Кремъл отрече да е заговорничил с Вашингтон за мирен край на войната

Това е журналистически блъф, заяви Дмитрий Песков
3 фев 2023 21:16, Нели Христова
35
Кремъл отрече да е заговорничил с Вашингтон за мирен край на войната
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ са предложили план, предвиждащ териториални отстъпки от страна на Украйна в замяна на мир, предаде ТАСС.

"Това е журналистически блъф", каза Песков в отговор на въпрос за появилите се съобщения, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е предал това предложение на Москва.

Отговаряйки на уточняващ въпрос дали действително Бърнс е идвал в Москва през януари тази година, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, Песков подчерта: "През януари? Цялото това съобщение (за плана на САЩ - бел. ред.) е журналистически блъф".

Кремъл отхвърли медийните съобщения, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е бил в Москва с тайно предложение за мир, предвиждащо Украйна да отстъпи 20% от територията си на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Направеното по-рано от швейцарския в. "Нойе Цюрхер Цайтунг" съобщение, че Бърнс е пътувал тайно до Москва миналия месец, за да предложи план от името на Белия дом, бе опровергано също и от Вашингтон, допълни Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
8
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Кремълските бандити отдавна работят в тази насока и вариантът им е такъв - Крим за нас , Донецка и Луганска област , а се изтегляме от частите на Херсонска Харковска и Запорижска области .Украинците за нищо на света не се съгласяват тяхното искане е вън от УКРАЙНА до 1991 г и казват на САЩ дайте ни оръжието което ни е нужно ние ще ги изгоним от страната си .
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кремал е зомби място
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им се на краварите за да започнат война срещу Китай.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па ,брато Байдън не знае на коя планета е
2
15
 
8
 
! Отговори
бай Иван партизан преди 1 година
Този Песков лъже наравно с Киро Канадеца.Никой не им вярва.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ъхъм! Зад всеки дим има и огън.