Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът

Това би означавало, че политиката, която води, не се приема
229
Асен Василев плаши с оставка, ако не мине бюджетът
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев коментира, че е провел телефонен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в който му казал, че няма как бюджетът на държавата да става заложник на някой шеф на болница.

Причината за това стана заявката на депутатите от ГЕРБ, че ще бойкотират заседанията на НС заради смяната на шефа на „Пирогов“.

„Споделих и моето лично мнение, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното за него е да си подаде оставката”, уточни Василев.
„Бяхте ме питали какво ще стане, ако бюджетът не се приеме. Отговорих, че това автоматично означава, че политиката, която водя, не се приема от партиите, подкрепящи правителството и ще си подам оставката”, посочи още той.

Според него правилният начин за всеки един министър е да има самостоятелност в политиката, която води, но ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че трябва да бъде подкрепено – правилният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира държавата.

Василев обаче каза, не е негова работа да иска оставката на здравния министър.

„Бюджетната процедура ще върви, защото е изключително важно бюджетът на държавата да се приеме. Няма как той да стане заложник, на който и да е шеф, на която и да е болница“, отсече финансовият министър след среща с Йордан Цонев от ДПС.

„Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне утре в зала с приемането на вече одобрените от комисия данъчни закони”, обяви министърът, като уточни, че през следващата седмица се очаква да бъдат приети план-сметката на държавата, оставащите данъчни закони, както и малките бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: бюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
Обаче преди 4 месеца
Е красавец! Факт! А сега да се чудите плюсове ли, минуси ли!
205
0
 
2
 
! Отговори
Бакшиш Кокорчо преди 4 месеца
Може веднага да хваща пътя
204
0
 
4
 
! Отговори
Сглоб Нюз преди 4 месеца
Хитър Коко заплашил Хитър Боко с оставка. И двамата се уговорили за среща в парламента само всеки да си вземе торбата с лъжите !
203
0
 
3
 
! Отговори
Bg преди 4 месеца
Хитроандрешкофци ! Нищо няма да подавате щото са ви хванали за топките а *** иначе се за оставка ще говорите
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е с камъни да те изгоним, а не да те чакаме да подаваш оставка.
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кокорчи си мисли,че след неговата оставка,в България ще има траур имаше един индивид от Банкя,койтоси мислеше,че без него слънцето нямаше да изгрява,но уви слънцето изгрява,и живота си продължава.
200
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От кога я чакам тази оставка. ОСТАВКА !!!
199
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Махай се час по скоро ококорен.
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Върнете Влади Горанов. При него бяхме в пъти по добре от колкото при този ококорен хомосексуалист долнопробен. Нямаше раздуване на бюджета, нямаше инфлация и имаше инвестиции. Ококорен дебелак изчезни, че 90% не могат да те понасят. В България е по скъпо от колкото в Германия.
197
0
 
10
 
! Отговори
Кондьо преди 4 месеца
Днес плъха Денков си писа сам много добра оценка,сам и независим глуупаак! Този,Кокорчо ни плаши с поредната оставка,ами то вкупом ще я подадете! Наглеци!
196
0
 
8
 
! Отговори
Реджо преди 4 месеца
Асене,Асене отивай в Хасково да плашиш гаргите,че на роюци ти ядат от бюджета!Така иначе оставките са ви в кърпа вързани,само Боко да ви изклати за последно с 200!На онзи,другия ще му държи влага,чак до Канада!Мишки в капан сте!
195
4
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До 201: Всичко е вярно, освен че цените не ги вдига Асен Василев, колкото и лош да е! Цените ги вдига и сваля пазара, но това герберските икономисти никога няма да го схванат. Асен Василев имаше лошият късмет да прилага социална политика, в условията на покачващи се цени в цяла Европа, което малко обезсмисли целия процес. Обаче това трябваше да се направи, защото години наред социалната сфера беше неглижирана от изредилите се различни правителства(включително леви)!
194
1
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
АСЕНЕ КЪДЕ СА ОНЕЗИ 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ ПОМНИШ ЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ХОДЕШЕ И ГОВОРЕШЕ ГОВОРЕШЕ ЗЗА ТЕЗИ 8 МИЛИАРДА КЪДЕ СА АСЕНЕ А ЗА КАКВО ИЗХАРЧИ ЕДНИ 9 МИЛИАРДА ЗА НЯКОЛКИ ДНИ АСЕНЕ А ПАРИТЕ ОСТАВЕНИ ОТ БОРИСОВ ЗА ХЕМУС КЪДЕ СА
193
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това с подаването на оставките стана като в онзи филм, татко ще ти купи колело, ама друг път!
192
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ПП-ДБ-SS -Да,върши някаква работа добре,но коя? За кого ?- НЕ И ЗА НАРОДА! БИЛ ВДИГАЛ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ-Е С КОЛКО??? А ЗАЩО НЕ ВДИГА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ С ПРОЦЕНТИТЕ НА ПОВИШЕНИТЕ ЦЕНИ? МИСЛИ,ЧЕ НИ Е ЗАМАЗАЛ ОЧИТЕ,АМА НЕ! ГЕНОЦИД Е ДА ВДИГАШ С 50-60 % ЦЕНИ НА ОСНОВНИ ПРОДУКТИ И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА,А ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ С МИЖАВИТЕ 10 % ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА! НАХАЛЕН ЛЪЖЕЦ!!! НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА,АСЕНЕ!!!!!!
191
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако бюджета не мине, щял да си подаде оставката, а ако мине нарпдът ще му я поиска!
190
0
 
8
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 4 месеца
ПС : първо малко да те разследват пък тогава оставка!
189
0
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 4 месеца
Кой плашиш бре?????? Кой????????? Ми ставай и тръгвай неопределен човеко!!!!; още сега ставай и тръгвай ,! Ще те чакат на другият бряг!! Клоуни братче кво да ги правиш!
188
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
'ми аде, бе, Асане, докога ще те чакаме.
187
0
 
7
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Мо.де.ра.тори е забранена дума в сайта? Е тва вече е прекалено, къде отиде свободата на словото? Но да не приказвам много, че да не дойде милицията да ме задържи....