Ќови шефове в "Ћукойл", »нна ƒарий поема рафинери€та у нас

«авършила е приложна математика в ћосковски€ държавен университет
26 дек 2023 16:27, јниси€ »ванова
57
Ќови шефове в "Ћукойл", »нна ƒарий поема рафинери€та у нас

»нна ƒарий е нови€т генерален директор на швейцарската компани€ Litasco SA, ко€то е пр€к собственик на "Ћукойл" и основен акционер в "Ћукойл Ќефтохим" в Ѕургас, съобщават руските медии.

ƒарий заемаше поста финансов директор на компани€та от ноември миналата година. —ега т€ наслед€ва Ќазим —юлейманов.

ќще по темата

ƒариус е родена през 1984 г., завършва ћосковски€ държавен университет с приложна математика и започва кариерата си през 2005 г. в руски€ клон на банката ABN Amro. ѕрез май 2008 г. т€ се присъедин€ва към Royal Bank of Scotland (ћосква) като старши анализатор, а през декември 2010 г. става старши сътрудник в Global Restructuring Group в RBS NV в јмстердам.

ѕрез април 2013 г. ƒариус се присъедин€ва към Litasco Group в централата в ∆енева като директор на търговското финансиране. ѕрез април 2015 г. е назначена за ръководител на групата.

Ќазначението идва в момент, когато јзербайджан изрази интерес към придобиване на бургаската рафинери€, веднага щом получи конкретно предложение.

ѕосланикът на јзербайджан в —офи€ ’юсеин ’юсеинов потвърди за намерени€та на Ѕаку. ƒипломатът подчерта, че за обсъждане по същество тр€бва да има конкретно предложение, "каквото засега н€ма".

“ази година през април азерската държавна петролна компани€ SOCAR откри офис в —офи€. /Ѕ√Ќ≈—

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


57
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
41
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо јнонимен √ръцката рафинери€ на петрол е с по-гол€м капацитет от Ќефтохима.  упува от “урци€ микс от азербайджански и руски нефт и продава бензин и дизелово гориво на ц€ла ≈вропа и никой не им се бърка в "канчето". ј тук Ѕоце, ƒ.ƒобрев и намагнитени€ ѕеевски искат Ќ’  да бъде техен слуга. Ќ€ма как да стане, зад гърба на азербайджански€ —окар е ≈рдоган! “римата и  окорчо пак ще бъдат губещи.
40
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
¬ие Ћитаско √руп за руска фирма ли € см€тате? ћного сте зле с географи€та! Ћичи си, че Ѕоце е завършил ћилиционерската школа-—имеоново, а ѕеевски ё«”! —ега пък с Ўвейцари€ ли се за€дохте? ѕреди с ”нгари€,јвстри€, —ърби€, —еверна ћакедони€ за природни€ газ,с “урци€ обмен€хте реплики за бежанците от Ѕлизки€ »зток и јфрика, с –уси€ за –уската църква -—офи€.ƒържите се като заклет пи€ч след третата бутилка вино! ƒа знаете,маджарите,сърбите и македонците като ги подлютите ще качат Ѕоце, ѕеевски на ѕ—ј
39
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
јзайберджан ще преработва –уски петрол, последно гледах че износа на јзерите е пвече от добива! ќт къде идва разликата!
38
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ќ€ма гаранци€, че след лошото идва добро
37
1
 
0
 
! ќтговори
Xaxa преди 6 месеца
ƒо ѕЏ«≈Ћј —≈ Ќј–≈∆ƒј.. = н€ма да стане 5 лева, направо 3 евро
36
5
 
6
 
! ќтговори
»стината преди 6 месеца
—м€на на агентурата, тази рафинери€ никога не е работила за български€т народ (справка цените в –уси€ и Ѕългари€).–.ќвч. и зета от √ложене отиват ли си?
35
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
“ова е новата схема в страната ни от н€колко години, да се назначават на ръководни постове хора около 40 г. или пенсионери, а и такива с по три деца близки до властта, ще видим каква е иде€та, но не е случайно. ƒругото странно е че в големи компании не слагат хора от системата, а такива които н€мат представа как функционира и те скапват всичко.
34
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
€вно е дашна рускин€ , че и пробивна , на 30 год. и вече гол€ма клечка . минала е през точните кревати !
33
7
 
9
 
! ќтговори
“они преди 6 месеца
Ћукойл е швейцарска компани€, а не руска. Ќо панелистанеца откъде да го знае това.
32
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
≈динствено –.ќвчаров каза в защита на фирмата Ћукойл,че за ц€лото време откакто е продаден завода Ќефтохим фирмата е инвестирала в завода 3,5 млрд.лв,което по груби сметки за 25г. са средно 140 млн.лв. на вс€ка година,а персонала в завода както казват са 5 хил.души без борда на директорите за състав и за тези 25г. казаха,че не са внесли нищо към държавата въпреки,че ¬.“анов ги задължи с митнически склад.–аботили са да покри€т текущите разходите-себестойност на продуктите и инвестициите по завода
31
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ќѕќ трроловете пишат глупости манипулират хора и фалшифицират знаци...
30
4
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ѕросто не разбирате че ако замен€те нещо то тр€бва да е реципрочно а вие искате да изгоните руснаците и да доведете азербайджанците.  акво знаете за т€х освен че са бивша съветска социалистическа странна близка на –“урци€ мюсулмани азербайджани. »мате ли акъл в те€ глави продажници.
29
4
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒемек бг народ който обича само да плюска е готов отново под робство да се люшка. ƒа замени руснаците с турчил€нци какво друго ако не национално предателство е. Ќ€мате ли н€кой ин€еститор с човешко лице поне да не е турчил€нец бе продажни предатели в ада да горите.
28
5
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
“ъпоти€та на много от коментиращите е поразителна! “ова, че компани€та е швейцарска означава само, че е регистрирана в Ўвейцари€ и нищо повече. ≈стествено, че зад не€ стои руски€т Ћукойл.
27
0
 
4
 
! ќтговори
Ѕаааси, преди 6 месеца
» рептилските далавери! Ќ€ма вече държава... «а ко€ корпораци€ гласувахме? „е не разбрах.
26
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ў¬≈…÷ј–— ј“ј компани€ Litasco SA, ко€то е ѕ–я  —ќЅ—“¬≈Ќ»  на "Ћукойл". јми ако е на рашки, чрез Ўвейцари€, /ко€то е в ≈—/, Ѕг да принуди Litasco SA, да си плати дълговете.:))
25
8
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
—илен финансист е, слагат € да реализира отърваването на Ћукойл от  иртака и  окорчо, които насъскани от посолството са се вкопчили в крачолите на собственика и само ръмжат. —ега ще им би€т шута и ще тр€бва силен финансист да продаде фирмата на друг собственик.
24
13
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
«а 23 години Ћукойл е цапардосал ћ»Ћ»ј–ƒ» от българската държава.» ти€ руски крадци още не сме ги изгонили.
23
12
 
12
 
! ќтговори
гълф преди 6 месеца
ј бе каква приложна математика бе разкарвайте руските при мати от тук
22
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ƒо 27. ≈ то ако швейцарска компани€ работи на тъмно, а е в ≈— ......:))