Калин Стоянов: Цифрите са изцяло в наша полза за Шенген

Има вероятност Австрия и Нидерландия да променят позицията си
2 дек 2023 09:30, Нели Христова
33
Калин Стоянов: Цифрите са изцяло в наша полза за Шенген
Снимка: БГНЕС

Има огромна вероятност Нидерландия и Австрия да променят своята позиция за приемането на България в Шенген. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той припомни пред БНТ, че България е посетена от мисия, включваща експерти от Австрия, Нидерландия, Германия и Испания, които са проверили на място нашата готовност за влизането ни в Шенген.

"Заключението на комисията е, че България отговаря на всички условия да бъде член на Шенген. Този път в комисията имаше представител на Нидерландия, която предишните два пъти не изпрати такъв", посочи министър Стоянов.

Той смята, че въз основа на заключенията на тази комисия на България ще й бъде по-лесно следващата седмица по време на поредния Съвет в Брюксел. Според Стоянов през последните месеци има индикации, че може да има обрат по отношения на България в положителна посока. В тази връзка той изброи визитата на председателя на австрийския парламент, положителния доклад на Европейската комисия, неотдавнашното ни участие в Глобалния алианс срещу каналджийството, където министър Стоянов е направил едно от основните изказвания.

"Цифрите са изцяло в наша полза. Преобърнахме тенденцията. 176 хиляди опита за незаконно преминаване на българо-турската граница имаме от началото на годината", заяви вътрешният министър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
One s преди 7 месеца
И, Стоянов какво правим ако не ни приемат... ПОДАВАТЕ ОСТАВКА така се прави във Европа
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западни Граждани когато Българин дойде на гости на запад, моля проверете му венците. Западни граждани! Ако ви дойде на гости някой и казва, че е Българин. Внимавайте! Проверете го! Проверката става много лесно. Кажете му да си отвори устата! Ако венците на Българина са червени като вашите - той е Българин, ако след проверката на венците се окажат че са сини, значи не е Българин и няма нищо общо с нас Българите и е само на хранилка в България, развъден от по времето на социализма!
26
0
 
1
 
! Отговори
Тръндафила преди 7 месеца
Само нас ни чекат
25
0
 
3
 
! Отговори
Лили Барута преди 7 месеца
В западна Европа,понеже нашите роми ги водят българи, и като чуят там за българи и ги втриса....
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МИЛИЦИОНЕРСКАТА СЕКТА СЕ РАЗПАДНА
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може всъщност...след около 100 години
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няама абсолютно никаква вероятност да се спрете с тия глупости а ?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЗАЩИТНИКА НА ПОЛИЦЕЙСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ, МРЪСЕН АНТИБЪЛГАРСИ ***.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да си погледнат "венците" в огледалото.... и на тримата са сини и под очите им има алкохолнни кръгове!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
'Хайде да не пиша повече по темата "Шенген", щото ще ме избият пъпки на интелигентност по мозъка... "Всичко Мара втасала, само пещерата между краката си не сресала?!"... "Тия горе на снимката, дет се научили да плямпат в детската градина, трябва да се оглеждат в огледалото какви са, а не за това което мислят, че трябва да стане - след като Мара втасала, как щяла да изглежда?!?!"
18
0
 
9
 
! Отговори
ХоХо преди 7 месеца
Къде е сега онази Ко'щрамба fur der Lainen да удари по масата на Нийдерландците и Австрийите ? Къде са сега нашите ПОЛУтици и да отсекат: блокираме преговорите с Макетата ; блокираме помощта за Украйна.... Тогава да ги видим тези европейски меки китки какви ще ги дъвчат !
17
1
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 месеца
Ой шенгене, мой шенгене... народна песен.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цифрите може да са, но числата не! Неграмотници научете се да говорите български!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КАЛИН СТОЯНОВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ПЛЯМПА ЗА НЕЩА ОТ КОИТО НИТО РАЗБИРА НИТО СА НЕГОВА РАБОТА. ТОЗИ ГЕРБАДЖИЙСКИ СЕЛСКИ ПИАР НЯМА ДА МУ ПОМОГНЕ.
14
1
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Фуражките отново смятат, че са господарите в целия свят . Няма да ви помогнат корупционните схеми и практики в банките като ДСК и мобилните оператори. Такива като вас " с лопата да ги ринеш " .
13
0
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 7 месеца
Той Калинчо от 2 километра се вижд,че е неграмотен милиционер!Без да чете от листче написаното от секретарката не е способен сам да състави изречение!Интелект колкото на милиционер
12
0
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 7 месеца
Само с приказки не става. Какъв интерес има Нидерландия например ние да влезем в Шенген? Никакъв. За тях ние сме само източник на емиграция. Ако можем да им създадем проблеми тогава вече ще потърсят компромис - аз на тебе, ти на мене. Така че нека нашите евродепутати в Европарламента и премиерът да се събудят и да потърсят с какво да настъпят по мазола тези, които ни пречат да влезем в Шенгенското пространство. Но за това трябва кураж, а не слугинаж. Трябва по-просто казано д_пе, което те нямат
11
2
 
16
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Още преди 20 години Георги Мамалев пееше "Ой Шенген"))Тази дъвка още колко десетилетия ще я дъвчат вместо да вършат реална работа и да оправят вътрешните ни бакии!
10
1
 
17
 
! Отговори
Нане Вуте преди 7 месеца
Тия лакърдии ги слушаме вече 20 години. Ама те цифрите не взимат решения! С тая кривосъдна система и корупция Шенген на кукловод лято!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А фактите..