Фандъкова следи под лупа подлезите по "България"

С 620 000 лв. е глобен изпълнителят на трамвайния път
12 мар 2015 16:26, Анисия Иванова
26
Фандъкова следи под лупа подлезите по "България"
Снимка: архив Булфото

Столичната община контролира строго фирмите, които извършват ремонти на територията на града, съобщи кметът  Йорданка Фандъкова.

Кметът обясни, че ремонтите на бул. "България" вървят по два различни проекта. Единият е бил за подмяната на трамвайните линии, спирките и подходите към подлезите. Този ремонт беше извършен миналата година, направен е с европейско финансиране и се изпълнява наземно. Вторият е с общински средства и е за ремонта на шестте подлеза по булеварда.

Кметът обясни, че проектът за реконструкция на трамвайния път е на стойност около 7 000 000 лв. и е част от проекта за интегриран градски транспорт. Неговият втори етап е предстоящата реконструкция на кръстовището на бул. "България" и "Иван Евстатиев Гешов", когато ще се довърши и останалата част от трамвайната линия.

Фандъкова обясни, че заради лошо изпълнение и забавяне фирмата, изпълнител на обекта, е била санкционирана с 620 000 лв. още през август миналата година и сумата е отдавна събрана. По думите на кмета фирмата е връщана няколко пъти, за да си оправи нещата.

"Никой не е застрахован от това. Винаги може да има недобро изпълнение. Затова най-важен е контролът", каза градоначалникът.

Фирмата е длъжна в десетгодишен срок да възстановява за своя сметка повреди и дефекти на проекта, което в момента се случва. Ако тя не отстрани тези дефекти, Столичната община разполага с 300 хил. лв. гаранция, от която може винаги да бъде удържано, за да се отстранят дефектите, обясни тя.

Вторият проект за подлезите, за който Dnes.bg вече писа, все още не е завършен, подчерта кметът. Тя посочи, че е наясно с изключително тежкото състояние на подлезите по бул. "България".

Част от тях вече са готови, но при най-сложните за работа - тези при бул. "Гоце Делчев" и при бул. "Тодор Каблешков", ремонтните дейности предстоят, тъй като там има сериозни проблеми с отводняването. Затова възложихме да се намери инженерно решение за отводняване, след което ремонтът ще продължи, обясни тя.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ицко преди 7 години
да погледне тук другарката dnes.bg/sofia/2015/03/13/obshtejitiiata-v-karpuzica-obshtinski-koptor.257190#comment-newest
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маркетинг и реклама
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде на село !!! до вчера ходехте по терлици, днес подлез им се дощяло!
19
0
 
2
 
! Отговори
go pro преди 7 години
podlezite do orela izlizat po edna e mreja taman - oi la la.
18
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 7 години
Забележете, ремонтът на 6те подлеза на булевард България е с общински пари, тоест няма го евроконтола на средствата и веднага всичко е направено през пръсти и с много крадене. И къде е ролята на кмета тук, че не я виждам? Може би е усвояването на средства....ама общински, лесни пари.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последните години София заприлича на една клоака.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова наскоро купи 4-ти мезонет за новородената си внучка в Манастирски ливади.Интересно с какви пари, никой не пита ?
15
1
 
6
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
А подлеза "Опълченска" - "Мария Луиза" кога????
14
1
 
7
 
! Отговори
Владко преди 7 години
Ремонтът на подлеза при Нишава, а и на част от другите се състои в намазване с евтин латекс на мраморните плочки от Тошово време. Направо, не знам какво да кажа.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна лъжа! Подлезите ги минах с половин четка, а на места въобще! Като е гледала кметицата явно е била със затворени очи. Подлеза на България и Нишава е точен пример за източване на средства! Сложиха 6 кошчета за ***, ама само външното тяло, а вътре кофи няма! Да бяха сложили поне едно кошче като хората! Имаше бутка за охрана няколко месеца, като я махнаха се видя , че даже една боя не са сложили! Но колко ли струва "ремонта" на тоя подлез? А той е в най-добро състояние още от Тошово време!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз се чудех защо вчера Фандъкова беше в подлеза на Плиска и гледаше нещо с лупа,а то какво било !
11
2
 
9
 
! Отговори
Владко преди 7 години
Подлезът на България и Каблешков е точен пример, оставиха си ръцете там, то не бяха къртения на плочки, не беше слагане на лампи и после махане, не беше мазане с парцали на някакава изолация или подобие, не беше стъргане на плочките от падналата изолация, защото не е имало пари за найлони и т н. ФандАкова, красивото лице на мафията в София!
10
5
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 7 години
Тая ухилена кукла да ходи да си гледа уроците по руски.И да остави специалистите и експертите да си гледат работата.Да, ама кой ще пълни гушките на приятелчетата?И кой ще гушка комисионните?Нали партийната каса трябва да е пълна, че може скоро да се наложи да плащаме за нови протести (на гражданското общество, разбира се).
9
2
 
6
 
! Отговори
lele преди 7 години
Дано ***, *** ного си окьоравела ***
8
2
 
9
 
! Отговори
EEXXXX преди 7 години
Данче, Данче да беше следила Витошка като я правиха или ларгото до Шератон (жълите павета вече са на коловози ) Или улица Софийски герой
7
3
 
9
 
! Отговори
шоп преди 7 години
Е па я не вервам!Они сите фирми са на хора на ГЕРБ!Глобила ги е ама друг път!Как ше глоби на Бойко хората?!Она да нне е луда?!Що и текна' па на тая?!
6
3
 
9
 
! Отговори
Dancheto преди 7 години
" -Столичната община контролира строго фирмите, които извършват ремонти на територията на града, съобщи кметът Йорданка Фандъкова "- Ko речи - ахахахаххахахаххахахха
5
1
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Фадънкова да не се прави на герой , а да провере подлеза на "Владимир Вазов и ул. "Витиня, ако е за грижена толкова
4
0
 
7
 
! Отговори
бря преди 7 години
Ама в цяла България ли следи?Еиго на Боико,бъдещият кандидат за президент дето може да следи в цяла България ко праими.
3
1
 
10
 
! Отговори
Онко преди 7 години
А кой ще глоби офшорката дето поставя ел. таблата на спирките, всички вече са ръждясали. или там е друга работата ? Пак европейски пари