"Мария Луиза" - пешеходна, трамваите - извън центъра

40% от метрото е неефективно, обявиха от "Граждани за София"
Обновена: 26 авг 2013 14:49 | 26 авг 2013 14:06,
106
"Мария Луиза" - пешеходна, трамваите - извън центъра
Снимка: архив, Булфото

Булевард "Мария Луиза" в участъка от Централните хали до ул. "Козлодуй" да стане пешеходна зона, а трамвайното трасе да бъде премахнато, предложи днес на пресконференция в БТА арх. Димитър Димитров от инициативата "Граждани за София".

Според организацията трамвайният транспорт е несъвместим с центъра на града. Те се обявиха против изграждането на новото кръстовище при "Лъвов мост". На негово място Димитър Димитров предлага да се направят двуплощни кръстовища, а движението бул. "Георги С. Раковски" при бул. "Сливница" да бъде затворено. Така според архитекта щели да бъдат решени някои устройствени проблеми на града.

"Граждани за София" се усъмниха и в цените на големите инфраструктурни проекти в столицата. Те попитаха защо кръстовището при "Телевизионната кула" струва 25 млн.лв., а 5-6 пъти по-голямото кръстовище при Лъвов мост е на цена от 22 млн. лв.

От сдружението апелират Министерският съвет да преразгледа проекта за новото кръстовище при Лъвов мост, както и изграденото до момента метро.

40 процента от метрото било неефективно, а два милиарда лева за неговото строителство били хвърлени "на вятъра", посочи Димитров.

Според него вторият метродиаметър е трябвало да продължи под булевардите "Витоша" и "България" и да стигне до Националния исторически музей. Така над 330 хиляди столичани са щели да имат "идеалното метро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
4
 
! Отговори
Дон кольо преди 10 години
А бе да ви имах проблемите,обърнете внимание къде се намираме по среден доход на глава от населението ,пък тогава пишете ,аз и с трамвай и без него съм си се същия,хляб ми дайте и малко слънинка та да се облажа ,те за трамваи и пешеходци ми мислят ,пари му дай на народа ,щото в трамвая трябва да се купи билетче,а с празния стомах ще вървя пеша май,еххххх народе събуди се и си искай своето .мръсни *** вървете си.
97
1
 
5
 
! Отговори
еха преди 10 години
Ще пердашим пеша от гарата до центъра? На кого му пречат трамваите? Те са чарът на един град, особено ако са хубави и безшумни. Метрото било неефективно? Пак добре, че го има, защото както е тръгнало, БСП ще ни качи пак на маршрутки и Икаруси. Магистрали няма да има, за да им е зле на хората с коли, но пък *** по влаковете ще се возят с комфорт. Че как, нали са избиратели. Нищо, че никога не си купуват билет. Затова в метрото почти ги няма.
96
2
 
5
 
! Отговори
Директор на водопад преди 10 години
Що за *** експерт че да иска метро до Бояна. Вместо да покрие новата спортна зала примерно и големите квартали както е сега по план геният предлага да прокопаем тунел до вилната му зона. Аман от псевдоспециалисти.
95
1
 
4
 
! Отговори
carvula izsahna преди 10 години
mashala,tramvaite,, nqmat mqsto v centara,,mi mahnete i vlakovete,avtobusite,vkaraite avtomobili i karuci che napalno da zamqzame na divaci.....v cql nsvqt tramvaite imat mqsto v centara tuka ne,mi ima li po chist transport ot tva be ,emisia co2 ..nula....prav e kolegata che nekoi hora trebva da si sedat na selo,ma i tam she namerqt kva poraziq da pravat.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте филма за Загреб !- и те уж бяха комунисти- и не бяха в евро съюзаАма са народ , а ние сме долна крадлива ***
93
1
 
8
 
! Отговори
sssssssssssss преди 10 години
най-добре е да останат трамваите по бул. Мария Луиза. Добре ще бъде, ако пуснат трамвай 1 да се движи по ул. Алабин и бул.Мария Луиза. Време е да се спрат експериментите на всички, които влизат във властта - общинска или държавна.
92
1
 
16
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Този "архитект" Димитров защо не си ходи на село да си копае доматите, а е взел акъл да дава. Трамваите нямали място в центъра на града ???? Излиза, че по неговата логика Амстердам, Виена и Истанбул са страшно недоустроени градове ? Това момче да си скъса дипломата и да не знае много, защото от разни такива пенкилери, държавата седи стабилно на дъното.
91
1
 
13
 
! Отговори
проф Аврамов преди 10 години
Едно време "Стъргалото" на София си беше по "Царя" както наричахме жълтите плочки от СУ до орлов мост. Редно е това да се възстанови като пешеходна зона а Мария Луиза си е търговската улица и има нужда от транспорт по нея
90
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Старите софиянци знаят, че под булевард "България" има река. Не знам как може там да се направи метро и колко ще струва.
89
3
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До ПровинциалистОт такива безумни простаци като теб намразихме провинциалистите!София прелива от вашата мръсотия,простотия,цинизъм и злоба.
88
2
 
14
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Провинциалисте `88,като злобееш толкова срещу София,защо взимаш отношение повъпрос,който е мноооого далече от тебе?Сигурен съм,че дори родното ти място не ти харесва.Да не забравиш да прескачаш трамвайните релси,оти у тех тече ток!
87
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз предлагам София без трамваи. Трамваите да ги направят междуселски. И да върнат Икарусите в София :)
86
1
 
12
 
! Отговори
един преди 10 години
До Провинциалист Хайде на село да пасеш кравите и да ореш !
85
3
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
а знаете ли че реконструкцията на гешев струва 3 мил. а са платени 10 а на кулата 20 а са едни и същи ........после къде ви отиват парите и защо метрото отиде до лозенец да вози 30х.като ако беше по Иван Вазов щеше да вози 300 х........заради неколко чиновника страдаме всички ТОВА Е
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
метрото е наистина неефективно във южните квартали няма метро и като цяло транспорта е малко и трябваше там да се направи(бул. българия),неразбирам защо не са помислили за тази част от софия явно пак някои некадърен връзкар им е съставял плановете,които със малки изключения не струват.
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори да направят бул. "Мария-Луиза" пешеходна зона и да махнат трамваите, София ще си остане най-мръсната и грозна столица в ЕС, а и в цяла Европа.
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми да, пешеходна зона , та ***, които пристигат на Централна гара да могат мн лесно да се намират с к'рвите от Лъвов Мост....тоя *** трябва да го изгонят пак да си ходи на село....
81
19
 
8
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
Абе да ги махат тези трамваи и дъртите софиянци да ходят пеш. То и без друго никой освен тях не се качва на тези таралясници.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***.
79
5
 
17
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Абе кога ще започнат да питат Софиянци какво,къде и как да става а не столичани ?Колко време трябва да мине за да догонят по манталитет Софиянци и да почустват града СВОЙ?Кога София ще се управлява от хора РОДЕНИ ТУК,а не ***?Кметицата ни прави нещо,обаче работливия *** е много-по опасен от натуралния такъв.