Готвят "синя зона" в събота и нощем пред баровете в София

В момента заведенията събирали незаконно такси
10 фев 2012 17:52,
36
Готвят "синя зона" в събота и нощем пред баровете в София
Снимка: архив, Булфото

Да има и нощна синя зона само пред заведения в центъра на София, ще предложи председателят на транспортната комисия на Столичния общински съвет Радослав Тошев.

По думите му синята зона ще може да се обособи на десет места в центъра, сред които пл. "Народно събрание", бул. "Ген. М. Д.  Скобелев", ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Ген. Гурко".

Паркирането не трябва да се ограничава само в два или четири часа, но цената трябва да е два лева на час, смята Тошев.

Като аргумент той посочи, че и в момента заведения в центъра на София си позволяват да събират незаконно такси за паркиране от общинските площи, каквито са улиците в града. Работното време на този тип зона за паркиране трябва да е от 22.00 до 4.00 ч., посочи още общинският съветник.

Преди ден стана ясно, че най-вероятно от лятото „синя зона“ в София ще има и в събота. Таксата за идеалния център ще се събира от 8 до 14 часа в почивния ден. Промените все още се обсъждат столичните общинари, все още не е ясно и какви ще са цените.

Общинските съветници от транспортната комисия на съвета днес се запознаха с предложения от консултанта "Мот Макдоналд"  генерален план за организацията на движението в София.

Според него от 17 на 30% са се увеличили пътуванията с автомобили в последните години, а 20% е увеличението на продължителността на пътуване с автомобили и 10% - с обществен транспорт.

Само 1% от пътуващите в София ползват велосипед за придвижването си, а 11% вървят главно пеш. Според консултанта трябва да се въведат нови условия за обособяването на бус-ленти по булевардите.

Като пример те дадоха условията за това в Лондон, където по пътните платна трябва да минават минимум 15 автобуса на час, да са най-малко с размер десет метра в едната посока, както и превозваните пътници да са  между 1200 и 1600 души.

Сред предлаганите нови булеварди за бус ленти са "България", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Ген. М. Д. Скобелев" и "Цар Освободител", посочва БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: синя зонаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ЧЕ ТО ЦЯЛА СОФИЯ Е СЪС ЗАВЕДЕНИЯ БЕ КОГО СЕ ОПИТВАТЕ ПАК ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ КОГО БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ???????????????????
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повръща ми се вече
28
0
 
11
 
! Отговори
Phil10 преди 12 години
До всички *** които плюят по София:Вместо да плюете се учете, защото всички големи градове ги чака това! И вместо да пищите и циврите, че не цяла България е София, вземете се поучете от проблемите и грешките които стават тук, за да не съжалявате и вие. Апропо, всеки има право да живее където си иска, на който не му харесва-прав му път!
27
1
 
13
 
! Отговори
Лаик преди 12 години
Тия тъпири отчели ли са, че Лондон има метро НАВСАКЪДЕ и то е на 200 години? И на мен не ми се ходи никъде с колата, ама мога да стигна с метрото от Обеля до началото на Младост, а честно казано и на двете места нямам какво да правя...
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ми намираисва на война и някой ще жертва 2-3 трошки с С4 - вдигнеш гръмнеш. Кражба на авомобили по нощите.Наглоста им няма граници и никои не протестира за рекет 100 лева на автомобил. Браво.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой нормален ходи с кола на заведение? нали отиваш да се позабавляваш и да пийнеш някое друго питие
24
12
 
7
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
Бойко Велики Шоп, Цецо Велики ШОП, Плювналиев Велики Шоп, Хората в България - Велики Шопи - какво очакваш - Мръсен, Отвратителен град, ***, Шопи нагли блъскащи се като *** в ***! Да им е честито! Тука в провинцията си ми е добре! Свеж въздух! Други екстри - заплата малка, други облаги големи! *** съм им мамата - да си живеят в ***!
23
9
 
4
 
! Отговори
Член на Герб преди 12 години
София, София, София, София........аллоооооо! В България съществува само София а другите градове......кучета ги яли. Цялата индустрия струпана там а аз какво да работя в Сливен? Много подкрепям ГЕРБ но тази Софиялизация много ме дразни, накой да се замисли за това!
22
1
 
