Нели Куцкова: Паралелно правосъдие не може да има

По думите ѝ от всичко, което е изтекло в медиите, няма положителен герой
Обновена: 12 апр 2024 20:41 | 12 апр 2024 20:20, Красимир Ангелов
14

"Много странни отношения между главния секретар на МВР и и.ф. главен прокурор. Такива едни махленски срещи и договорки - кой на кого се е молил, кой на кого е искал. Има си правила, по които, ако някой се страхува, че ще бъде обвинен за престъпление, може да действа", каза бившият председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ от всичко, което е изтекло до момента в медиите, няма положителен герой.

"Може би единственият симпатичен е кученцето. Това са неща, от които може и да излезе престъпление, но това сочи за липса на хигиена на контактите, каквато хигиена са длъжни да спазват всички хора с власт. Колкото по-голяма ти е властта, толкова повече трябва да внимаваш с кого контактуваш. Очевидно тук хигиената е под нулата", допълни Куцкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ако теоретично погледнем, че Димитрови са се занимавали с контрабанда - това трябва да се докаже. Ако се твърди, че Петя Банкова е била техен съучастник, това също трябва да се окаже. Твърдението, че са поддържали контакти с подозрителни хора не е доказателство. Надявам се, че след като има такива обвинения, да се стигне до доказването им", коментира още гостът.

Бившият председател на Съюза на съдиите поясни, че четенето на СРС-та публично е нарушаване на закона за СРС-тата, освен ако наблюдаващият прокурор не е разрешил.

"Кой разреши публично оповестяване на доказателства, събрани в евентуално досъдебно производство? И ако се стигне до съдебен процес - тези доказателства са изначално компрометирани. И ако тези, които са говори първо едно, след това се откажат от показанията, оказва се нещо друго - пак данъкоплатците ще плащат обезщетение. Всички хора са отвратени от всичко, което се случва, как да ги стимулираш да гласуваш?", попита Нели Куцкова.

Тя е категорична, че паралелно правосъдие не може да има.

Попитана дали има доверие на служебния правосъден министър, тя отговори: "Не я познавам, но не ми вдъхва доверие, признавам си. Не ми се вижда човек, който ще се опита да прокара някакви реформи".

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Нели КуцковаBulgaria ON AIR
Още от Политика
Двама нови заместник-министри са назначени в МВнР
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Едва ли има друга държава в света ,която" правораздава" ,чрез зрелищно публично правосъдие.Само това обстоятелство е достатъчно ,за да се разбере ,какво е "нивото" на "магистратите" и дали се интересуват от годни доказателствени средства и наказване на виновните престъпни лица ,след като те самите ги опорочават.
13
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
В България няма друго правосъдие ,освен "паралелно" . Малцина са магистратите ,които се интересуват от истината и справедливостта и правораздават според олицетворението на Темида.Останалите са само със "завързани превръзки на очите" ,защото са "слепи" и "глухи" за правдата ,но пък за сметка на това с много "широко отворени очи" за обслужване на лични престъпни интереси.Сред съдиите има и свестни,но останалите "магистрати" трябва да изпитат тяхната правораздавателна "адска машина" върху себе си
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И ТАЗ МРЪША Я ВИДЯХМЕ, НАЛИ БЕШЕ СОЛТАШАКА НА ГОЦЕ ТРИПЕРО.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може - Мешерето на Цар Киро :)))
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
35 години, все реформи, има страни в които няма промени с векове
9
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
Паралелно не може, но успоредно - да...
8
1
 
1
 
! Отговори
aaaaaa преди 2 седмици
aaa може и БГ до доказа !
7
1
 
2
 
! Отговори
Войните на Гешев преди 2 седмици
Когато съд не раздава правосъдие, народ го прави. Когато съдиите не даваха на гешев делата, ходиме да ... да наказвам някои хора .. хе хе хе ....
6
1
 
3
 
! Отговори
Пищящите преди 2 седмици
долу за фалшиви снимки твърдо вярват в автентичността на тези с чекмеджето. Що така?
5
2
 
4
 
! Отговори
Подсказвам преди 2 седмици
Що за глупости дрънка Куцкова за на служебния правосъден министър -Не ми се вижда човек, който ще се опита да прокара някакви реформи- Не е работа на служебен министър да прави реформи.
4
1
 
3
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА.?? преди 2 седмици
РАШКОВ и КОРНЕЛИЯ..... НЕ БЛАГОДАРЯ.... И КУЦКОВА НЯМА ДА ГИ СПАСИ....
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Попитана дали има доверие на служебния правосъден министър, тя отговори: "Не я познавам, но не ми вдъхва доверие, признавам си. Не ми се вижда човек, който ще се опита да прокара някакви реформи".
2
3
 
2
 
! Отговори
Фалшиви снимки! преди 2 седмици
Напоследък доста подобни фалшиви "снимки" станаха вирални. Има снимки такъв фалшив "арест" на Владимир Путин в медийното пространство, както и "задържането" на Доналд Тръмп, Илон Мъск, който уж държи за ръката Мери Бара, главната изпълнителна директорка на "Дженеръл мотърс".
1
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 седмици
"Изтеклите" в медиите фалшиви снимки не представляват доказателство, защото са фалшиви! Това е една *** подла кампатия за очерняне на хора приближени или назначени от ПП-ДБ!!!!! Никога досега не е било толкова лесно да се създават фалшиви изображения, които изглеждат напълно реалистични. Необходими са единствено интернет и програма, работеща с изкуствен интелект (ИИ). За секунди могат да се конструират фалшификати, които изглеждат напълно автентични. Тяхното разпространение в социалните мрежи е мълниеносно, а целта им често е дезинформация.