Икебаната нападна Рут Колева: Не съм пенсионер

Не съм виновен, че съм се родил по времето на "Златният Орфей"
126
Икебаната нападна Рут Колева: Не съм пенсионер
Снимка: Facebook/Деян Неделчев

Отвореното писмо на Рут Колева, подписано и от голяма част от попизпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Бойко Борисов. Обещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискусия "За" и "Против". Според Хазарта компенсации трябва да получат само тези с декларирани доходи, а Слави Трифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампания.

Деян Неделчев, известен и като Икебаната, пък се възмути от част от писмото на Рут и компания и сподели мнението си в своя фейсбук профил.

"Вижте отвореното писмо на Рут Колева към министъра на културата Банов по повод безработните музиканти. Това, което мен много ме подразни в писмото на "Голямата" Рут, която вече прекалява с изказванията си по повод моето и по-старото поколение, е следният абзац - "Вие не сте певец от "Златният Орфей" в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа няма."

Още по темата
Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за "Златният Орфей" не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал", пише Икебаната и продължава:

"Аз не съм виновен, че съм се родил по времето на "Златният Орфей", а се гордея, че съм част от това велико поколение музиканти. Мога да кажа на "великата" Рут Колева, че тя може само да съжалява, че не се е родила по това време и че много е изпуснала. Защото "Златният Орфей" беше класа и голям професионализъм. А не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш - нито като глас, нито като песни, нито като харизма. Та Рут да си затваря тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава. "Златният Орфей" беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотния летен театър, за да построят мол или хотел. Аз съм плакал, защото БГ културата се унищожава. Ние се гордеехме със "Златният Орфей", както и италианците до ден-днешен със "Сан Ремо". И си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме "Орфей". Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно".


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да допусна, че има нещо вярно в думите на Икебаната, с този изказ сам се е закопал. Как очаква някой изобщо да му обърне внимание? Може да наричате Рут Колева с всякакви грозни епитети, но тя поне се опитва да постигне нещо за себе си и за другите изпълнители. Какво точно е направил Икебаната, освен да се излага?
90
0
 
1
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 година
Деян е напълно прав. За мутрите от Бетономорието един хотел или мол са много по-важни от един Летен Театър, където освен традиционния високопрестижен Златен Орфей се изнасяха през целия летен сезон всяка вечер и класически концерти, опери и оперети, както и фолклорни концерти. Жалко за некадърността на всички политици след 90-та.
89
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Икебаната е 10000 повече певец и артист от Друт Колева.
88
1
 
2
 
! Отговори
Баце с жипката преди 1 година
Я слушам само Софето и Веско Маринов .
87
16
 
5
 
! Отговори
Ало преди 1 година
Аз също не знам нито 1 песен на Рут Колева.Но знам , че кметът на Пекин е бил на нейн концерт, което никак не е малко.Да , тя има претенции, но по мое мнение си ги покрива.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато пишете моля не намесвайте Българиятова го правят само малцинствата редовно пишат срещу България иска да ни очернят
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе Руте не е певицаили е посредствена певица
84
1
 
4
 
! Отговори
Ташко Мераков преди 1 година
Ше си почешам мъдната торбичка и минавам на следващата новина ......
83
3
 
2
 
! Отговори
Това сме българите! преди 1 година
Риба, рак и щука!
82
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Не съм виновен, че съм се родил по времето на "Златният Орфей" ''.................Много хора, които се родиха по времето на ''Златния Орфей'' сега са милионери ... така, че въпроса не е в това кога си се родил, а какво си правил с времето си ...Колкото до ''Златния Орфей'' ... ако не си наясно, че подобни казионни неща нямат място в пазарна икономика, по-зле за теб и въобще как може някой да те приема на сериозно с този прякор
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то базовият доход бил добро нещо. Но защо само певците и пенсионерите участват в експеримента?
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз що не си събира съчките и да си опъне бръчките.Рут е добре охранена буля не и личи да гладува.
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да излязат на ринга икебаната срещу рут колева да се бият в басейн с кал и нека победителя вземе всичко!
78
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяха, че Борисов дава мило и драго за да оцелее и те се юрнаха водени от Ружа. Утре отиват на среща гадателките, после свободните лечители и накрая дружеството на свободните джебчийки и на тях ще дадът само трябва да напишат писмо.
77
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рута съвсем я обърка с тоя ход. Връщаме социализма, на всекиго по равно. Абсолютно безумие.
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че компенсации могат да получават само регистриралите такава дейност и плащали данъци за конкретен приход. Така е по целия свят, където има компенсации.
75
1
 
24
 
! Отговори
Фарс преди 1 година
Всичко е един зле режисиран пиар на управляващите . Народът се отврати от тях още повече а за "звездите" мога да кажа само че са паднали звезди.
74
2
 
33
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
Какво става в тази държава ? Изкаралите ковида май вярно ги бие в главата,харесвах Бойко но да дава пари на само осигуряващи се музиканти ,че бедстват е като с чужда пита помен да прави.Графа,Л.Караджова ,Милена ,О.Павлов ,Флорин ,Фики и другите от списъка тези пари ще им стигнат за две разпивки в някое елитно заведение .Защо не проверят какви данъци плащат и какъв им е стандарта на живот.Работещите и треперещите за здравето на семейството си сега по важни творци от тези хонорарни творци.
73
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РаботещНека да поработят малко,като всички нас! Стига вече сме ги хранили и поили!Що не дадат и на мене едни 5-10 бона ей така! И ний сме дали нещо на света!
72
3
 
60
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Икебаната отвръща на разглезените певачки хленчещи пред Борисов. Прав е. Да са спестявали. А не - Малдиви коли дрешки. Аман. За пенсионерите 40 за тия 4000???