20
 
! Отговори
анти преди 12 години
Вчера си платих 2.40 за да се кача върху 30 санта пряспа, защото просто нямаше къде да паркирам !!! - Благодаря на отговорните - пожеланието е за майката, бащата, лелята, най-вече дъщеря му да е лесбо и сина му гей!ама акана лесбойки,гейове и ***!Дъщеря им да им донесе снаха а синовете им зет! Кой , каквото и както си го заслужи!
21
1
 
15
 
! Отговори
Krasimir преди 12 години
Колко необосновано и колко Вулгарно - Целта е да се печели от гражданите отишли на Бар, да се гуши някой ши.аняк , та да си плаща на Кметицата от сериала - Ох баня, ох кеф, та да може Тиквата и тиквениците да си карат 5 литровите мотори с по 20+разход на воля! Да ви еа мамата и на вас Тъоанари - на кого посреднощ ще пречат тея коли пред баровете - на бакшишите ли?
20
0
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
ДО 19 ЩЕ ИМА СЛЕД ВАЩОТОзащото тия взеха и на босия цървулите и за другите нищо не остана
19
1
 
12
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///В момента заведенията събирали незаконно такси ///............и дянков им завидя и ще им завие кранчето...........а чак сега разбрах защо депутатите си гласуваха да не плащат синя зона.........
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поделение "Паркиране и мобилност"на центъра за градска мобилност е престъпна организация с мафиотски структури.Двама от шефовете и бяха убити.Там се разиграват милиони.Служителите и непрекъснато нарушават правата и свободите на гражданите,както и законите.В Перник и Кюстендил ги осъдиха,и премахнаха,но в София е голяма далаверата и само Страстбург може да ги спре.
17
0
 
15
 
! Отговори
зъл преди 12 години
E като гледам какво става се чудя аджеба защо изобщо ни е транспортна комисия, общински съветници, кмет и зам. кметове след като се ръсят милиони на световно неизвестно т.н. консултанти, че да им кажат общовидни истини! Странно защо не са споменали и средната скорост на движение в София???? На мен компютъра на колата ми показва средна скорост около 15 км. в час! За справка в Москва са най-зле с 21 и пищят, в Лондон и Париж е 22 км. в час, а Ню Йорк 23. Бус ленти щели да ми правят, това и онова! Абе тъпири мизерни, аре един съвет от мен - направете паркинзи, които да не пречат на движението, разкарайте тая мизерна синя зона по големите булеварди, дет заема по едно, а на доста места по две платна, разкарайте безразборно паркиралите, оправете улиците и направете вместо синя зона на повече места където е възможно зелена вълна. Поучете се и от по-умните и по по-големите булеварди регулирайте платната, в зависимост от натоварването например сутрин в натоварената посока се пускат три платна, а в ненатоварената едно и обратното следобяд. Има си и значи и маркировка и правила за това в т.н ЗДв.П, ама у БГ-то подобно чудо съм го учил само като взимах книжка, на живо не съм го видял.
16
1
 
29
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
По-алчно от това правителство в момента не може да има!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният ЦИНИЗЪМ!!!
14
0
 
23
 
! Отговори
Госпожо Фандъкова! преди 12 години
Г-не Рад.Тошев!Как е възможно да пропускате златни шансове за пълнене на общинската хазна?!Защо досега не сте обявили за "синя зона" всяка тоалетна в частните ни домове? На всеки 5 минути престой там да се взима по 1 лев такса!Сложете отчитащи датчици на всяко клекало /собствениците на жилищата сами да платят цената им/ и така ще се знае колко пъти на денонощие и за колко време се ползва всяко домашно WC.И да не забравите да отделите по-голяма част от тези пари за соц.помощи на ромите, ей!
13
1
 
18
 
! Отговори
Столична преди 12 години
Вие си ги избрахте!Сега много бързате да вдигате гащите, а? Само да питам: Удобно ли е гащите да са свалени до коленете?
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Данче, че метрото чака, а Бойко си го иска, че да му резне лентичката. Давай, ограбвай още бедния народец български с глупави такси...
11
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
някой лев от горе няма да е лошо а? времето е пари...не им стига през седмицата ами и ОЩЕ ...ех дървото дървотооооо..то ви оправя само алчни чиновници