Петков сметна разпределението на властта, 95% за ГЕРБ и ДПС

Ние сме под 5%, заяви той
26 фев 2024 14:13, Александър Попов
60
Петков сметна разпределението на властта, 95% за ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

В службите в момента – ето, една ДАНС, без да казвам точна цифра, над 2 хил. човека работят там. „Продължаваме промяната“ има само един човек. Над 2 хил. човека са наети отпреди. Говорим за много под 1% разпределение. Ако говорим за регулаторите – 100% са при тях, при нас са нула. Ако говорим за администрацията – сигурно 95% на 5%. Ако говорим за ВСС – от наша страна сме с нула, сметна разпределението на властта съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Реалното разпределение на властта в България е над 95% за ГЕРБ и за ДПС, и може би още президентски кадри. Ние сме под 5%, така че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт“, каза Петков.

Лидерът на ПП обясни, че очакват от ГЕРБ формална покана или протокол.

„Еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим и да сме конструктивни. На България трябва продължение на политиките, които започнахме. Аз съм сигурен в това“, отбеляза той.

Петков е категоричен, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разпределението е ясно ,важното да не правите народа за наивен
52
4
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 3 месеца
Винаги съм казвал, че ще гласувам през целия си живот за този който вкара Шиши, Тиквун, Сарафа и Каскета в затвора. Може и само за 5 години, но желателно е доживотна. Жалко, че няма да стане. Няма хора с достатъчно смелост в сегашните политици. Или по вероятно всички съдии и прокурори са на хранилката на Баце и Шиши.
51
1
 
6
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 3 месеца
Ако беше поне малко истина щеше да е с прусъда в затвора този предател плъх!
50
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Някъде около 95% от работещите в държавната администрация, не са нито на ГЕРБ, нито на ДПС, нито на ПП или ДБ, нито на друга партия. Останалите 5% са разни Калинки , най-вече от ГЕРБ. Службите като ДАНС, не са държавна администрация и би трябвало да са деполитизирани. Това, че сега службите са политизирани е антидемократично от най-лошият му вариант.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Някой - Защото единственото им качество(и то е временно) е, че са сравнително млади. нито са красиви, нито умни, нито образовани. Иначе по нещо все щеше да им проличи, ако бяха такива. Колко години вече ги търпим с глупостите им и кашите, дето забъркват. Чегъртачи на Герб! Айде, стига.....
48
0
 
7
 
! Отговори
sis преди 3 месеца
Ох, голяма мъка. Кире дай да вървим на избори и спечели цялата власт, или си върви да оправяш Канада.
47
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Служителите в държавната администрация са гербави калинки и работят за мафията а не за народа! И затова трябва да се сменят! Като ще променяш модела ГЕРБ трябва да е от основи и без хората на ГЕРБ!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петков, то с тези които имате в момента сътворихте само глупости - представям си ако имате повече представители в служби, регулаторни и т.н. какъв разкол ще настане. Пълна Пародия сте
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Някой 44Аз се сещам за Лена и Баджо. Верно. И врачанската образована и красива дама. Дала на света "Просто Киро". Тея верно са избирани с конкурс при Слави и сценаристи.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 39ГЕРБ, та ГЕРБ! ГЕРБ ли ги резили тези всеки ден? ГЕРБ ли им слагат думите в устата! Тези всяка секуднда газят по някоя и друга правна норма. Пак ГЕРБ виновни! Въобще не става въпрос за съботаж от администрацията. Тея сами се резилят непрекъснато.
43
10
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
В ПП има много краиви, млади, образовани и умни хора. Не знам само защо не могат да схванат ситуацията в момента.
42
0
 
9
 
! Отговори
ааа преди 3 месеца
Хахаа, какво мислене! Когато спечелиш властта според този господин означава явно да смениш всички служители в администрацията с твои! Нямам коментар...
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле как намачкаха Кирето онзи ден в Нова. Ще насъсква"независимия"регулатор срещу тях. Доколкото разбрах и двама висши служители на телевизията ПП ци са изритани с охрана. "Гузен, негонен бяга". Сгащила ги двамата с Русев. Що бягаш бе леви? "Срещнахме се и си пиеме сока". Бега като ужилен. После призовава публично регулатора да не одобрява сделката. И този е още в политиката?
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гербавите няма да пуснат лесно кокала.Народа ви помогна за малко да им го вземете,ама вие прецакахте цялата работа.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господин Борисов, стегнете се и ни отървете от вредните за България ПП и особено ДБ. Съюзите се с Президента и ги махнете, преди да са унищожили страната ни!
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Някой..Всички държавни структори в Бг са ПОЛИТИЗИРАНИ , от герб ,... и гласуват за герб !Даже и НАЙ-ВАЖНАТА - Съд. система !За какво ТЕПЪРВА политизиране говориш?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кИРЕ , мноО ПО-здрави , от Чакъров и Пеевски !Вежди Рашидов :---''Който се е хванал с ДПС , все е ЯЛ ДЪРВОТО ''!
36
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Едно време исках да уча в Харвард. Добре че нямахме пари и не отидох.
35
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
киро, на 3 март ще ходиш ли на шипка? отивай, сега сняг за снежни топки няма....ама пък там има много камъни бе...
34
4
 
14
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Държавните служители не са политически кадри и назначения. Те трябва да са безпристрастни и да служат на държавата и обществото.. Г-н Петков явно не разбира това и цели да политизира службите. Това е фундаментална грешка.