари и документи стават ясни САМО ПО СВЕДЕНИЯ ОТ ЧУЖДИ СЛУЖБИ.....не е ли достатъчно. Личното ми мнение е,че тези оядени бивши агенти на ДС, а вече на ФСБ са тумор в нашата родина.
84
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Утре Киро ще му отговори подобаващо на човека на радев Все още шеф на данс. Шеф на разузнаване да атакува политик от управляваща партия Такъв подобен случей на дали е имало друг в Евпопа Още едно доказателство че хората на радев трябва да бъдат Възможно най бързо разкарани.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Македонските служби си свършиха работата по бързо от нашите служби. На какво се дължи това ?
82
4
 
6
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Данс на практика е шуро-баджанашка структура,събраха децата и внуците на старите ченгета,раздадоха им сладки заплати и никой не работи.Това и при бай Тошо го нямаше!
81
4
 
1
 
! Отговори
Данс преди 2 месеца
Ние всички сме бивши агенти на ДС, вече на ФСБ. НЯМА НАЧИН, ЗАВИСИМИ СМЕ. Огромни заплати и нищо правене се иска от нас. Само дето сега руснаците много ни притискат..докладвай,докладвай...
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 93. Колко ?
79
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прав е Петков. Колко взривове на оръжейни фабрики разкриха от ДАНС?
78
3
 
11
 
! Отговори
Тати Петко преди 2 месеца
Моя Кирчо разбира от всичко,вие не разбирате...
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчо е гола вода, като политик. Хиените Бойко, Шиши /Доган/, Ездачката и Радев ще го сготвят и пратя еднопосочно за Канада , както се случи и с Царя...