tbi bank и фондация „Деца на борда" правят сигурните детски столчета за кола достъпни за всички родители

С партньорството на банката и фондацията, посветена на детската безопасност на пътя, всеки родител може да осигури максимална сигурност на детето си в автомобила
Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 юли 2024 10:31 | 9 юли 2024 10:25, Александър Попов
tbi bank и фондация „Деца на борда" правят сигурните детски столчета за кола достъпни за всички родители

 

tbi bank и фондация „Деца на борда" сключиха партньорство, посветено на повишаване на осведомеността и безопасността на децата в автомобила и на пътя в България. Вече всеки родител, който желае да закупи детско столче за кола, осигуряващо максимална безопасност на неговите деца, може да го направи чрез методите за разсрочено плащане на банката в Центъра за детска безопасност на пътя в София или в онлайн магазина на фондацията.

През последното десетилетие в ЕС над 6 000 деца под 14-годишна възраст са загинали в пътни инциденти, като половината от тях са били пътници. В България само през 2023 година загиналите деца-пътници са 23, а ранените са 721. Освен това, проучване на ДАБДП показва, че 40% от децата извън населените места в страната се превозват необезопасени, а при 60% от тези, които са обезопасени по някакъв начин, това е направено грешно.

Христо Колев

„Покупката на детско столче за кола, което е преминало успешно най-тежките краш тестове, може да се окаже непосилен разход за много родители. Темата за детската безопасност на пътя е жизненоважна за обществото и затова от tbi не се поколебахме да обединим сили с фондация „Деца на борда”, за да може всяко дете да пътува защитено. Това партньорство подчертава нашия ангажимент към по-безопасно и отговорно бъдеще за всички.”, коментира Христо Колев, ръководител „Е-търговия” за България в tbi bank.

Проблемът с неправилното обезопасяване на децата в автомобилите включва множество аспекти, които изискват внимание и съвместни усилия. Неразбирането на основните принципи на детската безопасност от обществото допринася за трагичните случаи.

„Основната и най-важна функция на столчето за кола е да предпази живота на детето ни в случай на инцидент на пътя. Ето защо при избора му най-важното нещо, което трябва да имаме предвид, е безопасността, която то осигурява. Затова и цената не следва да бъде водеща при избора на детско столче за кола. Разработването на качествени столчета, способни да издържат на огромните сили, генерирани в катастрофа, е свързано с разработване на нови технологии, влагане на качествени материали, изпитвания и проучвания от специалисти, което неминуемо води до по-висока цена”, коментира Милена Захариева, съосновател на фондацията. „Ние вярваме, че всяко дете заслужава да пътува максимално безопасно и затова сме щастливи, че благодарение на tbi можем да предложим възможност за семействата да осигурят максимална безопасност на децата си, без да натоварват бюджета си и без да се налага да правят компромиси“, допълва Радослава Митрова, другият съосновател на организацията.


Спонсорирани публикации