Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски

Според него той контролирал ГЕРБ
137
Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър в оставка проблемите с Пеевски започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите

Ще седнат ли ПП-ДБ на масата за преговорите с ГЕРБ след изборите в началото на юни? Този въпрос предизвиква много коментари на анализатори, но отговорът ще стане ясен след малко повече от два месеца.

"Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Делян Пеевски не управлява тази партия, както управлява в момента. Той ни върна в мутренските години. Това за мен е абсолютно разрушително за България", заяви пред Дарик радио финансовият министър в оставка и съпредседател на ПП Асен Василев.

Той отчете, че с помощта на Пеевски са направени важни промени в законите и Конституцията, но проблемите са започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите.

"Всеки един човек, според мен, има в себе си и добро и зло. Друг е въпросът обаче как той вижда развитието на обществената система, ако влияе на обществените процеси. И ако погледнем какво се случи миналата година - чисто като законодателство, и промени в Конституцията, и всички закони реформи. Със сравнително леки проблеми те минаха като законодателство. Когато обаче дойде моментът реално да се реформира държавата това законодателство да стане факт, да не остане на хартия, се видя това лице, което мисля, че всички познаваме много отдавна, което е, че всички регулатори, съдебната власт, прокуратурата, службите - всичко това трябва да продължи да се управлява с наредени мачове, с хора, които получават телефонни обаждания, няма честен процес как да се изберат хората, които влизат вътре, защото цялото споразумение беше това - да не е предварително уговорен мачът“, каза Асен Василев.

Според Василев ПП не е помогнала за политическата легитимация на Пеевски.

"Пеевски може би е единственият политик в България, който не зависи от общественото мнение. Неговите избиратели са там, те гласуват за него, независимо той какво прави. Одобрението му, ако погледнете сред избирателите на ДПС, е четири процента. 4% не е легитимиран политик. Той има тази база, на която може да стъпи, която не се влияе от одобрението и легитимацията", каза още финансовият министър в оставка.

Той коментира подадената, а впоследствие оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев. Според него твърденията, че бил контрабанднозависим са "съшити с бели конци". По думите му, притеснително било, че е привикван и заплашван да си подаде оставка.

"Ако беше контрабанднозависим, нямаше ли да бъде задържан? Защо е на свобода? Защо не е задържан, защо му се оказва нерегламентиран натиск доброволно да си подаде оставката? Защо трябва да натискаш един човек да си подава оставката, ако си събрал доказателства", запита Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Асен Василев
Още от Политика
Възможно е да има промени в служебния кабинет до вторник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ПП ще реформира службите, като те се представиха като абсолютни нека*дър*ници. Все още има здравомислещи политици, които се съпротивляват на глу*постта.
111
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
КОКОРА ВЪВ ЗАТВОРА!!!
110
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Не знам какво е легитимация,ама баш си го изпрахте и на изборите ще си получите сметката.Хич няма да ви хареса,но това е положението.
109
1
 
9
 
! Отговори
Поли преди 3 седмици
Какъв е тоя интерес към този обратен?! А бе драскачи и вие ли сте като него?! Ужас!
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 114 МАФИЯ са назначените шарлатани от божковите 114
107
14
 
2
 
! Отговори
Асен премиер! преди 3 седмици
Асен е следващият български ПРЕМИЕР след изборите на 9 юни. Много знае това момче. Голям експерт е по финансите. Късмет е за нас, че се включи в политиката.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АСЕНЕ,ЧЕ СТЕ КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ РАЗБРАХМЕ,НО ЗАЩО СЕ ДЪРЖИТЕ НЕАДЕКВАТНО?ДИПЛОМИ,ТИТЛИ И НАКРАЯ ПРЕМИЕР ДА ГОВОРИ, ЧЕ ДАНС ПОКРВИТЕЛСТВАТ КОНТРАБАНДНИ КАНАЛИ!ТОВА ПО ВАШЕ ВРЕМЕ! И ПОСЛЕ ХВАЛБИ ЗА УСПЕХ! РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА?НАЙ-НЕОБРАЗОВАНИТЕ НЯМА ДА СИ ВКАРВАТ АМТОГОЛ КАТО ВАС-А ПЕЕВСКИ ВИ ПОМАГАШЕ НА ВАС,НЕ ВИЕ НА НЕГО.ТРЯБВА МАЛКО И РАЗУМ,но за това трябва УМ! НЯМА КАК ДАГО ОТКРАДНЕТЕ!ГОСПОД ВИ Е ОЩЕТИЛ!МИЛИЧКИТЕ КАРИКАТУРИ
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главч ооо защо спряхте сайта афера бг пуснете сайта бе *** зен козунак
104
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Да се бориш с Шиши е като да се бориш с прасе .- непременно ще се омармаладиш ако не решеш кардинолно въпроса в първите 5-7 мшнути.
103
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Правителството на ПП е най-успешните за последните 20 години. Мафията е бясна, на ход е избирателя.
102
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом мафията плаща на толкова много пишещи тука, явно са се поуплашили доста.
101
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При ППДБ не намаляхме с един милион както при ГЕРБ, каквото можеха направиха със 17% обществена подкрепа, ако искахте повече, да им бяхте дали повече гласове. Пак ще гласувам за тях Пеевски и мутрата да треперят. Идва видов ден.
100
3
 
23
 
! Отговори
ПП-ДБ се закопаха! преди 3 седмици
Асен Василев, Румен Спецов и сие са за затвора, а Кирил Петков за психиатрично заведение! Горко на честните хора, които им повярваха!
99
1
 
17
 
! Отговори
Дрън-дрън! преди 3 седмици
Празни приказки на един празен човек! Ръководителите и част от функционерите на ПП-ДБ са като онези търговци на скъпи продукти, които те замайват с хипнотични трикове и после се чудиш защо си купил този крайно не важен продукт! Това минава един-два пъти, но остава горчив привкус! Крайният резултата е, ги изхвърляте с ритници!
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асенчо е рядко противно човече!
97
1
 
21
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 седмици
Този и просто киро вьрнаха и изпраха - шиши и буцоЗаедно с вечната патерица - дбПротивно ми е да ги гледам
96
4
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Шиши беше тежка намагнитен в Дубай. Направо казано доста бит!
95
2
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Никой да не гласува с машините! В Европа не гласуват с такива лесни за манипулация измишльотини!
94
2
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 седмици
Асенко да не е преминал вече в герб като сачева и биковТам са само най ценните кадриГледам под емблемата се е снимал
93
7
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Лично аз се надявам -герб да не е вече пьрва политическа сила иначе ще ядем от сьщотоДори и да ги няма -пп , ще се намерят други алчни за пари за клалициика