Пандемията раздвижи лизинга за земя, фермери купуват ниви на изплащане

"Агрион финанс" с нови, по-изгодни финансови пакети в помощ на земеделците
Спонсорирано съдържание | Обновена: 15 юни 2021 08:44 | 15 юни 2021 08:40, Веселина Йорданова
Пандемията раздвижи лизинга за земя, фермери купуват ниви на изплащане

Ти си фермер и искаш пари сега, но при изгодна пихва? Опасяваш се, че заради пандемията и климатичните условия годината ще бъде още по-лоша? Тогава можеш да се възползваш от новите, по-гъвкави условия за финансово подпомагане на земеделски производители на кредитиращата компания "Агрион Финанс".

В разгара на земеделската кампания, дъщерното дружество на лидера в управлението на земеделски активи "Агрион" разработи за клиентите си специално лизингово предложение, насочено към тези, които искат развият бизнеса си или просто да инвестират в земеделски терени. Така те могат да получат изгодно средства, при облекчена, ускорена и изгодна процедура.

"Мярката дава възможност на повече земеделски стопани да имат достъп до финансиране. Това им помага, насърчавайки тяхната конкурентност и осъществяването на бизне  плановете им. Затова я направихме по-бърза, по-ефективна и значително по-евтина. Смятаме, че така ще разширим достъпа до евтино финансиране на много по-голям кръг от фермери, които са гръбнакът на модерното земеделие", казаха от "Агрион Финанс".

"Като национално отговорна компания, нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова разработихме пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече изгодно", допълват от компанията.

Лизингът на земя е най-търсената услуга, предлагана от дружеството. "Агрион финанс" дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която имат намерение да закупят. Компанията гарантира прозрачна по-ниска лихва и ясни правила за целия период на кредита.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално - през секцията в сайта на "Агрион" https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Друга важна стъпка за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател.

Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

Когато цената на избрания терен съвпада с пазарната оценка на земята, отпада изискването  лизингополучателят да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. Това е сериозно облекчение за по-малките и средни земеделци, за които осигуряването на самоучастието често е сериозно предизвикателство, заявяват експертите. На практика, до сключването на договора за лизинг, фермерите нямат абсолютно никакви разходи и не влагат собствени пари.

 "Агрион Финанс" не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната  оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на "Агрион" и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Според стойността на предложения за обезпечение имот се определя размерът на отпуснатото финансиране. С тази стъпка на практика се подпомагат предприемачи, които тепърва градят основите  на своя бизнес. Предвижда се и възможност дружеството да  финансира разходите по прехвърлянето  на имота.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/ и на националния телефон 0800 111 66.


Още по темата: лизингАгрион
Още от

Спонсорирани публикации