»кебаната нападна –ут  олева: Ќе съм пенсионер

Ќе съм виновен, че съм се родил по времето на "«латни€т ќрфей"
126
»кебаната нападна –ут  олева: Ќе съм пенсионер
—нимка: Facebook/ƒе€н Ќеделчев

ќтвореното писмо на –ут  олева, подписано и от гол€ма част от попизпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Ѕойко Ѕорисов. ќбещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискуси€ "«а" и "ѕротив". —поред ’азарта компенсации тр€бва да получат само тези с декларирани доходи, а —лави “рифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампани€.

ƒе€н Ќеделчев, известен и като »кебаната, пък се възмути от част от писмото на –ут и компани€ и сподели мнението си в сво€ фейсбук профил.

"¬ижте отвореното писмо на –ут  олева към министъра на културата Ѕанов по повод безработните музиканти. “ова, което мен много ме подразни в писмото на "√ол€мата" –ут, ко€то вече прекал€ва с изказвани€та си по повод моето и по-старото поколение, е следни€т абзац - "¬ие не сте певец от "«латни€т ќрфей" в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа н€ма."

ќще по темата
јз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за "«латни€т ќрфей" не са за пенсии, а за принос към Ѕ√ културата, скъпа мо€ –ут. “и, –утке, може да си мечтаеш за такъв фестивал", пише »кебаната и продължава:

"јз не съм виновен, че съм се родил по времето на "«латни€т ќрфей", а се горде€, че съм част от това велико поколение музиканти. ћога да кажа на "великата" –ут  олева, че т€ може само да съжал€ва, че не се е родила по това време и че много е изпуснала. «ащото "«латни€т ќрфей" беше класа и гол€м професионализъм. ј не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш - нито като глас, нито като песни, нито като харизма. “а –ут да си затвар€ тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава. "«латни€т ќрфей" беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотни€ летен театър, за да постро€т мол или хотел. јз съм плакал, защото Ѕ√ културата се унищожава. Ќие се гордеехме със "«латни€т ќрфей", както и италианците до ден-днешен със "—ан –емо". » си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме "ќрфей". “а, –ут, мол€ те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е €сно".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


126
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
90
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒори и да допусна, че има нещо в€рно в думите на »кебаната, с този изказ сам се е закопал.  ак очаква н€кой изобщо да му обърне внимание? ћоже да наричате –ут  олева с вс€какви грозни епитети, но т€ поне се опитва да постигне нещо за себе си и за другите изпълнители.  акво точно е направил »кебаната, освен да се излага?
89
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕургазли€ преди 3 години
ƒе€н е напълно прав. «а мутрите от Ѕетономорието един хотел или мол са много по-важни от един Ћетен “еатър, където освен традиционни€ високопрестижен «латен ќрфей се изнас€ха през цели€ летен сезон вс€ка вечер и класически концерти, опери и оперети, както и фолклорни концерти. ∆алко за некадърността на всички политици след 90-та.
88
4
 
15
 
! ќтговори
‘акт преди 3 години
»кебаната е 10000 повече певец и артист от ƒрут  олева.
87
1
 
2
 
! ќтговори
Ѕаце с жипката преди 3 години
я слушам само —офето и ¬еско ћаринов .
86
16
 
5
 
! ќтговори
јло преди 3 години
јз също не знам нито 1 песен на –ут  олева.Ќо знам , че кметът на ѕекин е бил на нейн концерт, което никак не е малко.ƒа , т€ има претенции, но по мое мнение си ги покрива.
85
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
когато пишете мол€ не намесвайте Ѕългари€това го прав€т само малцинствата редовно пишат срещу Ѕългари€ иска да ни очерн€т
84
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
абе –уте не е певицаили е посредствена певица
83
1
 
4
 
! ќтговори
“ашко ћераков преди 3 години
Ўе си почешам мъдната торбичка и минавам на следващата новина ......
82
3
 
2
 
! ќтговори
“ова сме българите! преди 3 години
–иба, рак и щука!
81
11
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
'' Ќе съм виновен, че съм се родил по времето на "«латни€т ќрфей" ''.................ћного хора, които се родиха по времето на ''«латни€ ќрфей'' сега са милионери ... така, че въпроса не е в това кога си се родил, а какво си правил с времето си ... олкото до ''«латни€ ќрфей'' ... ако не си на€сно, че подобни казионни неща н€мат м€сто в пазарна икономика, по-зле за теб и въобще как може н€кой да те приема на сериозно с този пр€кор
80
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ћи то базови€т доход бил добро нещо. Ќо защо само певците и пенсионерите участват в експеримента?
79
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
“оз що не си събира съчките и да си опъне бръчките.–ут е добре охранена бул€ не и личи да гладува.
78
2
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
“р€бва да изл€зат на ринга икебаната срещу рут колева да се би€т в басейн с кал и нека победител€ вземе всичко!
77
2
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
¬ид€ха, че Ѕорисов дава мило и драго за да оцелее и те се юрнаха водени от –ужа. ”тре отиват на среща гадателките, после свободните лечители и накра€ дружеството на свободните джебчийки и на т€х ще дадът само тр€бва да напишат писмо.
76
2
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
–ута съвсем € обърка с то€ ход. ¬ръщаме социализма, на всекиго по равно. јбсолютно безумие.
75
0
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ћного €сно, че компенсации могат да получават само регистриралите такава дейност и плащали данъци за конкретен приход. “ака е по цели€ св€т, където има компенсации.
74
1
 
24
 
! ќтговори
‘арс преди 3 години
¬сичко е един зле режисиран пиар на управл€ващите . Ќародът се отврати от т€х още повече а за "звездите" мога да кажа само че са паднали звезди.
73
2
 
33
 
! ќтговори
пенсионер преди 3 години
 акво става в тази държава ? »зкаралите ковида май в€рно ги бие в главата,харесвах Ѕойко но да дава пари на само осигур€ващи се музиканти ,че бедстват е като с чужда пита помен да прави.√рафа,Ћ. араджова ,ћилена ,ќ.ѕавлов ,‘лорин ,‘ики и другите от списъка тези пари ще им стигнат за две разпивки в н€кое елитно заведение .«ащо не провер€т какви данъци плащат и какъв им е стандарта на живот.–аботещите и треперещите за здравето на семейството си сега по важни творци от тези хонорарни творци.
72
0
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
ƒо –аботещЌека да поработ€т малко,като всички нас! —тига вече сме ги хранили и поили!ўо не дадат и на мене едни 5-10 бона ей така! » ний сме дали нещо на света!
71
3
 
60
 
! ќтговори
—упер преди 3 години
»кебаната отвръща на разглезените певачки хленчещи пред Ѕорисов. ѕрав е. ƒа са спест€вали. ј не - ћалдиви коли дрешки. јман. «а пенсионерите 40 за ти€ 4000???