Минко Герджиков е кандидатът на СДС за столичен кмет

Частичните кметски избори в София са на 29 октомври
1 сеп 2005 16:33,
Минко Герджиков е кандидатът на СДС за столичен кмет
Минко Герджиков. Снимка: Булфото
СДС предложи досегашния временно изпълняващ длъжността кмет Минко Герджиков за кандидат за кмет на столицата.

Предложението бе оповестено на среща между софийските организации на десните политически партии. 

НИС на СДС отчита необходимостта от компетентно и с грижа за столичани управление на София, необходимостта от продължаване на работата за преодоляване на неотложните проблеми в столицата, необходимостта от открито и почтено отношение към всеки гражданин на София и необходимостта от максимално обединение на демократичните сили и недопускане на ляво управление на столичния град.

Представителите на ръководствата на столичните организации на девет десни партии не постигнаха съгласие за предварителни избори за определяне на общ десен кандидат за предстоящите частични местни избори в София.

Те се разбраха да се видят отново на 7 септември и да обсъдят възможностите за подкрепа на предложени от десните сили кандидати с цел окрупняване на дясното пространство преди изборите.

На срещата, която е по инициатива на СДС-София, присъстваха представители на столичните ръководства на БЗНС, БЗНС-Народен съюз, ВМРО, "Гергьовден", Демократическата партия, ДСБ, Национално сдружение - БЗНС и ССД.

На нея от СДС предложиха десните сили в София да застанат зад кандидатурата на изпълняващия длъжността кмет на столицата Минко Герджиков. От "Гергьовден" предложиха десните да подкрепят единна от петте кандидатури - на Милен Велчев, на Мирослав Боршош, на Димитър Шумналиев, на Минко Герджиков или на Петър Стоянович.

Частичните кметски избори в София са насрочени с указ на президента Георги Първанов за 29 октомври 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание